Skip to main content

Tietosuoja-asiantuntija

Netum on vahvasti kasvava IT-palvelutalo, jolla on yli 20 vuoden kokemus vaativista IT-hankkeista. Tavoitteenamme on olla alan halutuin ja luotetuin kumppani sekä työyhteisö vastuullisessa ja turvallisessa digimuutoksessa.  Etsimme  kyberturvallisuuden liiketoimintayksikköömme tietosuojan ammattilaista. Oletko sinä tiimimme seuraava jäsen?

MINKÄLAISESTA TEHTÄVÄSTÄ ON KYSE?  

Kyberturvallisuuden liiketoimintayksikkömme asiakaskunta koostuu pääosin merkittävistä julkisen sektorin asiakkuuksista sekä huoltovarmuuskriittisistä toimijoista, joiden parissa pääset toimimaan erilaisissa toimeksiannoissa ja projekteissa. Asiakasprojektien kestot vaihtelevat muutaman viikon toimeksiannoista useiden vuosien jatkuviin kokonaisuuksiin.

Työnkuvasi tulee sisältämään toimeksiantoja tietosuojan parissa asiakkailla ja Netum Groupissa. Odotamme sinulta ainakin muutaman vuoden ajalta aiempaa työkokemusta tietosuojan tehtävistä ja hyvää tietosuojasäädösten tuntemista. Lisäksi eduksesi katsotaan:

 • Kokemus tietosuojavastaavan tehtävistä
 • Tietosuojan arvioinnin työkalujen käyttökokemus (mm. tietosuojavaltuutetun toimiston tietosuojan vaikutustenarvioinnin työkalu tai kaupalliset tuotteet)
 • Kokemus teknologioiden vaikutustenarvioinneista
 • Erilaisten sopimusten tuntemus ja hallinta
 • Kuntasektorin ja/tai opetustoimialan tuntemus
 • Kokemus hallinnollisen tietoturvan tehtävistä ja riskienhallinnasta

Tässä monipuolisessa roolissa työtehtäväsi voi koostua esimerkiksi seuraavista kokonaisuuksista:

 • Tietosuojakonsulttina tai -asiantuntijana toimiminen
 • Tietosuojavastaavana toimiminen asiakkaalla
 • Tietosuojaprosessien kehittäminen
 • Tietosuojan vaikutustenarvioinnin suorittaminen
 • Tietosuoja- ja tietoturvakoulutuksien suunnittelu sekä toteutus
 • Riskienhallintaprosessien kehittäminen sekä jalkautus, työpajat
 • Tietosuojan tai tietoturvan nykytilan arvioinnit ja raportointi
 • Hallinnollisen tietoturvan konsulttina toimiminen

Osaamisprofiilistasi riippuen tehtäviisi voi sisältyä myös hallinnollisen tietoturvan konsultointia tai yrityksen sisäiseen tietoturvallisuuden hallintaan liittyviä tehtäviä.

Työssäsi huomioit myös erilaiset tietoturvastandardit sekä viitekehykset, joten toivomme kiinnostusta näiden omaksumiseen sekä opetteluun. Mm. ISO/IEC 27001 standardin ja Traficomin Kybermittarin tuntemuksesta on hyötyä tehtävän hoitamisessa. Arvostamme myös alan sertifikaatteja kuten CIPP/E ja CIPM. Netumilla kannustamme myös uusien sertifikaattien opiskeluun. Jokaisella netumilaisella on mahdollisuus käyttää 6% työajastaan oman osaamisen kehittämiseen.

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvan koulutustaustan (alempi korkeakoulututkinto, AMK tai yliopisto) lisäksi hyviä yhteistyötaitoja, oma-aloitteisuutta, ennakointikykyä, esiintymisvalmiutta sekä kyvykkyyttä toimia asiakasrajapinnassa. Työhön kuuluu dokumentaation laatimista ja erilaisten ohjelmistojen käyttöä. Arvostamme aikaisempaa kokemusta konsulttityöstä sekä julkisten asiakkuuksien parissa toimimisesta. Työssäsi käytät sujuvasti niin suomea kuin englantia.

Tehtävässä toimiminen edellyttää suojelupoliisin perusmuotoista turvallisuusselvitystä.

MITÄ TARJOAMME?  

Tavoitteenamme on olla alan halutuin työyhteisö ja teemme kaikkemme, että pääset urallasi juuri sinulle sopivaan pisteeseen. Haluamme tarjota sinulle räätälöidyn roolin muiden huippuammattilaistemme työkaverina. Osaamisen jatkuva kehittäminen kuuluu meillä jokapäiväiseen arkeen. Vaikka toimeksiannoissa konsulttimme työskentelevät usein itsenäisesti, ympärilläsi on vahva tiimi, jolta saat apua arjen haasteissa.  

Haluamme, että työilmapiirimme on rento ja että meillä on mukavaa olla töissä. Pidämme mielellämme kiinni työntekijöistä, jotka haluavat kehittää itseään ja tarjoamme siihen mahdollisuuden. Lisäksi pääset laajasti vaikuttamaan työvälineisiisi ja lounasetu, virkistysetu, työmatkaetu, polkupyöräetu, vapaa-ajan tapaturmavakuutus sekä työkykyvakuutus ovat käytössäsi. Järjestämme myös mukavaa harrastustoimintaa ja kokoonnumme muutaman kerran vuodessa juhlimaan yhdessä koko yrityksen voimin.

Tässä tehtävässä lähimmät työkaverisi sijaitsevat Tampereella ja Helsingissä, mutta voit työskennellä missä tahansa toimistopaikkakunnillamme ( Tampereella, Helsingissä, Turussa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Porissa, Kuopiossa tai Oulussa) ja tarjoamme joustoa etätöiden muodossa. Lisää työkulttuuristamme ja työsuhde-eduistamme pääset lukemaan nettisivuiltamme.

KIINNOSTUITKO?  

Jos mielenkiintosi heräsi, niin lähetäthän vapaamuotoisen hakemuksesi ja cv:si palkkatoiveineen oheisen linkin kautta viimeistään 25.6.2024. käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana ja tehtävä täytetään sopivan henkilön löydyttyä. Työn aloitusajankohta on sovittavissa loppukesään.

Mikäli sinulla herää kysyttävää tehtävästä, niin voit olla yhteydessä Jyri-Pekka Tähtiseen (jyri-pekka.tahtinen(at)netum.fi, +358 40 952 6125). Lisätietoja rekrytointiprosessista yleisesti antaa rekrytoijamme Minna Hänninen (minna.hanninen(at)netum.fi, +358 40 630 3265).

Haku alkaa 3. kesäkuuta 2024 ja päättyy 25. kesäkuuta 2024, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

NETUM OY

 Kotisivu  LinkedIn  Instagram

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Tietosuoja-asiantuntija

Tampere
Helsinki
Turku
Hämeenlinna
Jyväskylä
Pori
Kuopio
Oulu
Kokopäiväinen, Hybridityö, Vakituinen

Julkaistu 18.06.2024

Yrityksen koko: 
250 - 499 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti