Skip to main content

Erikoissuunnittelija (Asiakasarviointiyksikkö)

Asiakasarviointiyksikön Hämeenlinnan arviointitiimissä on haettavana erikoissuunnittelijan virka 1.9.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Asiakasarviointiyksikön (AAY) keskeinen tehtävä on vankien arviointi ja rangaistusajan suunnittelu. Tehtäviin sisältyvät mm. vankisijoittelu ja -siirrot valmisteluineen ja lausuntoineen. Asiakasarviointiyksikkö koordinoi ja kehittää valtakunnallisesti arvioivaa ja suunnitelmallista työskentelyä yksiköissä ja huolehtii arviointiin ja rangaistusajan suunnitteluprosessiin liittyvästä prosessiohjauksesta ja seurannasta kaikissa seuraamuksissa.

Vankeuden täytäntöönpanon keskeisenä tavoitteena on lisätä vangin valmiuksia rikoksettomaan elämäntapaan. Yksi keino tämän tavoitteen saavuttamiseksi on rangaistusajan huolellinen suunnittelu. Erikoissuunnittelijana arvioit vangin tilanteen, suunnittelet yhteistoiminnassa vangin ja tarvittavien verkostojen kanssa vangin etenemistä ja ohjaat vankeusprosessia.

Erikoissuunnittelijana esittelet ja annat lisäksi asiantuntijalausuntoja tuomitun vankeusprosessin aikana. Työtehtävässä voit osallistua asiantuntijana asiakasprosessien, ja siihen liittyvien erilaisten toimintojen valtakunnalliseen kehittämiseen sekä yksikössä että yhdessä Rikosseuraamuslaitoksen vastuualueiden ja rikosseuraamuskeskusten kanssa.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielivaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena erikoissuunnittelijan virkaan on soveltuva korkeakoulututkinto (Valtioneuvoston asetus rikosseuraamuslaitoksesta 290/2022, 7 §).

Kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain (424/2003) mukainen kielitaito, johon on Rikosseuraamuslaitoksesta annetulla valtioneuvoston asetuksella (290/2022, § 8) säädetty poikkeus: suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Hakijalta odotamme

Parhaat edellytykset tehtävässä suoriutumiseen antaa korkeakoulututkinto sosiaali- tai käyttäytymistieteistä ja sosiaalihuollon ammatinharjoittamisoikeus. Tehtävä edellyttää sinulta koko rikosseuraamusseuraamusjärjestelmän, eri seuraamusten ja täytäntöönpanoprosessin hyvää tuntemusta ja vankkaa lainsäädännön osaamista sekä kykyä soveltaa sääntelyä vaihtelevissa tapauksissa. Erikoissuunnittelijana sinulla tulee olla kyky analysoida keskenään ristiriitaisiakin tietoja kokonaisuudeksi ja motivoida asiakasta muutokseen. Tehtävä vaatii kokemusta vaativasta asiakastyöstä, erinomaisia vuorovaikutustaitoja ja erinomaista kirjallista ja suullista ilmaisukykyä. Erikoissuunnittelijana sinulta odotetaan myös kulttuurisensitiivistä työotetta ja kielitaitoa arvioida eri kulttuureista lähtöisin olevia asiakkaita.

Eduksi luetaan kokemus vastaavista tehtävistä ja arviointimenetelmien soveltamisesta sekä menetelmäkoulutus. Lisäksi eduksi voidaan lukea hakijoiden kokemuksesta ja ansioista riippuen asema sosiaalihuollon ammattihenkilönä sekä muu kun kelpoisuusvaatimuksissa säädetty kielitaito.

Tarjoamme sinulle Me Rikosseuraamuslaitoksessa tarjoamme sinulle aidosti merkityksellisen ja kehittyvän työn luotettavan työnantajan palveluksessa, hyvää vuorovaikutusta sekä työkavereita, joita on ilo tuntea. Tarjoamme lisäksi sinulle kannustavan ja tasa-arvoisen ilmapiirin, joustavuutta sekä tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Meillä on käytössä myös laaja työterveyshuolto, ateriaetu sekä liikunta-/kulttuuri-/hyvinvointi-/työmatkaetu. Selvitykset

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Yhteystietomme

Jutta Varis
erityisasiantuntija, Kuopion arviointitiimin vastaava
p. 0295 687 045
[email protected]

Hakemuksen lähettäminen

Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Rikosseuraamuslaitos kirjaamo

    Lintulahdenkatu 5
    00530 Helsinki

  • Työnantaja

    Me Rikosseuraamuslaitoksessa teemme vaikuttavaa työtä uusintarikollisuuden ehkäisemiseksi. Ydintehtävämme on yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpano sekä tutkintavankeuden toimeenpano. Meille tärkeitä arvoja ovat ihmisarvon kunnioittaminen ja oikeudenmukaisuus. Toimimme oikeusministeriön hallinnonalalla ja olemme osa rikosoikeudellista ketjua.

    Rikosseuraamuslaitos on valtakunnallisesti toimiva virasto, jonka toimialueena on koko maa. Rikosseuraamuslaitos koostuu neljästä vastuualueesta, joita ovat kehittäminen ja ohjaus, asiakasprosessit, hallinto- ja tukipalvelut sekä operatiivinen toiminta. Lisäksi organisaatioon kuuluvat sisäinen tarkastus, johdon tuki, viestintä ja kansainvälinen toiminta.

    Operatiivisesta toiminnasta vastaavaan vastuualueeseen kuuluu 11 rikosseuraamuskeskusta, jotka koostuvat alueittain vankiloista ja yhdyskuntaseuraamustoimistoista.

    Sijainti
    Hämeenlinna

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Hämeenlinna, Pikku-Parolantie
    Pikku-Parolantie 7
    13100 Hämeenlinna
  • Tutustu työnantajaan Perustiedot

    Muut tehtävään liittyvät tiedot

  • Tehtävän taso: Asiantuntijataso
  • Etätyö: Mahdollisuus työskennellä etänä
  • Etätyön kuvaus: Joustava etätyömahdollisuus 40% työajasta
  • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
  • Työaikamuoto: Virastotyöaika
  • Koeaika: Tehtävässä voidaan soveltaa enintään kuuden (6) kuukauden koeaikaa.
  • Palkkauksen peruste: Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuustason VT 12 mukaisesti, josta maksettava palkka on
    2863,70 euroa/kk, minkä lisäksi maksetaan henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella
    määräytyvää palkanosaa enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Aloittavan henkilön
    kokonaispalkka on osaamisesta ja kokemuksesta riippuen yleensä n. 3260-3560 euroa/kk.
  • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
    Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti