Skip to main content

Verkställande direktör – HP Kyla & Värme AB


Koncernen HP Kyla & Värme med dotterbolagen HP City Fastighetsservice på Åland, samt HP Klimatservice i Sverige bildar en stark trio inom VVS planering, entreprenad och fastighetsservice. 

Vi skall ytterligare utveckla vårt erbjudande att vara ledande inom klimatsmart och hållbar husteknik, genom att leverera helhetslösningar med projektering, installation, tekniskt underhåll samt modernisering till både offentlig och privat sektor. 

Verkställande direktör

HP Kyla & Värme söker en VD för att leda den fortsatta positiva utvecklingen av företaget.

VD har det övergripande ansvaret för verksamheten och de processer som skall leda till ökad effektivitet. Målet är att driva tydlig och hållbar tillväxt och fortsätta bygga en modern organisation för att professionellt kunna svara på marknadens behov. VD rapporterar till styrelseordförande. Personalstyrkan är totalt 37, av vilka 7 i Sverige. Omsättningen för koncernen landade på ca 6,2 meur år 2022. 

Din roll som VD innebär bl a att du skall:

• Strategiskt följa marknadens behov och möjligheter för att utveckla bolagets erbjudande.
• Fortsätta arbetet med att ytterligare förbättra processerna.
• Vara vårt ansikte utåt, sälja in våra tjänster till kunder i samråd med säljarna.
• Coacha, leda och utveckla anställda i bolaget.
• Vidareutveckla arbetsgivarvarumärket för att stöda framtida rekryteringar.
• Förse styrelsen med relevant marknadsinformation och sparra dem gällande framtidsvisioner.
• Ansvara för bolagets ekonomi genom att bland annat se över årliga budgetar, analysera rapporter, göra riskanalyser av potentiella investeringar.
• Sköta intressebevakning i branschorgan.

Din bakgrund:


Vi söker dig som har arbetat i ledande ställning och gärna i ett bolag som verkar inom energi, VVS eller fastighetsskötsel. Brinner du för ledarskap och affärsutveckling tror vi att du kommer trivas extra bra hos oss. Du har inga problem med att hålla flera bollar i luften på en gång. Som person är du nyfiken, affärsmedveten och har lätt för att skapa nya relationer. Du är driven och trivs med ett större ansvar för helheten. Meriterande är om du har erfarenhet av att utveckla affärsverksamhet, speciellt inom VVS, bygg, energi, och/eller facility management. Vi tror att du idag bor eller verkar på Åland, i Finland eller i Sverige.Några absoluta krav har vi:


Merparten av verksamheten är på Åland, så Mariehamns kontoret blir din bas för det dagliga arbetet, vilket innebär din fasta bostadsort under veckorna. Om du idag bor i Finland eller i Sverige kan det vara möjligt att veckopendla. Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, finska kunskaper är meriterande. Du har en relevant utbildning som stöder din framgång i rollen. Och självfallet har du redan erfarenhet och goda referenser inom ledarskap.

Erbjudande och möjligheter:


Vi ser oss som entreprenörer med framtidstro, visioner och kärlek till hembygden. Vår verksamhet skall präglas av nya tekniska lösningar inom energi, kyla och värme samt varför inte inom tex sol, vind och laddteknik. Här får kommande VD vara med och föra vidare utvecklingen. Verksamheten är stabil och sedan starten 1974 har vår motiverade personal varit nyckeln till framgången. Du får vara med och ta hand om personalen och utveckla vår marknad.
Evolver Equity AB i Mariehamn representerar sedan 2011 en majoritet av aktieägarna och rösterna i bolaget. Evolver är en tillväxtpartner för små- och medelstora företag och hjälper till med coaching och diskussioner, även utanför styrelsemötena. Nuvarande VD kan vid behov arbeta parallellt under en inkörningsperiod.

Vi lovar en spännande resa inom energi, fastighetsskötsel och VVS!

Vill du veta mer?

Markus Fabricius eller Stefan Forsberg på Operaria Headhunting & Recruiting svarar gärna på frågor.
• Markus Fabricius, +358 400 603 327 eller [email protected]
• Stefan Forsberg, +46 708 17 75 84 eller [email protected]

Ansökningar tas emot via länken här under, fram till söndagen den 19 mars 2023.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti