Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Suojelubiologi (Saimaannorppa-LIFE), Savonlinna

Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Meitä on yli tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme.

Yhteinen saimaannorppamme-LIFE -hanke on EU:n osarahoittama saimaannorpan suojeluhanke. Sitä koordinoi Metsähallitus ja mukana on 12 kumppaniorganisaatiota. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 7,1 M€. Hankkeen päätavoitteena on ehkäistä ja vähentää ilmastonmuutoksen, kalastuksen, ihmislähtöisen häiriön sekä kannan pienuuden aiheuttamia ongelmia saimaannorppakannalle.  Hankkeen aikana parannetaan tietoisuutta saimaannorpan suojelusta ja pyritään lisäämään suojelutoimien hyväksyntää sekä tehdään erilaista välineiden, menetelmien ja toimintatapojen kehitystyötä ja käyttöönottoa. Hankkeessa tehdään toimenpiteitä myös Saaristomeren itämerennorppakannan tilanteen parantamiseksi.

Haemme nyt joukkoomme suojelubiologia määräaikaiseen työsuhteeseen Järvi-Suomen luontopalveluihin ajalle 1.12.2021–31.12.2025. 

Saimaannorppa on Metsähallituksen erityisvastuulaji, jonka kannan seurannasta ja suojelusta vastaamme. Vuosittaisiin toimiin kuluu mm. apukinosten tekeminen, pesälaskenta, norpan kudosnäytteiden (ruhojen) kerääminen sekä aktiivinen viestintä. Suojelubiologina osallistut Metsähallituksen muiden asiantuntijoiden kanssa näihin tehtäviin osana Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta. Lisäksi olet mukana hankkeen erilaisissa kehittämistehtävissä, mm. vapaaehtoistyön organisoinnissa ja kehittämisessä sekä norppaturvallisten kalastusvälineiden ja kalastuksenvalvonnan kehittämisessä. Tehtäviisi kuuluu hanketoimien raportointi suomeksi ja englanniksi sekä erilaisten kuvien ja karttojen tuottaminen. Yhteistyö kumppaniorganisaatioiden asiantuntijoiden kanssa on myös keskeinen osa toimenkuvaasi. Toimipaikkana on Savonlinna.

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa, ajokorttia, yhteistyö-, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista sekä kokemusta hanketyöstä. Liikut työssäsi paljon vesillä ja jäillä, joten sinulla on hyvät maastossa liikkumisen taidot ja liikut mielelläsi itsenäisesti moottoriveneellä tai moottorikelkalla. Työssä tarvitset myös oman työn johtamisen taitoa, organisointikykyä ja kehittämishalukkuutta. Mahdollisuus joustaviin työaikoihin on työn luonteen vuoksi ajoittain välttämätöntä. Eduksi tehtävässä luetaan hylkeiden biologian ja ekologian tuntemus, paikkatieto-osaaminen, aiempi kokemus saimaannorpan suojelutyöstä sekä viestintäkokemus. 

Tarjoamme sinulle monipuolisen tehtäväkuvan yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa. Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaan työn vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella.  

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 24.10.2021 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaavat luonnonsuojelupäällikkö Panu Kuokkanen (panu.kuokkanen@metsa.fi, puh. 0400381298) sekä projektipäällikkö Raisa Tiilikainen (raisa.tiilikainen@metsa.fi, puh. 0407541449).

Metsähallitus Metsätalous vaikuttavuus

Metsähallitus Metsätalous synnyttää merkittävimmät positiiviset vaikutuksensa liittyen verojen maksamiseen ja työpaikkojen luomiseen, luokassa Yhteiskunta.

Metsähallitus Metsätalous synnyttää merkittävimmät negatiiviset vaikutuksensa tai käyttää resursseja liittyen kasvihuonekaasupäästöihin ja niukkaan osaamispääomaan, luokissa Ympäristö ja Tieto.
Upright data for Metsähallitus Metsätalous

Klikkaamalla graafia pääset näkemään koko Metsähallitus Metsätalous Oy vaikuttavuusprofiilin.

Mikä vaikuttavuusprofiili?

Nettovaikutusprofiilin on mallintanut Upright Project. Profiili perustuu tieteellisen tutkimuksen ymmärrykseen erilaisten tuotteiden ja palveluiden vaikutuksista. Profiili kertoo mihin asioihin sinäkin olet mukana vaikuttamassa tämän työpaikan kautta. Lisätietoa Uprightista löydät täältä.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Suojelubiologi (Saimaannorppa-LIFE), Savonlinna

Savonlinna
Määräaikainen ja projektityö

Julkaistu 25.10.2021

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti