Skip to main content

Varhaiskasvatuksen laaja-alainen erityisopettaja, Kuusikkotien toimintayksikköön

Vantaan kaupunki, Kasvatus ja oppiminen, Varhaiskasvatus
Kuusikkotien toimintayksikkö, Kuusikkotie 23 a

Työsuhteen kesto: Vakituinen 10.01.2023 alkaen 
(tai sopimuksen mukaan). 

Etsitkö uusia haasteita? Meillä olisi sinulle uusi laaja-alaisen erityisopettajan paikka! 

Kuusikkotien toimintayksikkö koostuu kahdesta Kuusikon pientalo-alueella sijaitsevasta päiväkodista. Kuusikon päiväkoti on kolmiryhmäinen päiväkoti Kuusikon koulun vieressä ja Kuusikkotien päiväkoti on vuonna 2018 Kuusikkotielle perustettu 5- ryhmäinen päiväkoti.

Yksikössämme työskentelee yhteensä 15 varhaiskasvatuksen opettajaa ja 10 varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa sekä kaksi avustajaa, oppisopimusopiskelija ja työllistetty. Työyksikkönä olemme innostunut, ammattitaitoinen ja positiiviseen ja varhaiskasvatussuunnitelman mukaiseen pedagogiikkaan panostava. Henkilöstömme on aktiivista ja keskustelevaa, käymme henkilöstön kanssa paljon yhteistä pedagogista keskustelua eri foorumeissa, niin opettajista koostuvassa johtoryhmässä kuin koko henkilökunnan pedagogisissa palavereissakin. Palavereille on selkeät rakenteet. Työhyvinvointiin meillä yritetään panostaa erityisesti.  

Työyhteisönä olemme mukana muutamissa kehittämishankkeissa, olemme valikoineet kehittämishankkeet niin, että ne palvelevat meidän arkeamme. Inklusiivisen varhaiskasvatuksen hankkeessa saamme eväitä inklusiivisen toimintakulttuurin kehittämiseen mm. Liisa Ahosen koulutuskokonaisuudesta ja ProVakassa (positiivisesti ryhmässä oppiva varhaiskasvatus) tulemme saamaan toimintamallin sosioemotionaalisten taitojen tukemiseen ja mm. Niilo Mäki Instituutin perehdytyskoulutukset koko toimintayksikölle. Olemme mukana myös esi- ja alkuopetuksen pilottihankkeessa, jossa kehitämme ja syvennämme esi- ja alkuopetuksen yhteistyötä. Käynnissä on aktiivista ja säännöllistä yhteistyötä Kuusikon koulun alkuluokkien kanssa.

Laaja-alaisena varhaiskasvatuksen erityisopettajana teet tiivistä yhteistyötä päiväkodin johtajan kanssa tukien ja ohjaten inklusiivisen toimintakulttuurin kehittämisessä koko toimintayksikössä mm. johtoryhmiin osallistumisen kautta. Yhdessä päiväkodin johtajan kanssa suunnittelet ja toteutat myös koko henkilökunnan pedapalavereja. Teet moniammatillista yhteistyötä toimintayksikön koko henkilöstön kanssa tarpeen mukaan konsultoiden ja ohjaten.

Arjessa toimit päivittäisessä vuorovaikutuksessa lasten kanssa ryhmien toiminnan aikana ja tuet yhdessä muun henkilöstön kanssa lasten taitojen oppimista. 

Laaja-alaisena varhaiskasvatuksen erityisopettajana osallistut varhaiskasvatuksen toimintayksikössä lasten tuen tarpeiden arviointiin, tuen suunnitteluun ja toteuttamiseen, ja tuen toteuttamisen arviointiin tarpeen mukaan. Teet yhdessä varhaiskasvatuksen opettajien kanssa tiivistä monialaista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa lasten tuen tarpeisiin vastaamiseksi ja osallistut lapsikohtaisten suunnitelmien tekemiseen yhdessä huoltajien ja mahdollisten muiden yhteistyötahojen kanssa tarpeen mukaan. 

Työnkuva on yksikössämme uusi ja sitä voidaan muokata osaamisesi ja vahvuuksiesi pohjalta. Luonteeltaan työ on joustavaa ja monipuolista. 

Odotamme sinulta innostusta varhaiskasvatusta kohtaan sekä ammatillista työotetta. 

Teemme työtä ammattitaidolla ja täydellä sydämellä, muttemme ota itseämme liian vakavasti vaan meillä kuuluu paljon naurua ja lasten kanssa hassuttelua. Jos kuulostaa siltä, että sopisit porukkaan, niin ota yhteyttä ([email protected]) ja kysy lisää tai jätä hakemuksesi, niin olemme sinuun yhteydessä! Aloitamme haastattelut jo hakuajan aikana. 

Käy myös testaamassa, oletko varhaiskasvatuksen luova nero vai pedagoginen johtaja!

Vantaa maksaa muualta kuin lähikunnista muuttaville muuttorahaa 1500 euroa, kuuden kuukauden koeajan jälkeen. Lähikunniksi luetaan Helsinki, Espoo, Kauniainen, Nurmijärvi, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Sipoo, Vihti ja Kirkkonummi. Muuttoraha koskee vakituisia työsuhteita ja vain varhaiskasvatuksen opettajia, varhaiskasvatuksen erityisopettajia sekä päiväkodin johtajia.

Vantaa on rohkea ja rento työnantaja. Lue lisää ja tutustu vantaalaisten varhaiskasvatuksen ammattilaisten kokemuksiin tästä.

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Varhaiskasvatuksen erityisopettaja (Varhaiskasvatuslain mukainen varhaiskasvatuksen erityisopettajan kelpoisuus)

Luemme eduksi: Sensitiivisen työotteen, innostuksen varhaiskasvatusta kohtaan sekä kokemuksen varhaiskasvatuksesta.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (OVTES) mukaisesti.

Palkkaus: 2969,24
euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote. Alle kouluikäisten lasten kanssa työskentelevien valittujen henkilöiden hengityselinten tuberkuloosia koskeva selvitys tarkastetaan(tartuntatautilaki § 55).

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 38 h 15 min/viikko 


Lisätietoja tehtävästä antaa:

Päiväkodin johtaja
Heidi Kiviranta
040 190 57 44
[email protected]
Tavoitettavissa klo 9-15, parhaiten sähköpostilla


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Hakuaika päättyy: 09.01.2023 klo 16:00

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti