Työpaikkaportaali ukrainalaisille työnhakijoille - Alma Media ja Monster tukevat ukrainalaisten työnhakua

Alma Careerin luomalla Workania.eu -työnhakusivulla on jo yli 7000 ukrainalaispakolaisille suunnattua työpaikkaa ympäri Eurooppaa. Monster tuo Suomessa olevat sopivat työpaikat palveluun lähiviikkoina.

Alma Median Alma Career -liiketoimintasegmentti, joka on erikoistunut rekrytointiratkaisuihin, on julkaissut työpaikkaportaali Workania.eu:n ukrainalaisille työnhakijoille. Alma Careerin Tšekin ja Slovakian maaorganisaatioiden yhteistyössä luoma portaali kokoaa Alma Careerin toimintamaiden rekrytointisivustoilta ukrainalaisille sopivat työpaikat yhteen palveluun. Ukrainalaisia saapuu pakolaisina miljoonittain Itäisen Keski-Euroopan maihin, jotka ovat myös Alma Careerin toimintamaita.
 
Alma Career -maat ovat tarjonneet ukrainalaisille pakolaisille sopivia työpaikkoja omien maidensa rekrytointisivustoilla välittömästä sodan alettua. Workania.eu-palvelu kokoaa nämä nyt yhteen. Aluksi palvelu sisältää työpaikkailmoituksia Tšekin, Slovakian, Kroatian, Slovenian ja Puolan rekrytointisivuilta: jobs.cz, prace.cz, profesia.sk, moj-posao.net, deloglasnik.si ja pracazarogiem.pl. Baltian maat ja Suomen Monster.fi integroivat omien sivustojensa ukrainalaisille sopivat työpaikkailmoitukset palveluun lähiviikkoina. Alma Careerin rekrytointisivustojen verkosto Slovakiassa, Tšekissä, Puolassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Kroatiassa, Sloveniassa, Bosnia ja Hertsegovinassa ja Suomessa tavoittaa yhteensä noin 175 000 työpaikkoja ilmoittavaa yritystä (2021).  

”Workania.eu-palvelussa on yli 7000 työtarjousta, ja työpaikkailmoitusten ja sivustoliikenteen määrä kasvaa jatkuvasti. Pakolaisvirta Ukrainasta Tšekkiin, Slovakiaan ja Puolaan on nyt noin kolme miljoonaa henkeä, joista arviomme noin 40—50 prosentin etsivän työtä. Pakolaisia on tuettava työnhaussa heti. Emme tiedä kuinka kauan sota kestää ja pakolaisia on Itä-Euroopan maissa jo nyt miljoonia, kommentoi Alma Career Centralin johtaja Milan Jasný Tšekistä.    

Workania.eu-palvelussa ukrainalaisille sopivien työpaikkojen kirjo vaihtelee IT-työstä vastaanottovirkailijoihin, automekaanikoihin, kuvausjärjestelijöihin ja sisältävät työnimikkeitä, kuten HR-järjestelmänvalvoja, sähköasentaja, SAP-asiantuntija ja rakennustyöntekijä.    
 
Palvelun kieli on ukraina, mutta siitä on kieliversiot myös tšekin ja slovakian kielellä. Lisäksi Slovakiassa palvelun kautta tarjotaan veloituksetta myös työnhakuun liittyvää asiakaspalveluapua ukrainaksi.   

”Workania.eu-palvelu on luotu tukemaan ukrainalaisia humanitaarisen kriisin keskellä. Se on edelleen sen päätehtävä, mutta tarjoaa myös konkreettisen esimerkin Alma Career -maiden tiivistyvästä yhteistyöstä ja toiminnan tehokkuuden lisääntymisestä. Tämä luo pohjaa myös yhteiselle tuotekehitykselle: yhteistyössä maat voivat saada aikaan enemmän kuin erillisinä organisaatioina, kommentoi Alman Careerin johtaja Vesa-Pekka Kirsi.  

Робота для льдей з України - Workania

Alma Median tiedote