Kuinka näytän motivaation konkreettisesti?

Työnhakuohjeissa usein korostetaan motivaation näyttämistä. Kuinka motivaatiota voi sitten tuoda esille käytännössä? Kokosimme tähän artikkeliin vinkkejä avuksesi.

Tee taustatyöt hyvin

Kun olet hakemassa työpaikkaa, perehdy yritykseen huolella.

Pohtimalla näitä asioita saat jo kattavan kuvan yrityksestä ja sen toiminnasta:

  • Mieti, mitä tiedät yrityksestä ja sen toimialasta.
  • Muistele, oletko nähnyt yrityksen mainontaa. Mitä siitä on jäänyt mieleen?
  • Käy yrityksen verkkosivut läpi, ja selvitä minkälaisia tuotteita tai palveluja se toimittaa. Minkälainen historia yrityksellä on? Entä arvot?
  • Tutkimalla yrityksen sosiaalisen median kanavia, saat selville yrityksen viestintätavoista ja mahdollisesti myös minkälainen työyhteisö on.

Älä kuitenkaan ota tästä turhia paineita. Harva työnantaja odottaa työnhakijan muistavan ulkoa yrityksen koko historian, mutta mitä enemmän tiedät yrityksestä, sen paremmin pystyt kohdentamaan oman työhakemuksesi juuri kyseiseen yritykseen tai vastaamaan kysymyksiin työhaastattelussa.

Kysy lisätietoja

Kun tiedät paljon yrityksestä ja sen toimialasta, sinulle todennäköisesti herää kysymyksiä hakemastasi työtehtävästä tai yrityksestä itsestään.

Ennen kuin päätät soittaa rekrytoijalle, mieti puhelullesi selkeä tavoite ja valmistaudu hyvin. Kysy sellaisia kysymyksiä, joihin et löydä vastauksia muualta. Rekrytoijat arvostavat relevantteja lisäkysymyksiä, älä siis soita työnantajalle vain sen takia, koska ”niin kuuluu tehdä”.

Räätälöi työnhakudokumenttisi hakemaasi työhön

Tämä sama neuvo löytyy varmasti jokaisesta työnhakuohjeesta, mutta sen merkitystä ei voi kuin korostaa. Liian geneerisellä massahakemuksella et erotu joukosta eikä aito motivaatio välity. Viittaa siis työhakemuksessasi yritykseen ja tuo esille vahvuuksiasi peilaten juuri kyseiseen työtehtävään. Voit myös kertoa omia kokemuksiasi tai mielikuviasi kyseisestä yrityksestä.

Kohdenna myös ansioluettelosi hakemaasi työhön. Mieti, mitkä ovat juuri ne tehtävät työhistoriassasi, jotka kannattaa nostaa esille. Omaa osaamistaan ja soveltuvuutta kyseiseen työhön kannattaa korostaa kertomalla saavutuksistasi konkreettisin esimerkein.

Työntekijä on yritykselle aina myös sijoitus, joten työnhakijan tulee osata myydä osaamistaan. Mieti siis, minkälaista osaamista toisit kyseiseen yritykseen ja perustele vastauksesi mahdollisimman hyvin työhakemuksessa tai haastattelussa. Voit esimerkiksi analysoida, minkälaiseen yrityksen ongelmaan juuri sinä pystyisit tuomaan ratkaisun.

Sinun ei tarvitse siis erikseen alleviivata asiaa ja toistella, kuinka motivoitunut olet juuri kyseiseen työtehtävään, riittää kun näytät sen pienillä yksittäisillä teoillasi.

Lue myös: 7 vinkkiä hyvään työhakemukseen
Lue myös: Suosittelijat työnhaussa – Miten parantaa omaa työnhakua suositusten avulla?

Katso avoimet työpaikat
 

Artikkeli julkaistu vuonna 2018.

Lue lisää samankaltaisia artikkeleita

Kuinka saada asioita aikaiseksi? 9 keinoa, joilla lopettaa viivyttely ja tarttua toimeen

Näiden vinkkien avulla tehostat tuottavuuttasi ja saat enemmän aikaan ilman viivyttelyä.
Lue lisää

Huonoimmat työnhakuvinkit – 5 sanontaa, jotka saavat työnhakijat raivon partaalle

Nämä viisi huonoa työnhakuvinkkiä ja sanontaa ärsyttävät työnhakijoita.
Lue lisää

Tule kesäkaveriksi Esperiin

Tule kesäkaveriksemme Esperiin – kesärekrytointimme on nyt käynnissä!
Lue lisää