Skip to main content

Merenkulun asiantuntija

TYÖPAIKAN ESITTELY
Väylävirasto on noin 480 hengen asiantuntijavirasto. Vastaamme tie- ja rataverkon sekä vesiväylien suunnittelusta, kehittämisestä ja kunnossapidosta sekä liikenteen ja maankäytön yhteensovittamisesta. Vastaamme myös liikenteenohjauksen ja talvimerenkulun järjestämisestä.
Liikennejärjestelmäsuunnittelussa toimimme liikennejärjestelmäsuunnittelussa maakuntien liittojen, kuntien, kaupunkiseutujen ja muiden toimijoiden ensisijaisena kumppanina.
Olemme tilaajavirasto. Vuosibudjettimme on runsas 2 miljardia euroa ja hallinnoimamme väyläomaisuuden arvo on yli 20 miljardia euroa. Työllistämme välillisesti yli 14 000 henkeä.

Työpaikan tiedot: Lappeenranta Brahenkatu 4 53100 Lappeenranta
Turku Juhana Herttuan puistokatu 21, PL 351 20101 Turku
Helsinki (Pasila) Opastinsilta 12 A, PL 33 00521 Helsinki

TEHTÄVÄN KUVAUS
Haemme Väyläviraston Merenkulkuyksikköön Merenkulun asiantuntijaa, ylitarkastajan vakinaiseen virkaan. Merenkulkuyksikkö sijoittuu Väylänpito-toimialan Vesiväyläosastolle.

Yksikkö vastaa ja huolehtii mm. talvimerenkulun valtakunnalliseen ohjaukseen ja jäänmurron järjestämiseen liittyvistä asioista: jäänmurron tilaajatehtävistä sekä jäänmurtopalveluiden koordinoinnista ja ohjauksesta sekä talvimerenkulun avustuskautta ja -rajoituksia koskevista päätöksistä.

Tehtävässä osallistut Väyläviraston edustajana Suomen rannikon sekä Saimaan alueen ympärivuotisen kauppamerenkulun edellyttämän jäänmurron operatiiviseen toimintaan ja sen kehittämiseen kotimaisessa ja kansainvälisessä toimintaympäristössä. Tehtävään kuuluvat myös päivystystehtävät jäänmurtokauden aikana ja tähän liittyvät hankinnat sekä muut merenkulun asiantuntija- ja projektitehtävät.
 
Tarkemmin tehtävän sisältö voi määräytyä osaamisesi ja kokemuksesi perusteella.

Tehtävä voi sijoittua Väyläviraston toimipisteisiin Helsinkiin, Lappeenrantaan tai Turkuun.

VAATIMUKSET
Odotamme sinulta tehtävän hoitamiseen sopivaa koulutusta (alusten kansipäällystö tai soveltuva korkeakoulu/insinööri tai laivatekninen -tutkinto) sekä kokemusta merenkulusta, halukkuutta oppia uutta ja kykyä hahmottaa asioita operatiivisen tason lisäksi myös Suomen liikennejärjestelmän ja ulkomaankaupan toimivuuden näkökulmasta. Edellytämme kykyä yhteistyöhön merenkulun toimijoiden, teollisuuden, eri viranomaistahojen sekä kansainvälisten yhteistyökumppanien kanssa.
Lisäksi arvostamme joustavuutta, paineensietokykyä sekä kykyä toimia nopeasti vaihtuvassa operatiivisessa tilanteessa sekä toisaalta tarkkuutta ja itsenäistä otetta työhön.

Tehtävän menestyksellistä hoitamista auttavat lisäksi hyvät vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot, tietotekniset taidot normaalien MS Office ohjelmistojen osalta sekä kokemus ohjelmistokehityksestä, hyvä kirjallinen ja suullinen ilmaisutaito suomen kielellä sekä hyvä englannin ja ruotsin kielen taito.

Mikäli tunnistit kuvauksestamme itsesi, odotamme innokkaasti hakemustasi. Tarjoamme sinulle kannustavan työyhteisön, laajan ja monipuolisen asiantuntijatuen sekä hyvät henkilöstöedut.

Palkkaus määräytyy Väyläviraston palkkausjärjestelmän mukaisesti tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen suoriutumisen perusteella. Tässä tehtävässä tehtäväkohtainen palkanosa on 3 934,16 - 4 448,60 euroa/kk, minkä lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa, joka voi olla enimmillään 50 % tehtäväkohtaisesta palkasta. Uudella henkilöllä suoriutumiseen perustuva palkanosa määrittyy tyypillisesti välille 10-21,5%.
Edut
Työsi tueksi tarjoamme sinulle kattavasti erilaisia etuja kuten:

- Joustava työaika
- etätyömahdollisuus
- liikunta- ja kulttuurietu
- työmatkaetu
- työnantajan tukema lounas
- polkupyöräetu.

Meillä on myös kattava työterveyshuolto ja panostamme laadukkaaseen esihenkilötyöhön. Hyvinvointisi on meille tärkeää.

tai sopimuksen mukaan
Vakinainen.
Tässä vaiheessa toivomme hakemuksen liitteeksi vain CV:n. Muut mahdolliset liitteet pyydämme rekrytoinnin edetessä.
Virka on viraston yhteinen. Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.
Tehtävää täytettäessä tehdään mahdollisesti soveltuvuusarviointi.
Tehtävän täytössä voidaan noudattaa max. kuuden (6) kuukauden koeaikaa.
VÄYLÄ/201/01.01.01/2023
ID: 31-51-2023

WWW-osoite: http://www.vayla.fi
Yhteystiedot: Helena Orädd, Yksikönpäällikkö, 029 534 3321, [email protected]
Tuomas Taivi, Merenkulun asiantuntija, 029 534 3328, [email protected]
Työpaikan osoite: 00520 HELSINKI
Työ alkaa: tai sopimuksen mukaan
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 22.02.2023 klo 16:00
Jätä hakemus: Voit hakea työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Mainitse ilmoituksen ID hakemuksessa ja kirjekuoressa.
Postitse: Väylävirasto PL 33 (Opastinsilta 12 A) 00521 Helsinki
Ilmoitus jätetty: 02.02.2023
TE-palvelujen ilmoitusnumero: 11821336

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Merenkulun asiantuntija

Helsinki
Kokopäiväinen, Vakituinen, Etätyö

Julkaistu 22.02.2023

Yrityksen liikevaihto: 
Ei käsitteellisesti ole
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti