Hyvästä kesätyöhakemuksesta välittyy innostus

Oletko hakemassa ensimmäistä kesätyöpaikkaa etkä oikein tiedä, mitä työhakemukseen kannattaa kirjoittaa? Artikkelista löydät vinkkejä, minkälainen on hyvä hakemus.

Hakemuksen kirjoittaminen on vaikeaa kokeneemmallekin työnhakijalle, saati sitten ensimmäisiä työhakemuksiaan kirjoittavalle. Liikkeelle kannattaa lähteä tutustumalla huolellisesti työpaikkailmoituksen sisältöön, hakijoilta vaadittaviin ja toivottaviin ominaisuuksiin, sekä yrityksen nettisivuihin ja muuhun läsnäoloon netissä ja sosiaalisessa mediassa. Tämän taustatyön avulla työhakemus on helpompi kirjoittaa siten, että se puhuttelee juuri tätä yritystä.

Hyvän hakemuksen tärkein tehtävä on tuoda esille innostus ja motivaatio haettua työtehtävää ja yritystä kohtaan. Se kertoo sitä lukevalle henkilölle, miksi juuri tämä henkilö on sopiva avoimeen tehtävään. Siksi samaa hakemusta ei kannata lähettää kaikkialle, vaan jokaista työpaikkaa varten on suositeltavaa kirjoittaa oma hakemus.

Hakemuksen ei tarvitse olla pitkä. Kesätyöpaikkoihin tulee tyypillisesti runsaasti hakemuksia, joten mitä nopeammin hakemuksessa päästään itse asiaan ja mitä paremmin siinä kiteytetään keskeiset asiat, sen helpompi työnantajan on päättää, ketkä kutsutaan haastatteluun. Yksi sivu ja sillä muutama kappale riittävätkin varsin hyvin.

Perinteisen hakemuskirjeen korvaavat nykyään usein yrityksen rekrytointijärjestelmässä olevat kysymykset, mutta yhtä lailla niihin on osattava vastata. Lomakkeilla saatetaan esimerkiksi kysyä, miksi olet hakemassa kyseistä työtä, mitkä ovat vahvuutesi tehtävää ajatellen, tai miksi juuri sinut tulisi valita tähän kesätyöpaikkaan.

Hakemuksessa kannattaa myös viljellä esimerkkejä. Esimerkiksi englanninkielentaitoaan mainostavan kannattaa kertoa missä taidot ovat karttuneet. Hakemus on ennen lähettämistä hyvä oikoluetuttaa jollakulla kirjoitusvirheiden minimoimiseksi.

Hakemuksen mukana lähetettävän CV:n tekemiseen löytyy vinkkejä täältä.

Katso avoimet työpaikat

Mirva Puranen
Monster.fi