Skip to main content

Arbetskonsulent inom sysselsättning

Kommunernas socialtjänst k.f. (KST) söker en arbetskonsulent till verksamhetsområdet funktionsservice och sysselsättning, med ansvar för sysselsättningsanställda inom Fixtjänst.

Fixtjänst är en verksamhet som skapar arbetstillfällen för individer som på grund av långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning hamnat utanför den allmänna arbetsmarknaden. Verksamheten bedrivs i Fixtjänsts lokaler men även utlokaliserat på olika arbetsplatser. I Fixtjänsts lokaler finns en sömnadsavdelning, ett snickeri och en monteringsavdelning. Dessutom finns tillverkade alster till försäljning i butiken, vilket är en del av verksamheten.

Som arbetskonsulent sätter du, tillsammans med de sysselsättningsanställda, upp mål inom arbetslivet och stöttar de sysselsättningsanställda att nå dessa. Målsättningen är att den sysselsättningsanställda självständigt skall kunna ta sig ut på den allmänna arbetsmarknaden. Till arbetskonsulentens arbetsuppgifter hör även att definiera och söka arbets-/praktikplatser, kontakta arbetsgivare och samarbeta med andra aktörer inom den Åländska arbetsmarknaden.
Arbetskonsulenten ger även handledning och rådgivning till sysselsättningsanställda som är ute i praktik eller på arbetsplatser på den öppna arbetsmarknaden. Detta görs genom kontinuerliga träffar, samtal, arbetsplatsbesök samt regelbundna uppföljningsmöten med både arbetsgivare och sysselsättningsanställda. Arbetskonsulenten handleder även sysselsättningsanställda som har sin sysselsättning på Fixtjänst, och har i dag ett särskilt ansvar för de som arbetar på monteringsavdelningen.
Arbetskonsulenten inom Fixtjänst jobbar nära arbetskonsulenten inom specialomsorgens sysselsättning och bidrar till verksamhetens utveckling tillsammans med denne, övriga handledare på Fixtjänst, föreståndare och sysselsättningskoordinator.

Vi har en fin arbetsgemenskap och det finns goda möjligheter att utveckla och påverka det egna arbetet och utformningen av vår service. Vi månar om din möjlighet att utvecklas genom skolning och arbetsplatshandledning. Vi håller regelbundna personalmöten. I Företagshälsovården ingår sjukvård på allmänläkarnivå och i friskvårdförmåner ingår massage, kultur och motion.

Viktiga personliga egenskaper är förmåga att kunna se klientens behov, vara flexibel, glad och positivt inställd till förändringar inom verksamheten. Vi ser gärna att du har god samarbetsförmåga och trivs med att jobba självständigt. En vilja och förmåga att knyta kontakter på den allmänna arbetsmarknaden och övriga instanser för sysselsättning eller utbildning är en viktig egenskap. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Meriterande för arbetet är om du har tidigare erfarenhet av liknande arbete.

Behörighetskrav är lämplig högskoleexamen. För arbetet krävs körkort.

Prövotid om 6 månader tillämpas.

Lön: 2782,79 € samt eventuella erfarenhetstillägg

Vi ser fram emot din ansökan!

Kommunernas socialtjänst k.f. har hand om all socialvård i landskapet Åland förutom barnomsorg och äldreomsorg. Förbundet ska främja invånarnas hälsa och välfärd samt sträva efter en likvärdig service i alla kommuner. Vi har ca 270 anställda och är indelad i verksamhetsområdena; tidigt stöd för barn och familj; barnskydd; vuxensocialarbete; funktionsservice och sysselsättning samt organisationsstöd.

WWW-osoite: http://www.kst.ax/
Yhteystiedot: sysselsättningskoordinator Camilla Dalmyr, 018-532 942, camilla.dalmyr@kst.ax
Työpaikan osoite: Skarpansvägen 30, 22100 MARIEHAMN
Työ alkaa: eller enligt överenskommelse
Työaika: osapäivätyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 05.02.2023 klo 15:00
Jätä hakemus: rekrytering@kst.ax
Ilmoitus jätetty: 23.01.2023
TE-palvelujen ilmoitusnumero: 11804330

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Arbetskonsulent inom sysselsättning

Kommunernas socialtjänst k.f., KST
Maarianhamina
Osa-aikainen ja tuntityö, Vakituinen

Julkaistu 23.01.2023

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti