Skip to main content

ICT Ohjelmistosuunnittelija / Asiantuntija (web-kehitys)

Haemme päätoimipisteeseemme Helsingin Kumpulaan innostunutta ja motivoitunutta ohjelmistosuunnittelijaa/asiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen.

Avoin tehtävä sijoittuu Web-sovellusten kehitys -ryhmään. Ryhmä kehittää Ilmatieteen laitoksella web-pohjaisia järjestelmiä ja tuotteita ulkoisille ja sisäisille asiakkaille, ja tekee yhteistyötä yli yksikkörajojen useamman laitoksen asiantuntijaryhmän kanssa. Valitun henkilön päätehtävä on ryhmässä vastata web-palvelinten ja web-sovellusten taustapalveluiden kehityksestä ja ylläpidosta (backend).

Työnkuvasi koostuu itsenäisesti tehtävän palvelinkehityksen ja -ylläpidon lisäksi myös aktiivisesta työskentelystä eri kokoisissa projektiryhmissä, joissa kommunikoit muiden ryhmäläistesi ja projektin jäsenten kanssa tietoa jakaen ja dokumentoiden. Kokemuksen karttuessa voit ottaa lisää koordinointivastuuta projekteista ja teknologiavalinnoista. Tarvittaessa järjestämme sinulle työtehtäviin liittyvää lisäkoulutusta.

Lähetä rohkeasti hakemus, jos web-palvelinten kanssa työskentely moderneja tekniikoita käyttäen kiinnostaa. Voit olla myös aivan ohjelmistosuunnittelijan urasi alussa oleva hakija. Kuuntelemme, miten määrittelet osaamisesi nyt ja miten haluat kehittää sitä tulevaisuudessa. Rakennamme tehtävänkuvasi tämän perusteella.

Me olemme ryhmänä rento ja tiivis 9-hengen porukka. Työskentelyn tukena meillä on modernit tilat, hyvät työterveyspalvelut, monipuoliset kulttuuri-, liikunta- ja hyvinvointiedut. Työnantajana olemme tunnettu ja arvostettu toimija. Tässä tehtävässä pääset vaikuttamaan myös yhteiskunnalliseen kehitykseen, yleisen turvallisuuden sekä elinkeinoelämän ja kansalaisten tarpeisiin.

Näitä asioita odotamme sinulla jo olevan hallussa

 • vahvaa kiinnostusta ja motivaatiota Linux-käyttöjärjestelmien kehittämiseen ja ylläpitoon (erityisesti CentOS/Red Hat Enterprise Linux)
 • tehtävään soveltuvaa AMK- tai yliopistotason koulutusta (tietotekniikka, ohjelmistotekniikka, tietoliikennetekniikka tai muu vastaava) – myös juuri valmistuvat huomioidaan
 • erinomaista suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa
 • määrätietoista ja oma-aloitteista työotetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja
 • kokemusta teknologioista: Node.js
 • kokemusta konteista: Docker ja/tai Podman ja/tai Kubernetes
 • kokemusta versionhallinnasta: Git ja/tai Subversion

Voit kertoa hakemuksessasi myös ainakin näistä

 • kokemus pilvipalveluista (esim. AWS tai Azure)
 • kokemus ajoympäristöistä ja jatkuvan integroinnin välineistä (CI/CD)
 • muu palvelimiin, rajapintoihin ja web-sovelluksiin liittyvä kokemus
 • tietoturvaosaaminen
 • alaan liittyvä harrastuneisuus

Työ alkaa 1.3.2022 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on vakituinen työsuhde, jonka alussa on 6 kk:n koeaika. Tehtävä sijoittuu Ilmatieteen laitoksen päätoimipaikkaan Helsingin Kumpulaan. Etätyöskentely on mahdollista, mutta kokoonnumme toimistolla myös säännöllisesti. Tehtävän palkkaus määräytyy Ilmatieteen laitoksen palkkausjärjestelmän vaativuusluokan 10–12 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka voi olla esimerkiksi noin 3200–4200 e/kk. Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys ennen tehtävässä aloittamista (Turvallisuusselvityslaki 726/2014).

Lähetä vapaamuotoinen hakemus CV:n ja opintorekisteriotteen kanssa valtiolle.fi kautta 14.2.2023 klo 14 mennessä https://www.valtiolle.fi/fi-FI/ilmoitus?id=31-39-2023 Kerro hakemuksessa, mihin suuntaan haluaisit nykyosaamistasi kehittää. Haastattelut pyritään pitämään mahdollisimman pian, ja hakijoita voidaan kontaktoida jo hakuaikana.

Soita ja kysy lisää tehtävästä Web-sovellusten kehitys -ryhmän päälliköltä Ismo Karjalaiselta, puh. 029 539 2106 tai sähköpostitse ismo.karjalainen@fmi.fi.

Avainsanat: backend, redhat, centos, linux, apache, jenkins, nodejs, ict, asiantuntija, suunnittelija, ohjelmistosuunnittelija, koodari, webpalvelimet, websovellukset, devaaja, developer, devops, gitops, ohjelmoija, paikkatieto, www, bash, docker, podman, aws, azure, sql, git, github, ilmatieteenlaitos, fmi, lvm, helsinki, uusimaa, monipaikkatyö, hybridityö, rekry, työpaikat

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

ICT Ohjelmistosuunnittelija / Asiantuntija (web-kehitys)

Helsinki
Kokopäiväinen, Vakituinen

Julkaistu 03.02.2023

Yrityksen liikevaihto: 
Ei tiedossa
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti