Skip to main content

Psykologi (Oulun vankila)

Oulun vankilassa on haettavana psykologin vakituinen virka 1.10.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Psykologina tehtävänäsi on toimia mielenterveystyön vastuuhenkilönä ja ammattialasi edustajana Oulun tutkintavankilassa. Työtehtäväsi painottuvat asiakkaiden kanssa tehtävään vastaanottotyöhön. Työsi tavoitteena on auttaa asiakkaita vangitsemisen aiheuttamassa kriisitilanteessa, tukea heidän mielenterveyttään ja toimintakykyään sekä lisätä valmiuksia rikoksettomaan elämään.
Tutkintavankilan monipuolinen ja vaihteleva työympäristö mahdollistaa sekä lyhyt- että pitkäaikaiset asiakassuhteet. Yksilötyön lisäksi työssä on mahdollista järjestää vankilassa myös ryhmämuotoista kuntoutustoimintaa. Asiakastyössä on mahdollisuus hyödyntää myös VR-laitteistoa ja HUS:in kehittämiä virtuaalitodellisuusohjelmia.

Psykologina vastaat itsenäisesti oman työsi suunnittelusta, aikatauluttamisesta, toteuttamisesta ja arvioinnista. Työn tukena on muu vankilan ja Vankiterveydenhuollon (VTH) poliklinikan henkilökunta ja moniammatillinen tiimityöskentely kuuluu osaltaan psykologin tehtäviin. Lisäksi tehtävään sisältyy Risen sisäisiä ja ulkopuolisia verkostoja sekä mahdollisuus koulutus- ja kehittämistehtäviin oman kiinnostuksen mukaan. Risen ja VTH:n psykologit tapaavat toisiaan joka kuukausi yhteisissä etäpalavereissa sekä vuosittaisilla koulutuspäivillä.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielivaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena psykologin virkaan on oikeus toimia terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetussa laissa (559/1994) tarkoitettuna laillistettuna psykologina.

Kielitaitoa koskevana kelpoisuusvaatimuksena on suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen kielitaito ja ruotsin kielen tyydyttävä ymmärtämisen taito (julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain 424/2003 mukainen kielitaito).

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Hakijalta odotamme

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää itsenäistä työotetta, erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä joustavuutta ja motivaatiota työskennellä ajoittain hektisessä ja muuttuvassa työympäristössä.

Odotamme sinulta kykyä verkostoituvaan ja moniammatilliseen työotteeseen yksikön sisällä ja ulkopuolella sekä kykyä suunnitelmalliseen muutostyöskentelyyn.

Parhaat valmiudet tehtävän hoitamiseen antaa kokemus rikosseuraamustyöstä sekä kriisi-, trauma-, päihdeja väkivaltatyöstä. Lisäksi luemme eduksesi aikuis- ja nuorisopsykiatriaan, oikeuspsykologiaan ja neuropsykiatriaan liittyvän osaamisen sekä englannin kielen kielitaidon.

Tarjoamme sinulle Me Rikosseuraamuslaitoksessa tarjoamme sinulle aidosti merkityksellisen ja kehittyvän työn luotettavan työnantajan palveluksessa, hyvää vuorovaikutusta sekä työkavereita, joita on ilo tuntea. Tarjoamme lisäksi sinulle kannustavan ja tasa-arvoisen ilmapiirin, joustavuutta sekä tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Meillä on käytössä myös laaja työterveyshuolto, ateriaetu sekä liikunta- /kulttuuri-/hyvinvointi-/työmatkaetu. Selvitykset

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Yhteystietomme

Jenni Korpikari, apulaisjohtaja, jenni.korpikari@ om.fi puh. 050 305 5428.
-
Heli Siltala, psykologi, heli.siltala@ om.fi, puh. 050 380 2260
(puhelimitse tavoittaa parhaiten klo 15 jälkeen).

Hakemuksen lähettäminen

Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Rikosseuraamuslaitos kirjaamo

    Lintulahdenkatu 5
    00530 Helsinki

  • Työnantaja

    Me Rikosseuraamuslaitoksessa teemme vaikuttavaa työtä uusintarikollisuuden ehkäisemiseksi. Ydintehtävämme on yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpano sekä tutkintavankeuden toimeenpano. Meille tärkeitä arvoja ovat ihmisarvon kunnioittaminen ja oikeudenmukaisuus. Toimimme oikeusministeriön hallinnonalalla ja olemme osa rikosoikeudellista ketjua.

    Rikosseuraamuslaitos on valtakunnallisesti toimiva virasto, jonka toimialueena on koko maa. Rikosseuraamuslaitos koostuu neljästä vastuualueesta, joita ovat kehittäminen ja ohjaus, asiakasprosessit, hallinto- ja tukipalvelut sekä operatiivinen toiminta. Lisäksi organisaatioon kuuluvat sisäinen tarkastus, johdon tuki, viestintä ja kansainvälinen toiminta.

    Operatiivisesta toiminnasta vastaavaan vastuualueeseen kuuluu 11 rikosseuraamuskeskusta, jotka koostuvat alueittain vankiloista ja yhdyskuntaseuraamustoimistoista.

    Sijainti
    Oulu

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Oulu
    Nahkatehtaankatu 5
    90130 Oulu
  • Tutustu työnantajaan Perustiedot

    Muut tehtävään liittyvät tiedot

  • Muut työpaikkaan liittyvät tiedot: Vuoden 2026 alkupuolella vankila muuttaa uusiin tiloihin osoitteeseen Johdintie 15, 90620 Oulu.

    Työyhteisössämme arvostetaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ja toivomme hakijoiksi eri sukupuolia olevia, eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia henkilöitä.
  • Tehtävän taso: Asiantuntijataso
  • Etätyö: Ei mahdollisuutta työskennellä etänä
  • Etätyön kuvaus: Ei ole mahdollista työskennellä etänä.
  • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
  • Työaikamuoto: Virastotyöaika
  • Koeaika: Tehtävässä voidaan soveltaa enintään kuuden (6) kuukauden koeaikaa.
  • Palkkauksen peruste: Psykologin viran tehtäväkohtainen palkka sijoittuu vaativuustasolle 15 (3876,25 euroa/kk), minkä lisäksi maksetaan henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella määräytyvää palkanosaa enintään 38 % ja kokemusosaa enintään 12 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Aloittavan henkilön kokonaispalkka on osaamisesta ja kokemuksesta riippuen yleensä noin 4355-4615 euroa/kk.
  • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti