Skip to main content

Asiantuntija, ratatyökoneet ja radioverkot

TYÖPAIKAN ESITTELY
Väylävirasto on noin 480 hengen asiantuntijavirasto. Väyläviraston tavoite on toimiva väyläverkko, joka mahdollistaa Suomen hyvinvoinnin, kilpailukyvyn ja kestävän kasvun. Vastaamme tie- ja rataverkon sekä vesiväylien suunnittelusta, kehittämisestä ja kunnossapidosta sekä liikenteen ja maankäytön yhteensovittamisesta. Vastaamme myös liikenteenohjauksen ja talvimerenkulun järjestämisestä.
Liikennejärjestelmäsuunnittelussa toimimme liikennejärjestelmäsuunnittelussa maakuntien liittojen, kuntien, kaupunkiseutujen ja muiden toimijoiden ensisijaisena kumppanina.
Olemme tilaajavirasto. Vuosibudjettimme on runsas 2 miljardia euroa ja hallinnoimamme väyläomaisuuden arvo on yli 20 miljardia euroa. Työllistämme välillisesti 17 000 ihmistä.

Työpaikan tiedot: Lappeenranta Brahenkatu 4 53100 Lappeenranta
Tampere Yliopistonkatu 38 33100 Tampere
Turku Itsenäisyydenaukio 2 20800 Turku
Vaasa Wolffintie 35 65200 Vaasa
Oulu Sepänkatu 20 90100 Oulu
Helsinki (Pasila) Opastinsilta 12 A, PL 33 00521 Helsinki

TEHTÄVÄN KUVAUS
Rautatietekninen yksikkö vastaa ja huolehtii kehittämisestä ja ohjeista, jotka liittyvät radan päällysrakenteisiin, radan turvalaitteisiin, rautateiden sähköjärjestelmiin, rautateiden viestintäpalveluihin, radan ja liikkuvan kaluston yhteentoimivuuteen sekä ratatyöalueella käytettäviin ratatyökoneisiin. Lisäksi yksikkö vastaa muun muassa rautateiden viestintäpalvelun hallinnoinnista, ratatyöalueella käytettävien ratatyökoneiden vaatimuksista ja hyväksynnästä sekä Ratateknisen oppimiskeskuksen toiminnasta.

Haemme tekniikka ja ympäristö -osastolle rautatietekniseen yksikköön ratatyökoneiden ja radioverkkojen asiantuntijaa ylitarkastajan vakinaiseen virkaan Helsinkiin, Lappeenrantaan, Ouluun, Tampereelle, Vaasaan tai Turkuun.

Tehtävän ratatyökoneita koskevassa osa-alueessa pääset kehittämään työkoneisiin liittyvää Väyläviraston ohjeistusta kansainvälisten standardien pohjalta. Tehtävässä huolehdit myös koneiden määräaikaistarkastus- ja hyväksyntäprosessien toimivuudesta ja ohjeistuksesta. Lisäksi vastaat ratatyökoneiden kuljettajien koulutusohjelman sisällöstä.

Työtä teet yhteistyössä ulkopuolisten konsulttien, koneiden tarkastajien sekä haltijoiden ja käyttäjien kanssa. Tehtävässä pääset seuraamaan läheltä ratatyökoneisiin liittyvän tekniikan ja sääntelyn kehittymistä sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Lisäksi pääset vaikuttamaan rataverkolla käytettävien työkoneiden teknologiaan sekä liikenne- ja työturvallisuuteen.

Rautateiden viestintäpalvelussa vastaat Raili-palvelun kehittämisestä ja täydentävien ominaisuuksien hankkimisesta, palvelun käyttölupien myöntämisestä, puhetallenteiden hallinnoinnista sekä rautatieviestintään liittyvistä ohjeista. Tehtäväkokonaisuudessa pääset tekemään yhteistyötä muiden viestintäviranomaisten kanssa sekä lisäksi Digirata-projektin kanssa, joka toteuttaa Suomeen radioverkkopohjaista ETCS-kulunvalvontajärjestelmää.

Tehtävä painottuu ratatyökoneiden ohjeiden ja sääntelyn kehittämisen osa-alueeseen, kun taas viestintäpalveluiden kenttä on sivutehtävä. Tarjoamme sinulle perehtymisen ja oppimismahdollisuuden tehtävän eri osa-alueisiin. Oleellista on kiinnostus tehtäviä kohtaan ja halu oppia uutta.

Tehtävänkuva tarkentuu valittavan henkilön osaamisen ja työkokemuksen perusteella.

VAATIMUKSET
Odotamme sinulta soveltuvaa ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa soveltuvalta alalta, esim. konetekniikka sekä vähintään muutaman vuoden soveltuvaa työkokemusta itsenäisistä asiantuntijatehtävistä.

Lisäksi odotamme motivaatiota uusien asioiden oppimiseen, hyviä yhteistyö-, vuorovaikutus- ja organisointitaitoja sekä hyvää suomen ja englannin kielen taitoa.

Arvostamme kokemusta työkoneiden tai rautateiden liikkuvan kaluston tekniikasta, varustelusta tai ohjeistuksesta. Myös kone- ja työturvallisuuslainsäädännön tunteminen katsotaan eduksi.

Lisäeduksi voidaan katsoa työkokemus ja tuntemus kiskoliikenteen tehtävistä tai tietoliikenteen alalta.

Tarjoamme mielenkiintoisen, monipuolisen merkittävän ja vastuullisen tehtävän, jossa pääsee vaikuttamaan liikenne- ja työturvallisuuteen. Lisäksi tarjoamme reilun, innostavan ja kannustavan työyhteisön, jossa esihenkilötyö on hyvää.

Tehtävän aloituspalkkaus on osaamisestasi ja kokemuksestasi riippuen noin 4 400-5 500 euroa/kk.
Työsi tueksi tarjoamme sinulle kattavasti erilaisia etuja kuten:
- Joustava työaika
- osittainen etätyömahdollisuus
- liikunta- ja kulttuurietu
- työmatkaetu
- työnantajan tukema lounas
- polkupyöräetu.

Meillä on myös kattava työterveyshuolto ja panostamme laadukkaaseen esimiestyöhön. Hyvinvointisi on meille tärkeää.

tai sopimuksen mukaan.
Vakinainen.
Virka on viraston yhteinen. Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.
Tehtävää täytettäessä tehdään mahdollisesti soveltuvuusarviointi.
Tehtävän täytössä voidaan noudattaa max. kuuden (6) kuukauden koeaikaa.
VÄYLÄ/4120/01.01.01/2023
ID: 31-203-2023

Yhteystiedot: Voit hakea työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Mainitse ilmoituksen ID hakemuksessa ja kirjekuoressa.
Postitse: Väylävirasto PL 33 (Opastinsilta 12 A) 00521 Helsinki
Simo Toikkanen, yksikönpäällikkö, 029 534 3890, [email protected]
Työpaikan osoite: 00520 Helsinki
Työ alkaa: 02.01.2024
Työaika: Kokoaikatyö
Työn kesto: Määräaikainen
Hakuaika päättyy: 12.10.2023 13:15
Jätä hakemus: https://haku.valtiolle.fi/spa/public/apply?guidAssignment=3b4480d1-39a4-...
Ilmoitus jätetty: 21.09.2023 00:00
Työmarkkinatorin ilmoitusnumero: 6e715eb0-e7c6-4817-9f95-a47270d86f14

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Asiantuntija, ratatyökoneet ja radioverkot

Helsinki
Uusimaa
Kokopäiväinen, Määräaikainen ja projektityö, Etätyö

Julkaistu 12.10.2023

Yrityksen liikevaihto: 
Ei käsitteellisesti ole
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti