Skip to main content

Data Engineer, IT-tietoyksikkö

Haemme Tietoalusta tuotantotiimiin kehittäjää Data Engineer -roolilla ylläpitämään ja kehittämään Big dataan perustuvia IT-palveluja ja IT-palvelutuotantoa sekä vastaamaan yhdessä tiimin kanssa palvelun jatkuvuudesta ja palvelupyyntöjen toteuttamisesta.
 
Tiedon varastointi- ja jalostusryhmässä kehitämme IT-palveluita ja vastaamme kansallisesti merkittävään ja aitoon Big dataan perustuvien IT-palvelujen tuotannosta ja palvelujen jatkuvuudesta. Kehittämämme ja ylläpitämämme IT-palvelut ovat kansallisten ja lakisääteisten järjestelmien dataa hyödyntäviä, tiedon toisiokäytön palveluita Kanta-tietoalustalla. Kanta-tietoalustalla olevaa toisiokäytön dataa ovat mm. Reseptin, Potilastiedon arkiston ja Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston data, joita jalostetaan Tietoalustalla toisiokäytön tarpeisiin, kuten esimerkiksi johtamiseen, tutkimukseen ja viranomaiskäyttöön.
 
Tietoalustan tuotantotiimin Data Engineerinä vastaanotat tuotantoon kehitystiimien toteutuksia ja varmistat palvelutuotannon jatkuvuutta. Pääset ylläpitämään ja kehittämään tuotannon valvontaa ja siihen liittyviä työkaluja ja menetelmiä. Tulet mukaan juuri muodostettuun uuteen tiimiin, jossa pääset vaikuttamaan tehtäväkuvaasi, tuotantotiimin toimintatapoihin sekä sisäiseen toimintaamme. Teet yhteistyötä Tietoalusta -kehitystiimien sekä Kelan sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa, kuten THL ja Findata.

Normiviikkoosi voi kuulua ylläpidon kehitystehtäviä, tuotantohäiriön selvitykseen liittyviä tehtäviä sekä sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien tekemien palvelupyyntöjen arviointia ja toteutusta. Työpäivinäsi työskentelet sekä itsenäisesti että eri yhteyksissä kehitystiimien ja muiden asiantuntijoidemme kanssa. Tietoalustan tiimimme toimii ketterien menetelmien mukaisesti (Scrum, Safe).

Olet etsimämme henkilö, jos sinulla soveltuva korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto, kommunikoit sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti suomeksi, olet aktiviinen ja itsenäinen, verkostoitumiskykyinen tiimipelaaja. Odotamme, että kehittäjätaustaisena Python ja Spark ovat sinulle tuttuja ja olet niillä jo joitain vuosia työskennellyt.

Arvostamme kokemusta tiedon käsittelemisen kirjastojen ja rakenteiden hyödyntämisessä sekä tiedon varastoinnin käytänteiden ymmärrystä.

Tehtäväkuvasi Tuotantotiimin kehittäjänä tulee olemaan monipuolinen, joten myös SQL-osaamisesi on välttämätöntä, kun toteutat tiimille tulevia palvelupyyntöjä. Erityisen tyytyväisiä olemme, jos sinulla on Openshift -osaamista sekä kokemusta tuotantokriittisten IT-palveluiden ylläpidosta ja kehittämisestä Linux-ympäristössä.

Innostaako sinua kannustava ja hyvä työyhteisö? Haluatko kehittää ja kehittyä? Oletko valmis tuomaan osaamisesi tiimin käyttöön ja onnistumaan yhdessä? Etsimämme henkilön tehtäväkuva on monipuolinen ja muokkautuu uuden tiimin vakiintuessa. Toivotun teknisen taustan lisäksi etsimme hyvää ja monitaitoista tyyppiä oikealla asenteella. Jos edelliset kysymykset ja kuvaukset resonoivat ja tunnistat itsesi kaipaamaksemme henkilöksi, laita hakemusta tulemaan.

Odotamme sinulta:
Python- ja SQL-kielen käytännön osaamista
Teknologiaosaamista ja kokemusta seuraavista apache spark (pyspark), apache airflow, oracle ja postgresql
Kokemusta tuotantokriittisten palveluiden ylläpidosta Linux-ympäristössä
Erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
Kykyä tähdätä yhteisiin tavoitteisiin ja hyviä tiimityöskentelytaitoja
Aitoa kiinnostusta kehittyä ja kehittää
Hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa

Arvostamme:
Työkokemusta Big data -ratkaisujen ylläpidosta
Kokemusta ketteristä ohjelmistokehitysmenetelmistä
Paineensietokykyä ja asiakaspalveluhenkisyyttä
Kokemusta IT-palveluhallinnan prosesseista ja käytännöistä
Soveltuvaa korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkintoa

Me tarjoamme sinulle kilpailukykyiset työsuhde-edut kuten joustavat työajat ja etätyömahdollisuuden, lounasedun, kattavan työterveys- ja hammashoidon sekä tukea liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin. Työnantajana tuemme henkilöstömme jatkuvaa kehittymistä sekä työn ja muun elämän yhteensovittamista.

Varsinainen työpaikkasi tulee olemaan joko Helsingissä tai Jyväskylässä. Osittainen etätyöskentely on mahdollista.

Palkka määräytyy osaamisesi ja työkokemuksesi perusteella. Voit esittää palkkatoiveesi hakemuksessasi.

Edellytämme valitulta hakijalta perusmuotoisen turvallisuusselvityksen läpäisemistä (turvallisuusselvityslaki 726/2014).

Kelan IT-palvelut rakentaa tiedolla johtamisen järjestelmiä. IT-palveluissa työskentelee lähes 900 asiantuntijaa. Töitä tehdään monipaikkaisesti nykyaikaisilla työvälineillä.
Kelan IT-palveluihin kuuluvassa IT-tietoyksikössä työskentelee tietovarastoinnin ja tiedonvälityksen asiantuntijoita. Palveluissamme kehitämme tietovarastoinnin ratkaisuja ja sovelluksia yhteistyössä Kelan muiden toimintojen kanssa. Tarjoamme parhaat ratkaisut asiakkaidemme tarpeisiin ketterien periaatteiden mukaisesti toimien.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antavat sähköpostitse palvelupäällikkö Sari Kanto-Karvonen ja ryhmäpäällikkö Gunilla Lindström, [email protected].

Hae tehtävää rekrytointijärjestelmässämme osoitteessa www.kela.fi/rekrytoi viimeistään 15.12.2022. Liitä mukaan ansioluettelo ja hakemuskirje. Onnistuneesti perille tulleesta hakemuksesta saat vahvistuksen sähköpostiisi.

Katso video, jossa murretaan myyttejä Kelasta työnantajana ja ota seurantaan LinkedInissä #töissäkelassa ja #itkela nähdäksesi mitä Kelan IT-palveluissa on meneillään.

WWW-osoite: http://www.kela.fi
Yhteystiedot: Lisätietoja tehtävästä antavat sähköpostitse palvelupäällikkö Sari Kanto-Karvonen ja ryhmäpäällikkö Gunilla Lindström, [email protected].
Työpaikan osoite: Höyläämötie 1 a B, 00380 HELSINKI
Palkkaus: Sopimuksen mukaan.
Työ alkaa: Sopimuksen mukaan.
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 15.12.2022
Ilmoitus jätetty: 02.12.2022
TE-palvelujen ilmoitusnumero: 11735923

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Data Engineer, IT-tietoyksikkö

Helsinki
Jyväskylä
Kokopäiväinen, Vakituinen, Etätyö

Julkaistu 16.12.2022

Yrityksen liikevaihto: 
Ei käsitteellisesti ole
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti