Työnhaku vilkasta vaalipäivänä – työpaikkoja selattiin tammikuussa viime vuotta reippaammin

Työpaikkoja selattiin ja haettiin tammikuussa viime vuotta vilkkaammin. Ruuhka vaaliuurnilla ei hidastanut työnhakua viime sunnuntaina, selviää työnhakupalvelu Joblyn datasta.

Presidentinvaaliehdokkaat eivät suinkaan ole ainoat, jotka hakevat uutta työpaikkaa itselleen tänä keväänä. Perinteisesti tammi-helmikuun vaihde on vilkkainta aikaa hakea uutta työpaikkaa Suomessa.

Vaalit osuvat vuoden vilkkaimpaan työnhakuaikaan. Ruuhka uurnilla ei kuitenkaan hidastanut työpaikanvaihtohaluja. Vaalipäivänä, sunnuntaina 28. tammikuuta työpaikkoja katseltiin 16 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, selviää työnhakupalvelu Joblyn datasta. Hakemuksia puolestaan lähetettiin jopa 43 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Vaalipäivän vilkkaus on linjassa trendien kanssa. Lukujen valossa työnhaku on ollut vuoden ensimmäisenä kuukautena vilkkaampaa kuin viime vuonna.

Tammikuussa työpaikkoja katsottiin 13,5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Hakemuksia tehtiin 42 prosenttia enemmän ja sivustolla vierailtiin 25 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammikuussa.

Alkuvuosi kiireisintä työnhakuaikaa

 • Työpaikkoja haetaan aktiivisimmin alkuvuodesta, tammi-, helmi- ja maaliskuussa. Toinen hakupiikki sijoittuu kesälomien jälkeiseen aikaan.
 • Vilkkaimpia työnhakupäiviä ovat maanantai ja tiistai. Työpaikkoja selataan aktiivisimmin aamupäivisin.
 • Joblyn datan perusteella paikkoja katsellaan eniten mobiililaitteilla, mutta itse hakemukset jätetään useimmiten tietokoneella.

Katsotuimmat alat tammikuussa 2024

 1. Myynti
 1. Asiakaspalvelu
 1. Hallinto- ja toimistotyö
 1. Terveydenhuolto
 1. Teollisuus
 1. Kuljetus ja logistiikka
 1. Asennus ja kunnossapito
 1. Tuotanto
 1. Tekniikka
 1. Hotelli- ja ravintola-ala
 1. Rakentaminen
 1. Muu tehtäväalue
 1. Talous ja rahoitus
 1. Kiinteistöhuolto
 2. Sosiaalityö

Alat, joille julkaistu eniten työpaikkoja tammikuussa 2024

 1. Koulutus
 2. Terveydenhuolto
 3. Myynti
 4. Sosiaalityö
 5. Hotelli- ja ravintola-ala
 6. Tuotanto
 7. Asiakaspalvelu
 8. Kiinteistöhuolto
 9. Rakentaminen
 10. Hallinto- ja toimistotyö

Katso avoimet työpaikat