Skip to main content

Vanhempi konstaapeli (04.02) Kemi tai Tornio

Kaksi vanhemman konstaapelin virkaa 1.6.2024 alkaen Lapin poliisilaitos

Virat on sijoitettu Lapin poliisilaitoksen valvonta- ja hälytyssektorille Meri-Lapin kenttäyksikköön.


Viran tehtäviin kuuluu toimia partiomiehenä ja työnkuvaan kuuluu osana kenttäryhmän tehtäviä osallistuminen tutkinta- ja ennalta estävän työn tehtäviin. Tehtävän vaativuusluokka on 04.02.

Virkapaikka on Kemin tai Tornion poliisiasema.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielivaatimukset

Kielitaitovaatimuksista on säädetty poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16 a §:ssä. Poliisilaitos on yksikielinen, viranomaisen kieli on suomi. Yksikielisessä viranomaisessa edellytetään viranomaisen kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa sekä toisen kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa.

Kelpoisuusvaatimukset:

 • Erityisinä kelpoisuusvaatimuksina vanhemman konstaapelin virkaan ja määräaikaiseen virkasuhteeseen ovat poliisin ammattikorkeakoulututkinto, poliisin perustutkinto tai poliisimiehistön virkatutkinto / A poliisin hallinnosta (158/1996) 16.1 § 18 k.
 • Kielitaitovaatimukset

  • Ruotsi
   • Suullinen osaaminen: Tyydyttävä
   • Kirjallinen osaaminen: Tyydyttävä
  • Suomi
   • Suullinen osaaminen: Hyvä
   • Kirjallinen osaaminen: Hyvä

  Hakijalta odotamme

  Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää ajantasaisia ammatillisia valmiuksia. Kokemus kenttätyöstä poliisin hälytystehtävissä, hyvät suunnittelu- ja vuorovaikutustaidot, hyvä yhteistyökyky, pitkäjänteisyys ja joustavuus ovat eduksi tehtävään valittavalle.

  Viran hoitamisessa tarvitaan oma-aloitteisuutta, sekä valmiutta kehittää itseään.

  Hakijalle luetaan eduksi kokemusta EET -toiminnasta ja sen käytännön toteuttamisesta.

  Tarjoamme sinulle Tarjoamme sinulle osittain tuetun työpaikkaruokailun, laajat työterveyspalvelut, mahdollisuuden työajalla tapahtuvaan liikunnan harjoitteluun.
  Selvitykset

  Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

  Turvallisuusselvitys sisältää myös ulkomaansidonnaisuuksien selvittämisen.

  Hakuprosessin edetessä hakijoita saatetaan pyytää antamaan terveydestään sellaisia tietoja, joilla on merkitystä tehtävän hoidossa tai osallistumaan asian selvittämiseksi suoritettaviin tarkastuksiin ja tutkimuksiin (valtion virkamieslaki 8 b §).

  Yhteystietomme

  Lisätietoja tehtävästä
  Mika Lauri
  Ylikomisario
  0295466119
  [email protected]
  Markus Purtanen
  Komisario
  0295 466 499
  [email protected]

  Hakemuksen lähettäminen

  Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

 • Lapin poliisilaitos kirjaamo

  Hallituskatu 3 A
  96100 Rovaniemi

 • Työnantaja

  Poliisissa eri alojen ammattilaiset tekevät yhteiskunnan turvallisuuteen vaikuttavaa työtä. Monipuolisessa ja laajassa organisaatiossamme on erilaisia työtehtäviä sekä mahdollisuuksia kehittymiseen. Meidän toimintaamme ohjaavat eettiset periaatteet, minkä lisäksi olemme arvojemme mukaisesti palvelevia, oikeudenmukaisia, osaavia ja pidämme huolta henkilöstömme hyvinvoinnista.

  Jokainen meistä vaikuttaa siihen, että poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Lapissa poliisi palvelee noin 180 000 asukasta ja suurta määrää koti- ja ulkomaisia matkailijoita Euroopan Unionin pohjoisimmassa poliisiyksikössä.

  Toimintaympäristömme mereltä tuntureille ja kolmen valtakunnanrajan keskellä tarjoaa erilaisuutta. Meillä tehdään töitä 16 poliisiasemalla sata lasissa, mutta hymy huulilla ja hyvällä asenteella.

  Yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja monimuotoisuus on meillä arkea - kaveria ei jätetä. Monipuoliset työtehtävät ja -välineet takaavat sen, että jokainen uusi työvuoro on erilainen - keikalle saatamme lähteä poliisiauton sijaan moottorikelkalla tai vesijetillä. Mielenkiintoisen lisän tuo päivittäinen ja tiivis yhteistyö muiden viranomaisten ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Lapissa ihmiset ovat aitoja ja Lappi tarjoaa puhdasta luontoa ja luontoelämyksiä, erilaisia harrastusmahdollisuuksia, turvallisuutta ja edullista asumista. Revontulten alla on ihmisen hyvä elää ja olla. Meitä on reilut 400 työkaveria - tule sinäkin yhdeksi meistä!

  Sijainti
  Kemi, Tornio

  Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

 • Kemi
  Valtakatu 28
  94100 Kemi
 • Tornio
  Pitkäkatu 1
  95400 Tornio
 • Tutustu työnantajaan Perustiedot

  Muut tehtävään liittyvät tiedot

 • Muut työpaikkaan liittyvät tiedot: Tehtävään nimittäminen edellyttää terveydellistä soveltuvuusarviota. Se toteutetaan terveystarkastuksena poliisilaitoksen työterveyshuollossa, mikäli edellisen terveystarkastuksen tiedot ovat vuotta vanhempia tai nimitettävän terveydentila on edellisen terveystarkastuksen jälkeen muuttunut. Terveystarkastus tehdään lähtökohtaisesti ennen työn aloittamista, mutta viimeistään kuukauden kuluessa työn aloittamisesta.
 • Tehtävän taso: Toimeenpaneva taso
 • Etätyö: Ei mahdollisuutta työskennellä etänä
 • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
 • Työaikamuoto: Jaksotyöaika
 • Työaikamuodon selite: Työaikalaki 7 §, jakso 3 viikkoa
 • Koeaika: Valtion virkamieslain (750/1994) 10 §:n mukaan nimittämisessä on mahdollista noudattaa enintään kuuden kuukauden koeaikaa, jonka aikana virkasuhde voidaan purkaa sekä nimittävän viranomaisen että virkamiehen puolelta.
 • Palkkauksen peruste: Tehtävän palkkaus määräytyy poliisin palkkausjärjestelmän vaativuustason 04.02 mukaan. Peruspalkka on tällä hetkellä 2382,61 euroa. Peruspalkan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa enintään 32 %, palvelusvuosien perusteella määräytyvää kokemusosaa enintään 14 % sekä olosuhdeosaa 2 %.
 • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
  Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti