Parhaat opit Magnet Awardsin keynote-puheenvuoroista

Magnet Employer Branding Awards -tapahtumassa palkittiin jälleen vaikuttavimpia tekoja ja huippuosaajia. Tilaisuudessa kuultiin myös kolme huippupuheenvuoroa, joista kokosimme yhteen parhaat tärpit.
Chris Woods, Magnet Awards 2025 keynote

(Kuva: Petri Mast)

10. huhtikuuta Milttonin tiloissa järjestetty Magnet Awards -tapahtuma keräsi yli 100 työnantajabrändäyksen ammattilaista kuuntelemaan inspiroivia puheenvuoroja, oppimaan toisiltaan ja juhlimaan onnistumisia. Jobly toimi jälleen tapahtuman pääsponsorina.

Tässä ovat keskeisimmät poiminnat keynote-puheenvuoroista, joita tapahtuman aikana kuultiin.

Työnantajabrändin rakentamisen haasteet

UBS:n Jonna Sjövall kertoi EB-työn haasteista ja hankalista keskusteluista, jotka johtuvat usein ROI:n (Return On Investment) vaikeasta mittaamisesta. Hän huomautti, että työnantajabrändin rakentaminen herättää yleensä innostusta, mutta konkreettisen rahoituksen saaminen voi olla vaikeaa.

Sjövall kertoi avoimesti epäonnistumisestaan UBS:n työnantajalupauksen (EVP, Employer Value Proposition) uudistamisessa. Hän ei ollut osannut huomioida johdon vastustusta ajoissa. Sjövall oppi, miten tärkeää on ymmärtää johdon ja avainhenkilöiden motivaatio, viestiä asioista heille merkityksellisellä tavalla ja osata myydä ajatus heille oikein. Hän rohkaisi menemään suoraan haastavimpien yleisöjen, kuten tässä tapauksessa johdon, luo, sillä juuri he auttavat varmistamaan suunnitelman kestävyyden.

"Voit tulla tapaamiseen maailman parhaiden faktojen ja ideoiden kanssa, mutta jos et ymmärrä, miksi niillä olisi merkitystä ihmisille, et saa heitä mukaasi.”

Datasta ja tarinasta voimaa rekrytointimarkkinointiin

Chris Woods Marsilta korosti datan ja tarinankerronnan merkitystä rekrytointimarkkinoinnissa – molempia niistä tarvitaan, jotta kampanja menestyy. Siinä missä data auttaa kohdentamaan viestin oikeille yleisöille ja oikeisiin kanaviin, tarina luo tunnesiteen ja pitää yleisön kiinnostuneena. "Data ohjaa meidät huoneeseen, mutta tarina saa meidät pysymään siellä", Woods kiteytti.

Tekoäly tuo tehokkuutta EB-työhön

Jenny Moran Wärtsilältä ja Tiina Rolig Microsoft Finlandilta käsittelivät puheenvuorossaan generatiivisen tekoälyn vaikutusta EB-työhön ja tuottavuuteen.

Rolig esitteli tutkimustuloksia, joiden mukaan maailmalla jopa 61 % asiantuntijoista hyödyntää generatiivista AI:ta, kun taas Suomessa osuus on vasta 19 %.

Moran jakoi konkreettisia vinkkejä, miten hän on tehostanut tekoälyn avulla uratarinoiden tuotantoprosessia. Hänen mukaansa AI-ratkaisuja kannattaa käyttää joustavasti tehtävän mukaan. Osan työvaiheista voi ulkoistaa tekoälylle kokonaan, osassa sitä voi käyttää tukena. Hän korosti, että vaikka AI tarjoaa suuria mahdollisuuksia lähes kaikkeen, on myös työvaiheita, jotka kannattaa edelleen tehdä ilman tekoälyä. Henkilökohtaista vuorovaikutusta tarvitaan yhä monissa tilanteissa.