Rekrytointivideo innostaa hakijoita hakemaan työpaikkaa

Miten ratkaista ongelma, kun rekrytointi on yhä haasteellisempaa ja pakottaa yritykset kilpailemaan samoista osaajista?

Nykypäivänä työnantaja, joka ei osaa kertoa, miten työntekijät hyötyvät työnteosta muuten kuin rahallisesti, ei houkuta työnhakijoita eikä erotu kilpailijoista. Vaatimuslistan sijaan yrityksen kannattaa miettiä, mitä muuta työntekijälle voidaan tarjota, esimerkiksi miten yritys voi auttaa heitä kehittymään ja saavuttamaan uratavoitteensa. Yksi tapa tuoda rekrytointiviestintään autenttisuutta ja erottautua kilpailijoista, on hyödyntää videoita.

Miksi hyödyntää videoita osana rekrytointiviestintää?

  • Potentiaalinen hakija pääsee tutustumaan yrityksen kulttuuriin ja tuleviin työkavereihinsa
  • Aitous, relevantti ja samaistuttava tarina
  • Työnantajalupaus tunnetuksi

Teettämiemme kohderyhmätutkimusten mukaan myös esimerkiksi tekniikan ja IT-alan ammattilaiset ovat sitä mieltä, että rekrytointi-ilmoituksessa oleva video lisää kiinnostusta yritystä kohtaan ja videoita toivotaan osaksi työpaikkailmoittelua.

Case Alma Mediaparners: Rekrytointivideolla parempia tuloksia

Olemme Monsterilla kehittäneet rekrytointivideoiden tekemiseen helppokäyttöisen työkalun. Monster Studios -nimisellä sovelluksella* voi kuvata, editoida videoita ja julkaista ne suoraan Monsterin työpaikkailmoitukseen. Sovellus on asiakkaillemme veloitukseton.

Alman autoilun ja asumisen ilmoitteluun keskittyvä yksikkö Alma Mediapartners kokeili rekrytointivideon luomista Monster Studios -sovelluksella osana aluepäällikön rekrytointia. Videon tehnyt tiimi käytti sovellusta ensimmäistä kertaa ja videon toteutus, aina suunnittelusta kuvaamiseen, editointiin ja julkaisuun kesti arviolta pari tuntia.

Rekrytointivideon tehoa mitattiin A/B-testauksella: aluepäällikön työpaikkailmoitus julkaistiin sekä videolla että ilman.

Tulokset: 

  • Videollinen ilmoitus sai 70 % enemmän hakemuksia
  • Videollisen ilmoituksen hakijoista kutsuttiin haastatteluun 135 % enemmän hakijoita kuin videottomasta

Videon vaikutus myös mainittiin osassa hakemuksissa motivaationa hakea työpaikkaa.

"Monster Studiosia oli työkaluna todella näppärä ja helppo käyttää. Ei tarvinnut lukea käyttöohjeita, vaan ohjelma opasti riittävällä tasolla ja oli intuitiivinen. Videon tekeminen oli loppukädessä todella helppoa ja nopeaa. Yhdessä istuttiin alas ja mietittiin videon sisältö, seuraavaksi kuvattiin se yhdessä. Kukaan meistä ei ollut aiemmin tehnyt videoita. Aikaa meni yhteensä ehkä tunti pari ja koko homma oli sillä valmis. Saimme joiltain hakijoilta kommenttia, että olivat innostuneet hakemaan tehtävään juuri videon ansiosta. Meillä oli kaksi ilmoitusta auki samasta tehtävästä, saimme reilusti enemmän hakemuksia siihen ilmoitukseen, missä oli video mukana", Alma Median HR Manager Merja Ristilä kommentoi sovelluksen käyttöä.

Alma Mediapartners aikoo hyödyntää Studiosia myös tulevissa rekrytoinneissaan. Rekrytoinnissa käytetyn videon voit katsoa alta.

* Monster Studios -sovellus ei ole enää saatavilla.