Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Rakennuttaja, Investoinnit/rakentaminen

Rakennuttaja työskentelee urakoiden valvojana Kaupunkitekniikan keskuksen Investoinnit/Rakentaminen -alueen urakoiden valvontayksikössä, jossa työskentelee noin 20 rakennuttamisen ammattilaista.

Rakennuttajan pääasiallisena tehtävänä on kunnallisteknisten rakennusurakoiden (katujen, vesihuollon, siltojen ja muiden taitorakenteiden, puistojen ja liikuntapaikkojen) valvonta ja rakennuttamiseen liittyvät tehtävät kuten työmaan laadun, turvallisuuden, liikennejärjestelyiden ja etenemisen seuranta, kokousasiakirjojen laatiminen, tiedonhallinta, laskutuksen seuranta, yhteistyö asukkaiden ja kolmansien osapuolten kanssa sekä urakka-asiakirjoihin ja työmaahan perehtyminen.

Rakennuttaja toimii kohteiden rakennuttamisesta vastaavan hankepäällikön ohjauksessa sekä tiiviissä yhteistyössä kohteiden suunnittelijoiden ja muiden kaupunkitekniikan keskuksen asiantuntijoiden kanssa.
Valittava henkilö voi myös vastata hänelle nimettyjen urakoiden rakennuttamisesta kokonaisuudessaan, jolloin tehtävänkuvaan kuuluu myös turvallisuuskoordinaattorin tehtävät. Tehtävä antaa hyvän näköalapaikan alaan ja sen toimijoihin.

Meillä on modernit työtilat Otaniemessä. Liukuva työaika ja joustavat etätyökäytännöt mahdollistavat työ- ja vapaa-ajan yhteensovittamisen.

Työpaikan nimi: Kaupunkitekniikan keskus, Investoinnit, Rakentaminen
Työaika: 36 h 15 min/viikko
Sopimusala: TS Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva korkeakoulu tai opistotasoinen tutkinto

Tehtävässä edellytetään kokemusta kunnallistekniikan rakentamisesta, rakentamisen valvonnasta tai suunnittelusta. Lisäksi edellytetään hyviä sosiaalisia taitoja, suomen kielen hyvää suullista ja kirjallista osaamista sekä B-luokan ajokorttia.

Arvostamme monipuolista kokemusta erilaisten infratyömaiden urakoista sekä urakka-asiakirjojen ja laatuvaatimusten tuntemusta.

Espoossa jokaisella työpäivälläsi on merkitys. Meillä pääset rakentamaan yhteiskuntaa aitiopaikalta ja vaikuttamaan kaupunkilaisten arkeen. Tarjoamme työntekijöillemme hyvät henkilöstöedut (mm. lounas-, liikunta- ja työmatkaetu sekä apua vuokra-asunnon hankintaan). Työntekijänämme sinulla on myös mahdollisuus maksuttomiin suomen kielen koulutuksiin työsi tueksi. Lue työstä, jolla on merkitystä: https://www.esitteemme.fi/espoonrekry/MailView/

Yhteystiedot: Lisätietoja antaa:
Urakointipäällikkö Pasi Severinkangas
0503200561
[email protected]

Rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare
0405182992
[email protected]
Työpaikan osoite: Tekniikantie 15, 02150 ESPOO
Palkkaus: Tehtäväkohtainen palkka: 3787,06 €/kk
Työ alkaa: 1.4.2023
Työaika: kokoaikatyö
Työn kesto: yli 12 kuukautta
Haku päättyy: 06.03.2023 klo 15:45
Jätä hakemus: http://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ESPOO-04-57-23/fi_FI
Ilmoitus jätetty: 06.02.2023
TE-palvelujen ilmoitusnumero: 11827303

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Rakennuttaja, Investoinnit/rakentaminen

Espoo
Vakituinen, Kokopäiväinen, Etätyö

Julkaistu 06.03.2023

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti