Professori (Assistant- ja Associate-tasot) tuuli- ja aurinkoenergian kestävään laajamittaiseen toteuttamiseen (Tenure Track)
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin.Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita.Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.
Insinööritieteiden korkeakoulu on yksi Aalto-yliopiston kuudesta korkeakoulusta. Insinööritieteiden korkeakoulun päätehtävänä on uudistaa tekniseen teollisuuteen ja rakennettuun ympäristöön liittyvää teknologiaa tieteellisen tutkimuksen, teknologisten innovaatioiden ja innostavan koulutuksen avulla. Tavoitteenamme on luoda uutta tietoa, tietoa ja ratkaisuja palvelemaan kestävän kehityksen tavoitteita. Tutkimusaiheemme ovat erittäin merkityksellisiä ympäröivän yhteiskunnan kannalta ja yhdistävät teorian ja käytännön. Yhteistyöhankkeet teknologiateollisuuden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa ovat olleet tavaramerkkimme jo vuosikymmeniä. Tutkimuksemme painopistealueet ovat monitieteiset energiateknologiat, kestävä rakennettu ympäristö, meri- ja arktinen teknologia, mekaniikka ja materiaalit sekä järjestelmien suunnittelu ja tuotanto.
Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulun konetekniikan laitos hakee
Professoria (Assistant ja Associate tasot) tuuli- ja aurinkoenergian kestävään laajamittaiseen toteuttamiseen (Tenure Track)
Etsimme henkilöitä, joilla on vahva tausta ja laaja ymmärrys uusiutuvien energiajärjestelmien kestävän laajamittaisen toteuttamisen haasteista ja ratkaisuista, erityisesti keskittyen tuuli- ja aurinkoenergiaan (poislukien bioenergiaa). Vihreän energian siirtymävaiheen keskellä meidän on aktiivisesti pyrittävä saamaan nykyiset ilmasto-, elintarvike-, vesi- jne. järjestelmämme takaisin planetaaristen rajojen sisäpuolelle, minkä vuoksi on ratkaisevan tärkeää ottaa huomioon vaikutukset, joita uusiutuvien energialähteiden laajamittaisella käyttöönotolla on esimerkiksi maankäyttöön, luonnon monimuotoisuuteen ja kriittiseen materiaalikysyntään. Tehtävä ei kata tuuli- tai aurinkosähköä koskevaa materiaalitutkimusta, sähköntuotantoon liittyviä sähköteknisiä näkökohtia eikä bioenergiatutkimusta. Tehtävään ei myöskään kuulu virtausmekaniikan ja CFD-mallinnuksen tutkimus. Näiden poissuljettujen alojen osaaminen tulisi saada tutkimuskumppaneilta ja yhteistyökumppaneilta.
Hakijalla olisi oltava vahva tausta laajamittaisen tuulivoiman ja uusiutuvien energialähteiden tekniikan sovelluksista, jotta hän voisi työskennellä sellaisten todellisten teknisten ratkaisujen parissa, joilla voidaan minimoida luontoon ja ympäristöön kohdistuvat vaikutukset. Tenure Track-tehtävään soveltuvia tieteenaloja ovat mm. tuuli- ja aurinkovoimalaitosten suunnittelu ja suunnittelu yhdistettynä ympäristöarviointiin, alueelliseen ja ajalliseen analyysiin sekä kestävän kehityksen analyysiin. Käytettäviä välineitä ovat esimerkiksi LCA-menetelmät, alueelliset ja ajalliset analyysityökalut, kuten GIS, sekä erilaiset tuulivoimaloiden sijoituspaikkojen ja tuulivoimaloiden suunnittelutyökalut, samoin kuin aurinkosähkö- ja hybridiaurinkoenergiajärjestelmien osalta. Hakijalta edellytetään halua oppia uutta ja kykyä tiiviiseen yhteistyöhön monialaisten verkostojen kanssa.
Tehtävän painopiste keskittyy siihen, miten voimme toteuttaa kaikki tarvittavat uusiutuvan energian tuotantojärjestelmät, jotta hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää ja samalla minimoida kielteiset vaikutukset luontoon, yhteiskuntaan ja ilmastoon. Mitä teknisiä ratkaisuja tarvitaan ja miten ne on toteutettava?
Yhteisömme jäsenenä sinun odotetaan täydentävän nykyisen tiedekunnan asiantuntemusta tuomalla uusia ideoita ja näkökulmia yhteisöömme. Sinun odotetaan myös opettavan opinto-ohjelmissamme, ja tyypillinen opetusmäärä on noin kolme kurssia vuodessa.
Työntekopaikka on Aalto-yliopiston kampus Espoon Otaniemessä.
Kokemuksesi ja tavoitteesi
Etsimme hakijoita, joilla on
-
Positiivinen, ratkaisukeskeinen "We can do it!" -asenne.
-
tohtorintutkinto uusiutuvan energian teknologioista, erityisesti tuulivoimasta ja tuulivoiman käyttöönotosta, yhdistettynä maankäytön, sijoituspaikan analyysin (esim. GIS) ja/tai ympäristöanalyysin (LCA, biologinen monimuotoisuus ja luontovaikutukset) ja yhteiskunnallisen analyysin (sosiaalinen hyväksyttävyys) osaamiseen ja niiden roolin ymmärtämiseen järjestelmässä, jota rajoittavat planetaariset rajat ja yhteiskunnallinen perusta.
-
todistettu kyky ja intohimo tehdä korkeatasoista tutkimusta ja julkaista alan huippututkimuslehdissä.
-
mahdollisuudet saada tutkimusrahoitusta ja perustaa oma tutkimusryhmä.
-
kiinnostus ja kyky tehdä yhteistyötä teollisuuden kanssa
-
jo olemassa oleva (tai todistettu kyky rakentaa) korkeatasoinen monitieteinen (esim. insinööritieteet, ekologia, yhteiskuntatieteet, taloustiede) kansainvälinen yhteistyöverkosto.
-
motivaatio opettamiseen perustutkinto- ja/tai jatkotutkintotasoilla.
Tarjoamme
-
määräaikaisen tehtävän, joka voidaan vakinaistaa ansioiden perusteella (Tenure Track prosessi).
-
erittäin aktiivisen ja motivoituneen tutkimusryhmän ja innostavan työympäristön.
-
kilpailukykyisen etupaketin, johon sisältyy mahdollisuus terveydenhoitoon
-
starttirahoitusta ja tukea apurahojen kirjoittamiseen oman ryhmän perustamiseksi.
-
erinomaiset monitieteiset yhteistyömahdollisuudet yliopiston sisällä.
-
loistava tulevaisuus yhdessä maailman onnellisimmista, puhtaimmista ja turvallisimmista maista, jossa on kattava sosiaaliturvajärjestelmä ja maksuton koulutus aina yliopistotasolle asti.
Aalto tenure track
Tämä tehtävä kuuluu tenure track -järjestelmään ja se täytetään assistant tai associate professor -tasolle. Palkkaus perustuu Aalto-yliopiston palkkausjärjestelmään, mutta voit myös esittää omat palkkatoiveesi. Aalto-yliopiston tenure track -vaihtoehdossa tehtävän saaminen ja eteneminen perustuu saavutustesi ja ansioiden arviointiin Aallon tenure track -kriteerejä vasten. Tutustu arviointikriteereihin tarkemmin osoitteessa https://www.aalto.fi/services/tenure-track-evaluation-criteria ja työprofiiliin osoitteessa https://www.aalto.fi/en/tenure-track/tenure-track-career-path.
Tieteellinen ympäristö
Laitos
Laitoksen päätutkimusalueita ovat energiatekniikan lisäksi tekninen suunnittelu, tekniset materiaalit ja digitaalinen tuotanto sekä meri- ja arktinen tekniikka. Laitos tarjoaa koulutusta kandidaatti-, maisteri- ja tohtoriohjelmissa. Tällä hetkellä laitoksella on noin 30 professoria yhdessä lehtorien, tutkijatohtoreiden, väitöskirjatutkijoiden ja teknisen henkilökunnan kanssa. Henkilöstön määrä on yhteensä noin 250. katso https://www.aalto.fi/fi/konetekniikan-laitos
Tutkimusryhmä
Tehtävä täytetään konetekniikan osaston energiakonversion ja -järjestelmien tutkimusryhmään. https://www.aalto.fi/fi/konetekniikan-laitos/energian-konversio-ja-energiajarjestelmat-0 Ryhmä työskentelee energian konversioteknologioiden ja energiajärjestelmien tutkimuksen parissa keskittyen uusiutuvaan energiaan, hiilineutraaliuteen ja energiateknologioiden vähäisiin ympäristövaikutuksiin. Meillä on aktiivinen tiimi, johon kuuluu 9 Tenure Track -professoria (lukumäärä kasvaa tämän ja toisen uuden tehtävän myötä 11:een vuoteen 2025 mennessä), 4 työelämäprofessoria, 3 lehtoria, 15 tutkijatohtoria ja yli 50 väitöskirjatutkijaa, jotka keskittyvät erilaisiin sovelluksiin energian muuntamisessa, mukaan lukien P2X2P-sovellukset, energian varastointi, kestävät ja hiilivapaat polttosovellukset, CCUS-ratkaisut, HVAC-järjestelmät, optimointi, energiajärjestelmät ja -markkinat sekä kehittyneet CFD-menetelmät, joiden aiheina ovat muun muassa puhdas palaminen ja kaksivaiheiset virtaukset.
Energian konversio ja energiajärjestelmät -tutkimusryhmä tekee tutkimusprojekteissa laajaa yhteistyötä teollisten ja akateemisten kumppaneiden kanssa ja osallistuu moniin kansainvälisiin yhteistyöhankkeisiin.
https://www.aalto.fi/en/news/joint-project-seeks-low-emission-industrial-solutions
ECS tutkimusryhmä on aktiivisesti mukana tarjoamassa useita energiatekniikan kursseja. Kaikki ryhmän jäsenet osallistuvat sekä opetukseen että tutkimukseen. Tutkimusryhmä vastaa Aallon laajuisesta Advanced Energy Solutions -maisteriohjelmasta ja on aktiivinen kumppani EIT Select: Environomical Pathways for Sustainable Energy Systems -maisteriohjelmissa sekä Nordic5Techin Innovative Sustainable Energy Engineering -maisteriohjelmassa. Ryhmämme jäsenenä olet myös tärkeä osa opetusyhteisöämme.
Miten hakea
Lähetä hakemuksesi viimeistään 11.10.2024 rekrytointijärjestelmämme kautta yllä olevan "Apply!"-linkin kautta. (Jos olet jo töissä Aallossa, hae sisäisen järjestelmämme Workday -> Find Jobs kautta.)
Liitä mukaan seuraavat englanninkieliset pdf-dokumentit:
-
Motivaatiokirje
-
Ansioluettelo - Käytä Suomen tutkimuksen luotettavuusneuvottelukunnan (TENK) suosittelemaa mallia (avautuu uuteen ikkunaan).
-
Tutkimusportfolio - Ohjeet löytyvät Policies and Procedures -asiakirjasta, sivu 24.
-
Kopiot viidestä merkittävimmästä (viimeisimmästä, viiden vuoden sisällä ilmestyneestä) julkaisusta ja perustelut näiden viiden julkaisun merkittävyydelle ja kuvailtu roolisi niissä.
-
Opetusportfolio - Katso Opetusportfolio-ohjeet hakijalle (pdf).
Lyhytlistalle valituilta hakijoilta pyydetään tarvittaessa suosittelijoiden yhteystiedot.
Yleiset ohjeet hakijoille, mukaan lukien kielitaitovaatimukset ja ohjeet opetusportfolion ja ansioluettelon laatimisesta, ovat osoitteessa https://www.aalto.fi/tenure-track/interested-in-joining-our-tenure-track.
Lisätietoja
Jos haluat kuulla lisää tehtävästä tai meistä, ota yhteyttä ryhmänjohtaja professori Mika Järviseen, [email protected]. Jos sinulla on rekrytointiprosessiin liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä HR Partner Anna-Maija Harjuun, [email protected].
Aalto-yliopisto pidättää oikeuden perustelluista syistä jättää tehtävä avoimeksi tai jatkaa hakuaikaa.