Haemme Jyväskylän yliopiston Matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan yliopistonlehtoria, alana turvallisuusteknologia, 1.11.2025 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen, viiden vuoden määräajaksi.
Yliopistonlehtorin tehtävät liittyvät tiedekunnassa syksyllä 2026 alkavaan turvallisuusteknologian kandidaatti- ja diplomi-insinöörikoulutukseen. Tehtäviin kuuluu suunnitella ja opettaa turvallisuusteemaan liittyviä kursseja, ohjata opinnäytetöitä ja kehittää koulutuksen ja tutkimuksen viranomais- ja yritysyhteistyötä tiedekunnassa. Koulutuksen käynnistysvaiheen jälkeen tehtäviin voi kuulua myös turvallisuusteknologiaan kytkeytyvä tutkimus ja jatkotutkintokoulutus. Yliopistonlehtori sijoittuu tiedekunnassa sopimuksen mukaan fysiikan, kemian tai bio- ja ympäristötieteiden laitokselle.
Haku alkaa 10. kesäkuuta 2025 ja päättyy 4. elokuuta 2025, klo 23.59 (Europe/Helsinki)
Etsimämme henkilö
Edellytämme hakijalta tohtorin tutkintoa soveltuvalta alalta (tekniikka, fysiikka, kemia, biotieteet tai muu turvallisuusteknologiaan kytkeytyvä ala) ja työn tai koulutuksen kautta hankittua laaja-alaista turvallisuuden asiantuntijuutta. Arvostamme opetuskokemusta, kokemusta opetussuunnitelmatyöstä ja pedagogista koulutusta. Lisäksi arvostamme kokemusta turvallisuuteen (esimerkiksi CBRNE) liittyvästä työskentelystä tai yhteistyöstä teollisuuden tai julkisen sektorin kanssa, sekä kokemusta turvallisuuteen liittyvästä tutkimuksesta tai kehittämistyöstä. Hakijan eduksi katsotaan verkostoituminen ja laaja-alainen näkemys teknologiseen turvallisuuteen liittyvistä teemoista.
Yliopistonlehtorin tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa. Tehtävän luonteen vuoksi henkilöltä edellytetään hyvää suomen kielen hallintaa, hyvä englannin kielen taito ja kyky antaa opetusta englannin kielellä katsotaan eduksi. Tehtävän alkaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.
Tarjoamme
Tehtävän merkityksellisyys
Turvallisuusteknologian yliopistonlehtorina pääset keskeiseen rooliin rakentamaan koulutusavausta, jonka tavoitteena on saada yhteiskunnasta entistä turvallisempi ja kestävämpi paikkaa elää. Koulutuksen tavoitteena on rakentaa luonnontieteiden osaamisen ytimen (fysiikka, kemia, biologia) päälle laaja-alainen turvallisuusosaaminen. Aktiivisessa joukossamme olet keskeinen osa tiedekunnan koulutuksen kehittämisen kärkeä.
Osaava ja hyvinvoiva tiedeyhteisö
Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.
Yliopistonlehtorin tehtäväkohtainen palkanosa määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustason 6-7 mukaan. Palkkasi on noin 4100-5200 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi.
Hakeminen
Tarkista, että ORCID-profiilisi (https://orcid.org) toimii: julkaisusi on listattu ja niiden näkyvyys on asetettu julkiseksi (Set visibility: Everyone). Ilman ORCID-profiilia et voi hakea tätä työpaikkaa.
Hakemuksiin tulee liittää englanninkielisinä pdf-muodossa:
- Ansioluettelo (CV), joka laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan ansioluettelomalli (ks. TENK:n ohje).
- Lyhyt vapaamuotoinen hakemuskirje (enintään 2 sivua) sisältäen opetus- ja tutkimusintressisi, uratavoitteesi ja aiemman kokemuksesi sekä ansiosi suhteessa tämän tehtävän edellytyksiin.
- Ohjeistuksen mukaisesti laadittu opetusportfolio (enintään 4 sivua) eli kirjallinen selostus pedagogisesta koulutuksesta ja opetusansioista (ohjeistus Tule meille töihin -sivustolla). Hakijan tulee kuvata mahdollisimman kattavasti tehtävän kannalta relevantit opetukselliset ansiot ja kiinnostuksen kohteet.
- Toiminta- ja tutkimussuunnitelma: Lyhyt kuvaus hakijan ansioista, jotka liittyvät turvallisuuden kehittämiseen tai tutkimukseen, sekä sen johtamiseen (enintään 2 sivua), ja näkemys siitä miten hakijan turvallisuuden asiantuntijuus palvelee koulutusavauksen suunnittelua ja toteuttamista (enintään 2 sivua).
- Numeroitu julkaisuluettelo Suomen Akatemian mallin mukaan kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään.
- Enintään 3 julkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti (yhtenä PDF-tiedostona) tai valitut julkaisut -tiedosto, josta löytyy julkiset linkit valittuihin julkaisuihin.
Lähetä hakemuksesi 4.8.2025 mennessä sähköisellä lomakkeella. Sähköpostitse lähetettyjä hakemuksia ei oteta huomioon.
Lisätietoja antaa (mielellään kesäkuun aikana): Professori Pekka Koskinen, +358408054089.
Tarjoamme hyvät työolosuhteet tutkijoille ja noudatamme Tutkijanuran ja -aseman kehittämisen (HRS4R) periaatteita. Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) -työ perustuu Euroopan komission julkaisemaan Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan arvoihin ja säännöstöön tutkijoiden työhönotosta (englanninkielinen lyhenne Charter & Code). Jyväskylän yliopisto on sitoutunut tasapuolisuuteen, johdonmukaisuuteen ja läpinäkyvyyteen valintapäätöksissä ja noudattaa vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia. Jyväskylän yliopisto on sitoutunut vastuullisen tutkijanarvioinnin DORA-julistukseen ja noudattamaan CoARA-periaatteita.
Hakemusprosessimme on läpinäkyvä, ammattimainen ja kansainvälinen. Tiedotamme hakijoita avoimesti prosessin edistymisestä sen eri vaiheissa. Kaikissa valinnoissa huomioidaan tiedekunnan huolellinen, sisäinen harkinta ja ulkopuolisten asiantuntijoiden antamat arviot. Arvostamme tasa-arvoa ja monimuotoisuutta työyhteisössämme ja kannustamme kelpoisuuden täyttäviä hakijoita hakemaan tehtäviä.
Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessawww.supo.fi.
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta on monitieteinen tutkimuksen ja koulutuksen keskittymä, jossa yhdistyvät vahva perustutkimus, ajankohtaiset sovellukset ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Luonnontieteelliselle tutkimukselle perustuva tieto on yhä tärkeämpää teknologisen kehityksen ja ympäristön muutosten aikakaudella. Matemaatikoilla ja luonnontieteilijöillä on keskeinen rooli globaalien haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen ja biodiversiteetin köyhtymisen, ratkaisemisessa. Tiedeyhteisöämme yhdistää vahva halu rakentaa kestävää tulevaisuutta, ja opiskelijat pääsevätkin mukaan tutkimukseen jo opintojensa alkuvaiheessa. Tutkimuksemme on kansainvälisesti vaikuttavaa, ja yhteistyökumppaneihimme kuuluvat muun muassa Euroopan avaruusjärjestö ESA ja CERN. Kampukset Mattilanniemessä ja Ylistönrinteellä tarjoavat modernin oppimisympäristön noin 1700 opiskelijalle ja yli 500 ammattilaiselle. Lisätietoa tiedekunnasta: Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta - luonnontieteellisen osaamisen keskittymä - Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta (jyu.fi)
Jyväskylän yliopisto on 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Olemme savuton ja tuoksuton työpaikka. Jyväskylän yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.