Loma odottaa ovella, takana työntäyteinen kevät

Kesälomakauden kynnyksellä on hyvä pysähtyä ja tähyillä taustapeiliin. Avautuva näkymä on varovaisestikin arvioiden merkillinen. Monella meistä HR- ja rekrytointialan ammattilaisista on takanaan poikkeuksellisen vaiheikas vuosi - helpolla ei olla päästy. Sitä tervehtii ilolla viime kuukausien uutisointia, joka viestii vahvasta kasvusta ja nopeasti piristyvästä työmarkkinasta.

Erityisen hienoa on ollut seurata monien tuttujen asiakkaiden rekrytointien heräämistä. Vaikeista vaiheista ja koronakurimuksen keskellä taistelusta on siirrytty jälleen uusien talenttien haalimisen pariin. Samaan aikaan myös työpaikanvaihtajat tuntuvat heränneen - Monsterin sivuston kautta liikkuvien hakijoiden määrä kasvaa tasaiseen tahtiin, eikä edes keskikesän juhlan lähestyminen näytä taittavan trendiä. Uskotaan yhdessä siihen, että tämä on vasta alkua!

Meillä Monsterilla vuoden ensimmäinen puolikas kului suurien muutosten parissa, siirsimme verkkosivumme kokonaan uuteen järjestelmään ja uudistimme visuaalisen ilmeemme. Samanaikaisesti olemme rakentaneet uudenlaisia ratkaisuja työpaikkojen markkinoinnin tueksi yhdessä Alman suurimpien medioiden kanssa.

Ihan helppo harjoitus uuden sivuston lanseeraus ei ollut. Kaikki jonkin järjestelmän vaihdon kanssa työskennelleet osaavat varmasti kuvitella, kuinka monimutkainen operaatio on, kun siirretään 20 vuoden ajalla kerrytetty data ja toimintatavat kokonaan uudelle alustalle. Yllätyksiltäkään ei voi välttyä. Uudistuksen yhteydessä esittelimme aivan uudenlaisia ja entistä joustavampia mahdollisuuksia työnantajabrändin viestimiselle avoimien työpaikkailmoitusten yhteydessä. Lisäksi aloitimme työskentelyn markkinoiden pisimmälle viedyn analytiikkajärjestelmän parissa.

Oikean työpaikan ja työntekijän kohtaaminen on monimutkainen kysymys. Perinteinen CV ja työpaikkailmoitus eivät aina riitä. Olemmekin tuoneet uuden sivuston myötä tarjolle uusia kohdentamisen mahdollisuuksia. Tehtäväkategorioiden ja työkokemuksen lisäksi olemme nostaneet keskiöön myös pehmeät taidot ja osaamisen. Näihin liittyen meillä on loppuvuoden aikana tulossa vielä paljon kiinnostavaa kerrottavaa.

Olen hyvin kiitollinen asiakkaidemme joustavuudesta ja ymmärryksestä. Palkitsemme sen tulevaisuudessa entistä paremmalla käyttökokemuksella ja tuloksellisemmalla rekrytoinnilla!

Erityismaininnan ansaitsee myös koko Monsterin tiimi. Kevään aikana tuli testattua, mistä Monsterin tiimi on tehty. Samanaikaisesti käynnissä olevat isot uudistusprojektit tuntuvat näin jälkikäteen ajateltuna tämänkokoiselle porukalle liki mahdottomalta tehtävältä. Silti me jotenkin onnistuimme siinä. Haluankin kiittää kaikkia monstereita ponnistelusta yhteisen panoksen hyväksi.

Hyvää lomaa ja leppoisaa kesää toivottaen,

Mika Kiiskinen
Country Manager, Monster