Suomen johtava laboratorio- ja kuvantamispalveluiden tuottaja on kahdeksan erikoisalan koti
Diagnostiikkaa Hangosta Parikkalaan
- • HUSin toimialueeseen kuuluvien hyvinvointialueiden ja Helsingin lisäksi Diagnostiikkakeskus vastaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden perusterveydenhuollosta ja erikoissairaanhoidosta.
- • Toimipisteitä on yhteensä noin 150 kappaletta.
- • 24/7 palvelevia sairaalalaboratoriota 10 kappaletta.
HUS Diagnostiikkakeskus on Suomen johtava kliinisten laboratorio- ja lääketieteellisten kuvantamispalvelujen tuottaja kahdeksalla lääketieteen erikoisalalla. Sen 3400 ammattilaista työskentelevät 150 toimipisteessä Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.
Sairaanhoidossa diagnostiikka on hoitopolkujen perusta, joka on juuri nyt poikkeuksellisen kiehtovassa murrosvaiheessa tekoälyn kehittyessä . Automaatiota ja tekoälyä hyödynnetään jatkuvasti enemmän ja uusin tavoin osana diagnostiikan kuvantamis- ja laboratoriotoiminnoissa. Kuvantaminen on yksi HUSin tekoälykehityksen painopistealueista. HUS on Euroopan tasolla sertifioitu tekoälypohjaisten ohjelmistojen valmistaja.
Diagnostiikan ja erikoissairaanhoidon hoitopolkujen kehitystyötä tehdään HUS Diagnostiikkakeskuksessa kansallisessa kärjessä. Tutkimus- ja kehitystyölle löytyy poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet – ja selkeä tarve – sillä HUS Diagnostiikkakeskus tuottaa vuositasolla valtavan määrän diagnostiikkaa: Vuonna 2024 se vastasi lähes 1,2 miljoonasta kuvantamistutkimuksesta ja yli 25 miljoonasta laboratoriotutkimuksesta.
Kansallisesti merkittävä akateeminen ympäristö
HUS Diagnostiikkakeskuksessa pääsee työskentelemään Suomessa ainutlaatuisen diagnostiikan parissa. HUS Diagnostiikkakeskus vastaa valtakunnallisesti useista erityisosaamista vaativista tutkimuksista, joten lääkäreille se tarjoaa sekä Suomessa että kansainvälisesti ainutlaatuiset verkostot tutkimuksen tekemiseen.
¨
Tätä taustaa vasten ei olekaan yllättävää, että HUS Diagnostiikkakeskus on myös merkittävä tieteellisen työn keskus ja tutkimusmyönteinen työympäristö lääkäreille. Sen kahdeksalla erikoisalalla tuotetaan jopa viidesosa HUSin yliopistosairaalan tieteellisistä tutkimustuotoksista. Vuositasolla sen riveissä valmistuu noin 20 väitöskirjaa ja 600 tieteellistä julkaisua.