Skip to main content

Rikoskomisario 08.09

Rikoskomisario Keskusrikospoliisin tutkintaosaston henkirikokset-linjalle.

Rikoskomisario työskentelee yhtenä tutkinnanjohtajana ja päällystöesimiehenä tutkintaosaston henkirikokset-linjan 1. tai 2. tutkintayksikössä Keskusrikospoliisin Vantaan toimitalossa.

Valittava henkilö osallistuu henkirikoksien ja muiden vakavien rikosten selvittämiseen liittyviin tutkintaoperaatioihin tutkinnanjohtajana, mukaan lukien paljastavan tutkinnan operaatiot. Hän työskentelee myös vuorollaan Keskusrikospoliisin päällystön johtovalmiudessa.
Hänelle voidaan myös myöhemmin osoittaa erikseen sovittaessa erityisvastuita linjalle kuuluvissa toiminnoissa (esimerkiksi terrorismirikokset, sotarikokset tai tietty sidosryhmäyhteistyö).

Työtehtävien hoitaminen tapahtuu pääsääntöisesti lähityönä Jokiniemessä tai Jokiniemestä lähdettynä toisaalla. Tehtävien operatiivisen luonteen vuoksi tehtäviä ei voi tehdä etätöinä kuin tapauskohtaisesti ja erikseen sovittaessa.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielivaatimukset

Rikoskomisarion erityisenä kelpoisuusvaatimuksena on
a. poliisipäällystön tutkinto, poliisipäällystön virkatutkinto, poliisipäällystön tutkinnon A-osan suorittaminen, poliisin ylempi
ammattikorkeakoulututkinto;
b. poliisin perustutkinnon tai poliisimiehistön virkatutkinnon lisäksi suoritettu korkeakoulututkinto; taikka
c. korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys poliisitoimeen.
Kielitaidon kelpoisuusvaatimuksena on hyvä suomen kielen ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.
(Asetus poliisin hallinnosta 16 §, 16 a §).
Poliisimiehen virkaan voidaan nimittää vain Suomen kansalainen (Virkamieslaki 7 §).

Hakijalta odotamme

Tehtävä edellyttää riittäväksi katsottavaa yleistä poliisikokemusta ja tutkintakokemusta.

Odotamme ajantasaista kokemusta toimimisesta päällystötehtävissä ja tutkinnanjohtajana vaativissa ja pitkäkestoisissa tutkintaoperaatioissa liittyen erityisesti henkirikoksien sekä muiden vakavien rikosten pitkäkestoiseen paljastamiseen ja tutkintaan.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja, sitoutumiskykyä, pitkäjänteisyyttä sekä joustavuutta ja hyvää paineensietokykyä.

Eduksi luetaan kokemus paljastavasta tutkinnasta ja salaisten pakkokeinojen käytöstä sekä hyvä englannin kielen taito. Myös mahdollinen kokemus sota- tai terrorismirikosten esitutkinnasta ja operatiivisesta KV-yhteistyöstä luetaan eduksi.

Tarjoamme sinulle Tarjoamme hyvähenkisen työyhteisön ja hyvät mahdollisuudet kehittyä tehtävissä. Työympäristömme on kansainvälinen ja
olemme monella tehtäväalueella ainoita Suomessa. Henkilöstön osaaminen, sitoutuneisuus ja aikaansaavuus ovat
tuloksellisuutemme kulmakivet. Tarjoamme joustavia työaikamahdollisuuksia, hyvän ja kattavan työterveyshuollon,
työnantajan tukeman työpaikkaruokailun, virkistys- ja liikuntatilaisuuksia sekä hyvät mahdollisuudet työkunnon ylläpitoon. Selvitykset

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Turvallisuusselvitys sisältää myös ulkomaansidonnaisuuksien selvittämisen.

Yhteystietomme

Lisätietoja tehtävästä antavat rikosylikomisario Risto Lohi ja rikosylikomisario Olli Töyräs, p. 0295 480 141 (vaihde).

Hakemuksen lähettäminen

Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Keskusrikospoliisin kirjaamo

    PL 285
    01301 Vantaa

  • Työnantaja

    Poliisissa eri alojen ammattilaiset tekevät yhteiskunnan turvallisuuteen vaikuttavaa työtä. Monipuolisessa ja laajassa organisaatiossamme on erilaisia työtehtäviä sekä mahdollisuuksia kehittymiseen. Meidän toimintaamme ohjaavat eettiset periaatteet, minkä lisäksi olemme arvojemme mukaisesti palvelevia, oikeudenmukaisia, osaavia ja pidämme huolta henkilöstömme hyvinvoinnista.

    Jokainen meistä vaikuttaa siihen, että poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Meillä Keskusrikospoliisissa pääset tekemään merkittävää työtä suomalaisten turvallisuuden hyväksi ainutlaatuisissa, monipuolisissa ja mielenkiintoisissa työtehtävissä. Keskusrikospoliisissa tutkimme vakavinta rikollisuutta, joka on usein kansainvälistä ja järjestäytynyttä. Tuotamme erilaisia rikostorjunnan asiantuntijapalveluita koko poliisihallinnolle ja muille lainvalvontaviranomaisille, ylläpidämme tilannekuvaa koko rikollisuudesta sekä kehitämme rikostorjuntaan ja -tutkintaan liittyviä menetelmiä.

    Keskusrikospoliisi on poliisin valtakunnallinen yksikkö, jonka toimialueena on koko Suomi. Meillä työskentelee noin 840 eri alojen ammattilaista hyvin erilaisilla koulutustaustoilla. Henkilöstöstämme noin 60 prosenttia työskentelee poliisitehtävissä ja 40 prosenttia siviilitehtävissä. Panostamme henkilöstön hyvinvointiin ja osaamiseen sekä tarjoamme työntekijöillemme kattavan työterveyshuollon, tuetun työpaikkaruokailun, työaikaan sisältyvän liikuntaedun, joustavia etätyömahdollisuuksia sekä myönteisen ja kannustavan työilmapiirin.

    Sijainti
    Vantaa

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Vantaa
    Jokiniemenkuja 4
    01370 Vantaa
  • Tutustu työnantajaan Perustiedot

    Muut tehtävään liittyvät tiedot

  • Tehtävän taso: Asiantuntijataso
  • Etätyö: Ei mahdollisuutta työskennellä etänä
  • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
  • Työaikamuoto: Jaksotyöaika
  • Palkkauksen peruste: 08.09 Poliisin palkkausjärjestelmä
  • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti