Skip to main content

Sosiaalityöntekijä, sosiaalipäivystys

Vakinainen virkasuhde

Helsingin kaupunki

Työavain: SOTEPE-02-168-24
Haku Päättyy: 28.03.2024 klo 16:00
Palkka: 4116,14 e/kk
Palvelussuhde: 1.7.2024
Työpaikan osoite: Säästöpankinranta 2 A, 00530, Helsinki

Haemme Helsingin sosiaalipäivystykseen sosiaalityöntekijää avoimeen virkaan 1.7.2024 alkaen. Työssä on mahdollisuus aloittaa jo toukokuussa 2024.

Ole rohkeasti yhteydessä myös jos olet kiinnostunut sijaisuuksista ajalla 1.4.-31.8.2024.

Tehtäviisi kuuluu välttämättömän ja kiireellisen sosiaalipalvelun tarpeen arviointi sekä mahdolliset toimenpiteet. Avun tarve voi liittyä lapsen turvattomiin olosuhteisiin, lapsen tai nuoren huolestuttavaan käyttäytymiseen, aikuisen tai ikäihmisen sosiaalihuollon tarpeeseen tai perheväkivaltaan. Päivystävänä sosiaalityöntekijänä työskentelet ennakoimattomissa ja äkillisissä tilanteissa, joissa edellytetään kykyä kokonaisvaltaiseen ja nopeaan arviointiin, yksilölliseen harkintaan ja päätöksentekoon paineen alla.

Työsi on vaihtelevaa ja mielenkiintoista. Pääset käyttämään monipuolisesti osaamistasi asiakastyössä ja sen kehittämisessä. Työvuorossa työskentelet yhdessä kokeneen ja osaavan työparin, sekä tiimin kanssa. Sosiaalipäivystys on myös ainutlaatuinen näköalapaikka sosiaalityön ilmiöihin ja yhteiskunnan muutoksiin.

Yksiköllemme kuuluu valmiussuunnitelman mukaisesti suuronnettomuusvalmius 24/7 yhdessä kriisipäivystyksen kanssa. Teemme tiivistä yhteistyötä mm. hätäkeskuksen, poliisin, pelastuslaitoksen sekä virka-aikaisten sosiaalipalvelujen kanssa. Yhteistyökumppaneidemme kirjo on laaja.

Työ on kolmivuorotyötä painottuen iltoihin, öihin ja viikonloppuihin. Kolmivuorotyöstä maksetaan virkaehtosopimuksen (sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus) mukaisesti ilta-, yö- ja viikonloppulisät. Käytössämme on yhteisöllinen työvuorosuunnittelu, joka parantaa työntekijän vaikutusmahdollisuuksia omiin työaikoihinsa, sekä helpottaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi laajat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi henkilöllä, joka suorittaa sosiaalityöntekijän tutkintoon johtavaa koulutusta ja joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Virkaan valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Lisäksi edellytämme:
- kokemusta sosiaalityöstä, etenkin lastensuojelusta tai sosiaalipäivystystyöstä
- hyviä yhteistyötaitoja
- kykyä kohdata kriisissä olevia asiakkaita
- kykyä tehdä pari- ja tiimityötä

Luemme eduksi:
Helsingin kaupungin palvelujärjestelmän tuntemista.

Tuotamme hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille vahvalla osaamisella ja yhteistyöllä. Olemme yksi Suomen suurimmista sote- ja pelastuspalveluiden tuottajista, ja meillä työskentelee yli 15 000 aitojen tekojen ja kohtaamisten ammattilaista. Rakennamme yhdessä parempaa kaupunkia, jossa jokainen voi elää hyvää elämää.

Me sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset haluamme olla helsinkiläisten apuna ja tukena eri elämänvaiheissa: olemme kanssakulkijoina niin neuvolaikäisille, lapsille, nuorille, aikuisille, perheille kuin ikääntyneillekin. Teemme merkityksellistä työtä tarjoamalla yhdenvertaiset ja laadukkaat hyvinvointia ja terveyttä tukevat palvelut.

Tähtäämme ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen, ja tavoitteenamme on henkilöstön työhyvinvoinnin ja viihtyvyyden varmistaminen. Työntekijöidemme mukaan vahvuuksiamme ovat monipuoliset työtehtävät, hyvä työilmapiiri ja mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen sekä oman työn kehittämiseen. Esihenkilötyötä tukemalla edistämme jokaisen työntekijämme menestymistä työssään.

Seuraa meitä somessa @sotehelsinki ja @stadinbrankkari.

Sopimusala
SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa
Johtava sosiaalityöntekijät
Carita Heinäsmäki p. 050 4020 129 [email protected]
Susanna Airola p. 050 4020 106 susanna.airola@hel
Virpi Råman p. 040 662 1409 [email protected]

Lisätietoa
https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti