Röntgenhoitajan työssä tarvitaan ymmärrystä sekä ihmisistä että laitteista

Emilia Kiias aloitti röntgenhoitajana Meilahden sairaalan magneetissa tammikuussa 2019. Vuoden 2022 lopulla eteen tuli tilaisuus hakea uuden PET-magneettilaitteen vastuuhoitajaksi isotooppiyksikköön.
HUS

Emilia Kiias nauttii työstään uuden PET-magneettilaitteen vastuuhoitajana.

”Se kuulosti niin mielenkiintoiselta, etten halunnut ohittaa tilaisuutta”, Kiias kertoo.  

Vastuuhoitajat vastaavat osaltaan esimerkiksi kuvausohjelmista ja -ohjeista sekä perehdytyksestä. 

Isotooppiyksikössä tehdään kuvantamistutkimuksia säteilevillä merkkiaineilla.  

”Me hoitajat varmistamme, että esivalmistelut ovat onnistuneet, annamme merkkiaineet ja suoritamme kuvauksen lääkärien ohjeistuksen mukaisesti." 

Yksikössä kaikki on tarkkaan aikataulutettua ja päivät suhteellisen rauhallisia. Työyhteisöään Kiias kuvaa aivan huipuksi – helmeksi Meikun mäellä.  

Uusi laite on röntgenhoitajan kiehtova työpari 

Kiias on aiemmalta koulutukseltaan urheiluhieroja.  

”Jo hierojakoulussa mietin, että siellä näytetyt magneettikuvat näyttivät hienoilta. Kun sitten myöhemmin halusin lähteä opiskelemaan lisää, vaikutti röntgenhoitaja sopivalta." 

Parasta on päästä tekemään ja kehittämään PET-magneettikuvauksia.  

”Odotan innolla sitä, mitä olemme laitteella esimerkiksi vuoden päästä päässeet tekemään. Minua kiehtoo erityisesti se, miten uudella menetelmällä saadaan tietoa entistä monipuolisemmin.” 

Kiias on myös hakenut opiskelemaan röntgenhoitajan ylempää AMK-tutkintoa työn ohessa.  

”Olen vähän sellainen, että aina tarvitsee olla jotain, mitä kohti mennä."  

Röntgenhoitajilla monipuoliset työmahdollisuudet 

Potilaskohtaamiset ovat keskeinen osa Kiiaksen työtä. Isotooppiyksikön potilaista suurin osa on syöpäpotilaita.  

”Osa potilaista haluaa puhua tilanteestaan, osa ei. Joka tapauksessa on hienoa tavata paljon erilaisia ihmisiä. Monet potilaat käyvät meillä useita kertoja, joten jotkut tulevat tutuksikin."  

Röntgenhoitajan työ voi olla paikasta ja modaliteetista riippuen hyvinkin erilaista.  

”Siitä on sekin hyöty, että jos alkaa kyllästyttää, voi vain vaihtaa yksikköä tai modaliteettia. Ei tarvitse koko uraa laittaa vaihtoon." 

Työtä pääsee myös tekemään sekä ihmisten että laitteiden kanssa ja samalla oppii paljon erilaisista sairauksista. 

”Vaikka emme kuvia potilaille kommentoi, opimme toki näkemään niistä monia asioita.”

Avoimet työpaikat

Lue lisää samankaltaisia artikkeleita

Suomen johtava laboratorio- ja kuvantamispalveluiden tuottaja on kahdeksan erikoisalan koti

Diagnostiset erikoisalat ovat sairaanhoidon selkäranka ja ne tarjoavat erikoislääkäreille merkityksellisen työuran potilaita koskevien diagnoosien tuottajina . Työ HUSin Diagnostiikkakeskuksessa mahdollistaa lääkäreille osallistumisen vaativan erikoissairaanhoidon kehitystyöhön tieteellisellä ja teknologisella huipputasolla.
Lue lisää

Kesä Diagnostiikkakeskuksessa – tule osaksi hyvää yhteishenkeä ja monipuolista asiantuntijatyötä

Diagnostiikkakeskus tarjoaa monipuolisia kesätyömahdollisuuksia terveydenhuollon eri osa-alueilla. Meillä pääset osaksi alansa huippuammattilaisten joukkoa, saat kattavan perehdytyksen, joustavasti suunnitellut työvuorot sekä arvokasta kokemusta tulevaa uraasi varten. Liity joukkoomme ja tule mukaan tekemään merkityksellistä työtä osana hoitoketjua!
Lue lisää

Anestesialääkärin työ on moniammatillista yhteistyötä

Tule vaikuttamaan terveydenhuollon tulevaisuuteen! Tarjoamme anestesialääkäreille monipuolisia työmahdollisuuksia HUSin sairaaloissa eri puolilla Uuttamaata – Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Hyvinkäällä, Lohjalla ja Porvoossa. Käytössämme on edistyksellinen päivystysmalli, joka tukee palautumistasi ja työhyvinvointiasi. Meillä voit kehittää osaamistasi, kouluttautua ja muokata työnkuvaasi elämäntilanteesi mukaan. Tule anestesialääkäriksi Leikkaus- ja tehohoitokeskukseen – yhdessä teemme merkittävää työtä potilaiden hyväksi!
Lue lisää