Skip to main content

Rikoskomisario (lapsi- ja nuorisoryhmä)

Pohjanmaan poliisilaitoksella on haettavana rikoskomisarion 08.09 virka, lapsi-nuorisoryhmän tutkinnanjohtajan tehtävä.

Tehtävä sijoittuu poliisipalvelut -linjalle rikostorjuntasektorille. Virkapaikka on Vaasan pääpoliisiasema, Seinäjoen poliisiasema tai Kokkolan poliisiasema.

Rikoskomisarion pääasiallisena tehtävänä on toimia lapsi- ja nuorisorikosasioiden ryhmän esikäsittelytoiminnon ja nuorten rikosasioiden tutkinnanjohtajana ja siinä tehtävässä johtaa, suunnitella ja seurata ryhmänsä päivittäistä toimintaa.

Esikäsittelyn ja nuorten rikosasioiden tutkinnanjohtajan tehtävien hoitamiseen liittyen rikoskomisario vastaa esitutkinta-, pakkokeino- ja poliisilaissa tutkinnanjohtajalle määrättyjen tehtävien hoitamisesta koskien määriteltyjen 15 - 17 -vuotiaiden tekemiä rikoksia sekä vastaa lapsiin kohdistuvien rikosten ja nuorisorikosten esikäsittelystä. Tehtävässä korostuu oikeudellinen arviointi liittyen esitutkinlain mukaisen syytä epäillä -kynnyksen ylittymiseen.

Nuorten rikosasiat kattavat tietyt 15 -17 -vuotiaiden epäiltyjen tekemät rikokset sekä moniviranomaisyhteistyötä vaativat tutkinnat. Muut nuorten tekemät ns. massarikokset ja alle 15-vuotiaiden tekemät rikolliset teot ohjautuvat muille tutkiville ryhmille.

Toiminto on uusi ja virkaan nimitettävä vastaa osaltaan toiminnan käynnistämisestä. Ryhmässä työskentelee toinenkin rikoskomisario, joka toimii lapsiasioiden tutkinnanjohtajana sekä toimii koko ryhmän henkilöstöhallinnollisena esimiehenä. Molempien rikoskomisarioiden henkilöstöhallinnollisena esimiehenä toimii sektorinjohtaja. Rikoskomisariot sijaistavat toisiaan.

Säädetyt kelpoisuus- ja kielivaatimukset

Poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16 §:n (105/2017) 1 momentin 15 kohdan nojalla rikoskomisarion viran kelpoisuusvaatimuksena on:
a) poliisipäällystön tutkinto, poliisipäällystön virkatutkinto, poliisipäällystön tutkinnon A-osan suorittaminen, poliisin ylempi ammattikorkeakoulututkinto;
b) poliisin perustutkinnon tai poliisimiehistön virkatutkinnon lisäksi suoritettu korkeakoulututkinto; taikka
c) korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys poliisitoimeen.

VML 7 § 7 kohdan mukaan poliisilaissa (872/2011) tarkoitettuun poliisimiehen virkaan voidaan nimittää vain Suomen kansalainen.

Tehtävään edellytettävästä kielitaidosta on säädetty poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16 a §:n (286/2004) 2 momentissa, jonka nojalla tehtävään vaaditaan kaksikielisessä viranomaisessa suomen kielen hyvää ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa. Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Kielitaitovaatimukset

  • Ruotsi
    • Suullinen osaaminen: Tyydyttävä
    • Kirjallinen osaaminen: Tyydyttävä
  • Suomi
    • Suullinen osaaminen: Hyvä
    • Kirjallinen osaaminen: Hyvä

Hakijalta odotamme

Hakijalta odotamme:
- esimies- tai esimiesluontoisista tehtävistä kertynyttä kokemusta
- poliisin esimiestyötä tukeva koulutus
- käytännössä osoitetut henkilöstöjohtamis-, suunnittelu- ja organisointitaidot
- valmiudet oma-aloitteiseen ja pitkäjänteiseen toiminnan kehittämiseen ja kehittämistyön johtamiseen
- hyvät poliisin ammatilliset tiedot ja taidot
- hyvät työyhteisötaidot, suullinen ja kirjallinen viestintätaito ja paineensietokyky

Eduksi luetaan:
- laaja-alainen ja monipuolinen kokemus päällystö- ja tutkinnanjohtajan tehtävistä
- ajan tasalla olevat tiedot ja taidot rikostorjunnan tehtävistä
- käytännön kokemus lapsiin kohdistuvien rikosten ja/tai nuorisorikosten tutkinnasta
- osaaminen LASTA-SEULA- mallin mukaisesta monialaisesta yhteistyöstä ja/tai moniammatillisesta Ankkuritoiminnasta
- valmentava työote
- poliisin tietojärjestelmien, viestintävälineiden ja poliisin johtojärjestelmien hyvä osaaminen, ja hyvä digiosaaminen.

Tarjoamme sinulle Tarjoamme sinulle työnantajan osittain tukeman lounaan (ePassi), kattavat työterveyshuollon palvelut sekä mahdollisuuden viikkoliikuntaan ja virkistystoimintaan. Työtehtävän luonteesta riippuen työntekijällämme on mahdollisuus hyödyntää etätyötä. Selvitykset

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Turvallisuusselvitys sisältää myös ulkomaansidonnaisuuksien selvittämisen.

Hakuprosessin edetessä hakijoita saatetaan pyytää antamaan terveydestään sellaisia tietoja, joilla on merkitystä tehtävän hoidossa tai osallistumaan asian selvittämiseksi suoritettaviin tarkastuksiin ja tutkimuksiin (valtion virkamieslaki 8 b §).

Yhteystietomme

Rikosylikomisario
Thomas Skur
Puh. 0295 449 305
Rikoskomisario
Joanna Österblad
Puh 0295 449 472

Hakemuksen lähettäminen

Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Pohjanmaan poliisilaitos/henkilöstöhallinto kirjaamo

    Korsholmanpuistikko 45
    65100 Vaasa

  • Työnantaja

    Poliisissa eri alojen ammattilaiset tekevät yhteiskunnan turvallisuuteen vaikuttavaa työtä. Monipuolisessa ja laajassa organisaatiossamme on erilaisia työtehtäviä sekä mahdollisuuksia kehittymiseen. Meidän toimintaamme ohjaavat eettiset periaatteet, minkä lisäksi olemme arvojemme mukaisesti palvelevia, oikeudenmukaisia, osaavia ja pidämme huolta henkilöstömme hyvinvoinnista. Jokainen meistä vaikuttaa siihen, että poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina.

    Pohjanmaan poliisilaitoksen toimialueeseen kuuluvat Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat, joiden alueella on 40 kuntaa. Alueella sijaitsevista kunnista löytyy niin elinvoimaisia kaupunkikeskuksia kuin rauhallista maaseutuakin. Pohjanmaan poliisilaitos on kaksikielinen ja sen alueella toimii myös kolme alueellista yksikköä (Pietarsaari, Mustasaari, Närpiö), joissa työkielenä on ruotsi. Toimintaympäristömme on hyvin kansainvälinen ja alueellamme asuu useita eri kansallisuuksia.

    Henkilökuntamme koostuu ammattilaisista ja olemme edelläkävijöitä monessa asiassa. Meille hyvä johtaminen, henkilöstön työhyvinvointi ja palveluhenkisyys on tärkeää. Arvostamme henkilöstöämme ja huolehdimme henkilöstön hyvinvoinnista mm. valmentavan johtamisen periaatteilla. Poliisilaitoksen visio on " yksi yhteinen poliisilaitos - yhteiset tehtävät - yhtäläistä palvelua kaikille".

    Sijainti
    Vaasa

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Vaasan pääpoliisiasema
    Korsholmanpuistikko 45
    65100 Vaasa
  • Tutustu työnantajaan Perustiedot

    Muut tehtävään liittyvät tiedot

  • Tehtävän taso: Esihenkilötaso
  • Etätyö: Mahdollisuus työskennellä etänä
  • Etätyön kuvaus: Tehtävässä on mahdollisuus etätyöhön erikseen sovittavilta osin.
  • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
  • Työaikamuoto: Jaksotyöaika
  • Koeaika: Nimityksessä voidaan noudattaa korkeintaan kuuden kuukauden koeaikaa.
  • Palkkauksen peruste: Peruspalkan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa enintään 32 % ja palvelusvuosien perusteella määräytyvää kokemusosaa enintään 14 %.
  • Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

    Rikoskomisario (lapsi- ja nuorisoryhmä)

    Vaasa
    Etätyö

    Julkaistu 03.05.2024

    Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti