Skip to main content

Ohjaaja, Päivätoiminta Kontulan Symppis

Vakinainen työsuhde

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Terveys- ja päihdepalvelut, Päivätoiminta Kontulan Symppis

Työavain: SOTEPE-02-342-23
Haku Päättyy: 03.10.2023 klo 16:00
Palkka: 2348,05 €/kk
Palvelussuhde: 6.11.2023 tai sopimuksen mukaan
Työpaikan osoite: Keinulaudankuja 4, 00940

Symppikset ovat matalan kynnyksen päivätoimintakeskuksia täysi-ikäisille päihdeasiakkaille. Yksiköissä saa asioida ja oleskella päihtyneenä. Toiminta on anonyymia.

Yksiköiden perustehtävänä on päihteidenkäytöstä johtuvien haittojen vähentäminen sekä kävijöiden osallisuuden vahvistaminen ja elämänlaadun paraneminen. Symppiksissä on saatavilla sosiaaliohjausta ja terveysneuvontaa. Symppiksessä työskentelee sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosiaaliohjaajia ja lääkäri. Esihenkilöinä ovat osastonhoitaja ja johtava sosiaaliohjaaja. Symppiksen toimintaan kuuluu myös liikkuva terveysneuvonta, jonka kautta tavoitetaan alueita ja henkilöitä laajemmin. Liikkuvan toiminta täydentää Symppiksen kivijalkayksiköiden palveluita.

Symppiksessä toteutetaan myös työllistämistoimintaa. Lisäksi on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena tai vertaisena sekä suorittaa yhdyskuntapalvelua. Symppiksissä tehdään ja kehitetään asuinaluelähtöistä ympäristötyötä yhdessä vertaisten ja työllistettyjen sekä lähialueen toimijoiden kanssa. Ympäristötyön pääpainona on lähialueiden siisteyden ylläpitäminen sekä kaupunkiturvallisuuden lisääminen.

Nyt haettavana olevan tehtävän toimenkuva sijoittuu kivijalkayksiköissä ja liikkuvassa terveysneuvonnassa tehtävään työhön. Tehtävästä suoriutuminen vaatii ajokorttia. Ohjaajan toimenkuvaan Symppiksissä kuuluvat terveysneuvonta, pienimuotoiset hoitotoimet, palveluohjaus sekä ohjaaminen terveys- ja sosiaalipalveluihin tarpeen mukaisesti. Liikkuvassa terveysneuvonnassa työ on osittain iltaan sijoittuvaa ja kivijaloissa työ on päivätyötä. Pääpaino haettavassa toimessa on terveysneuvontatyöllä, joka sisältää turvallisemman päihteidenkäytön ohjausta, hoidontarpeen arviointia, C-hepatiitti ja HIV-pikatestien ottamista sekä sairaanhoitajan tai lääkärin avustamista tarpeen mukaan.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Sinulla on myös mahdollisuus työsuhdeasuntoon. Voit käydä tutustumassa Helsingin kaupungin työsuhdeasuntoihin osoitteessa asunnonhaku.hel.fi.


Kelpoisuusehto:

Tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan ammatillinen perustutkinto, lähihoitaja tai muu soveltuva tutkinto. Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme ajokorttia.


Luemme eduksi:

- Haittoja vähentävän päihdetyön osaamisen
- Päihdepalvelujärjestelmän ja palveluohjauksen tuntemuksen
- Apottiosaamisen
- Kokemuksen vertaisten kanssa työskentelystä

Tuotamme hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille vahvalla osaamisella ja yhteistyöllä. Olemme yksi Suomen suurimmista sote- ja pelastuspalveluiden tuottajista, ja meillä työskentelee yli 15 000 aitojen tekojen ja kohtaamisten ammattilaista. Rakennamme yhdessä parempaa kaupunkia, jossa jokainen voi elää hyvää elämää.

Me sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset haluamme olla helsinkiläisten apuna ja tukena eri elämänvaiheissa: olemme kanssakulkijoina niin neuvolaikäisille, lapsille, nuorille, aikuisille, perheille kuin ikääntyneillekin. Teemme merkityksellistä työtä tarjoamalla yhdenvertaiset ja laadukkaat hyvinvointia ja terveyttä tukevat palvelut.

Tähtäämme ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen, ja tavoitteenamme on henkilöstön työhyvinvoinnin ja viihtyvyyden varmistaminen. Työntekijöidemme mukaan vahvuuksiamme ovat monipuoliset työtehtävät, hyvä työilmapiiri ja mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen sekä oman työn kehittämiseen. Esihenkilötyötä tukemalla edistämme jokaisen työntekijämme menestymistä työssään.

Seuraa meitä somessa @stadinsoterekry ja @stadinbrankkari.

Sopimusala
SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa
osastonhoitaja Jarkko Partanen
Symppikset Sörnäinen, Itäkeskus ja Kontula, liikkuva terveysneuvonta
puh. 09 31024154
[email protected]

Lisätietoa
https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveydenhoito/paihdepalvelut/symppis

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti