Skip to main content

Service Manager, IT Infrastructure & ITSM

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa Suomessa. Sujuvat ja laadukkaat palvelut lentoyhtiöille ja matkustajille ovat meille sydämen asia. Kehitämme Suomen saavutettavuutta ja hyviä lentoyhteyksiä. Olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan edistääksemme kestävää lentomatkailua. Teemme työtä, jota ilman maailma olisi kaukana.   


Vahvistaaksemme Finavian tietohallintoa, haemme vakituiseen työsuhteeseen PALVELUPÄÄLLIKKÖÄ, vastuualueenaan IT infrastructure ja ITSM.


Syy lisävahvistuksen hakuun syntyy tarpeesta jakaa IT-infraan ja ITSM-asioihin liittyviä vastuita laajemmalle osaajajoukolle. Yksin meillä siis ei tarvitse hommia pakertaa, vaan lähimpiin työtovereihisi kuuluu toinen palvelupäällikkö sekä arkkitehti. Toimit osana IT Infrastructure, EUS & SMO -yksikköä, jonka nuppiluku on vähän toistakymmentä.


Palvelupäällikön tehtävät saattavat olla sinulle entuudestaan tuttuja, tai sitten ei, mutta jos ymmärrät minkälaisia ratkaisuja ja palveluja kyseinen vastuualue yleensä pitää sisällään ja olet työskennellyt niiden parissa, saatat olla tehtävään sopiva henkilö.


Palvelupäällikön sandaaleissa keskityt vastuualueen palvelujen hallinnointiin ja toimittajayhteistyöhön. Pääpaino on jatkuvien palvelujen luotettavan toiminnan varmistamisessa ja elinkaaren hallinnassa, mutta olet tietenkin mukana myös uusien palvelujen suunnittelussa ja käyttöönotossa. Tehtäväsi on pyrkiä varmistamaan palveluiden jatkuva kehittyminen, unohtamatta sidosryhmiemme toiveiden ja tarpeiden hallintaa. Huolehdit myös siitä, että toimittajamme täyttävät omat tehtävänsä ja vastuunsa. Konkreettisesti työ on mm. erilaisiin palavereihin osallistumista, roadmap-suunnittelua, palvelusopimusten lukemista, hankintoihin ja kilpailutuksiin osallistumista sekä erinäisiä hallinnollisia tehtäviä, kuten ostolaskujen käsittelyä, kustannusten seurantaa ja budjetointia/ennustamista.


Palvelupäällikkö-kollegasi vastaa konsernin EUS-asioista, mutta tiiviissä yhteistyössä toimiessa sparraatte, tuette ja tuuraatte mahdollisuuksien mukaan toisianne. Timanttisen trionne täydentää vastuualueen ratkaisuarkkitehti ja tukenasi ovat tietenkin kaikki muutkin kollegat, sekä palvelutoimittajien vastinparit. IT-infraan liittyvien vastuiden lisäksi pääset osallistumaan ITSM-prosessien ja -työkalujen kehittämiseen sekä niihin liittyvään toimittaja- ja palveluhallintaan. Tällä hetkellä hyödynnämme IT-palvelunhallinnassa ServiceNow-ratkaisuja, joten jos kyseinen alusta ei ole tuttu, niin sitä se tulee olemaan.


Suuren osan ns. perus-IT-palveluista hankimme kumppanilta, mutta tietoliikenteestä yksikössäsi vastaa kokonaan oma tiimi. Verkkoratkaisujen perustuntemuksesta on kuitenkin tehtävässä hyötyä. Järjestelmissä nojaudumme vahvasti Microsoft-teknologiaan, mutta myös Linux-pannuja löytyy useita, eikä meillä kaikki data lepää MS SQL:n päällä. Palvelinkatraamme on varsin suuri, joten kokemus laajoista ja monipuolisista IT-ympäristöistä on täällä tarpeen.


Menestyäksesi tehtävässä, toivomme, että:

  • Ymmärrät, miten tärkeässä roolissa IT-infra on liiketoimintaa 24/7 palvelevien monimuotoisten IT-ratkaisujen toiminnalle.
  • Sinulta löytyy tehtävän substanssiin soveltuvaa työkokemusta.
  • Kommunikoit reippaasti ja ymmärrettävästi niin suomeksi kuin englanniksi, etkä ainoastaan teknologialyhenteillä.
  • Olet tottunut toimimaan (yhteistyössä) IT-palvelukumppanien kanssa.
  • Pystyt mukautumaan erilaisiin tilanteisiin ja toimimaan tarvittaessa itsenäisesti ja omatoimisesti.
  • Et säikähdä, jos et tiedä kaikkea valmiiksi, vaan lähdet mielenkiinnolla selvittämään ja oppimaan uutta.
  • Arvostat mielenkiintoisen toimintaympäristön ja haastavien tehtävien lisäksi myös toimimista osana työyhteisöä.


Eduksesi katsotaan esimerkiksi:

  • Kiinnostus/osaaminen tietoturva-asioista
  • Aiempi kokemus vastaavantyyppisissä tehtävissä ja/tai projekteissa
  • Kiinnostus, kokemus ja ymmärrys ServiceNow-alustasta sekä ITIL:istä ja ITSM-prosesseista
  • Kokemus julkisista hankinnoista
  • Korkeakoulututkinto
  • Intohimo IT-infran ja ITSM-prosessien jatkuvaan parantamiseen


Asemapaikkasi (pääkonttorimme) sijaitsee aivan Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeessa, mutta meillä on myös hyvät etätyömahdollisuudet. Tarjoamme sinulle äärimmäisen mielenkiintoisen ja nopeasti kehittyvän työympäristön sekä sopivasti haastavan ja opettavan työtehtävän. Lisäksi saat ammattitaitoiset työkaverit ja mahdollisuuden vaikuttaa lentoasemien toimivuuteen ja luotettavuuteen. Pääset myös näkemään, miten erilaiset IT-ratkaisut vaikuttavat lentomatkustamisen prosesseihin, sujuvuuteen ja turvallisuuteen.


Jos kiinnostuit, niin hae tehtävää oheisella hakulomakkeella viimeistään 12.5. Tai jos jokin tehtävässä mietityttää, niin kysy ihmeessä minulta lisätietoja joko linkkarissa, tai puhelimitse, jolloin pystyn varmuudella vastaamaan 19.4. klo 14-16, 23.4. klo 14-16, 26.4. klo 14-16 ja 3.5. klo 14-16 (p. 050 598 9711 / Mikko Nyman). Haastattelut saatetaan aloittaa jo hakuajan aikana.

Hakuaika alkaa: 18.04.2024 08:00Hakuaika päättyy: 12.05.2024 23:59

Finavia vaikuttavuus

Finavia synnyttää merkittävimmät positiiviset vaikutuksensa liittyen verojen maksamiseen ja työpaikkojen luomiseen, luokassa Yhteiskunta.

Finavia synnyttää merkittävimmät negatiiviset vaikutuksensa tai käyttää resursseja liittyen kasvihuonekaasupäästöihin ja pienhiukkas- ja kemikaalipäästöihin, luokassa Ympäristö.
Upright data for Finavia

Klikkaamalla graafia pääset näkemään koko Finavia Oy vaikuttavuusprofiilin.

Mikä vaikuttavuusprofiili?

Nettovaikutusprofiilin on mallintanut Upright Project. Profiili perustuu tieteellisen tutkimuksen ymmärrykseen erilaisten tuotteiden ja palveluiden vaikutuksista. Profiili kertoo mihin asioihin sinäkin olet mukana vaikuttamassa tämän työpaikan kautta. Lisätietoa Uprightista löydät täältä.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Service Manager, IT Infrastructure & ITSM

Vakituinen, Etätyö

Julkaistu 18.04.2024

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti