Skip to main content

Universitetslärare i socialt arbete

Statsvetenskapliga fakulteten söker en

 

UNIVERSITETSLÄRARE I SOCIALT ARBETE



Anställningen är en tvåspråkig och tillsvidareanställning.



Universitetslärarens uppgift är att samordna den praktikrelaterade undervisningen i socialt arbete vid statsvetenskapliga fakulteten och Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet. I universitetslärarens arbetsuppgifter ingår anordnande av praktiklärarplatser för socialarbetsstuderande, upprättande av avtal med praktikplatser och en samordning av praktiknätverket, avtal om studiepraktiken, kommunikation mellan studenter och praktikplatserna samt undervisningsuppgifter relaterade till socialarbetarstuderandes praktikundervisningen. Dessutom är det universitetslärarens uppgift att utveckla det sociala arbetets praktik särskilt i samarbete med välfärdsområdena och andra relevanta samarbetsnätverk. Om uppgifterna avtalas närmare vid utarbetandet av universitetslärarens årliga arbetsplan.

 

Socialt arbete är en disciplin, profession och praktik med målsättning att förändra förtryckande sociala villkor och att verka för välbefinnande och hälsofrämjande relationer. Socialt arbete verkar för mänskliga rättigheter, social, ekonomisk, etnisk och miljömässig rättvisa samt eftersträvar att utmana strukturella villkor som bidrar till marginalisering och social exkludering. Socialt arbete engagerar sig i arbetet med människor och system genom offentliga välfärdsinstitutioner, frivilliga organisationer och brukarorganisationer. Den forskningsbaserade kunskapen i socialt arbete stödjer utvecklingen av en hållbar välfärd. Vi välkomnar sökande med bred allmän kompetens inom området socialt arbete.

 

KVALIFIKATIONER

 

Av den som anställs som universitetslärare krävs magistersexamen i socialt arbete och yrkeskvalifikation av en legitimerad socialarbetare (Lag om yrkesutbildade personer inom socialvården 2015/817), förmåga till självständigt arbete såväl båda i en vetenskaplig miljö och som i professionella nätverk, organiserings- och interaktionsförmåga för att agera i snabba och föränderliga vardagssituationer samt den undervisningsförmåga som behövs i anställningen. Kraven gällande examen bör uppfyllas innan ansökningstiden går ut.

 

Anställningen förutsätter utmärkta kunskaper i svenska och finska. Den rekommenderade kunskapsnivån i svenska och finska motsvarar nivå C2 enligt den europeiska referensramen för språk. Ytterligare information om krav på språkkunskaper och sätt att visa språkkunskaperna finns på webbsidan.

 

Vid bedömningen av de sökandes meriter beaktas

- erfarenhet av undervisning samt pedagogisk utbildning och andra pedagogiska meriter

- organiserings- och interaktionsförmåga samt erfarenhet av att samordna vetenskapliga och professionella nätverk

- sökandes vision för hur den sökande planerar att utveckla samordningen av praktikundervisningen i socialt arbete

- undervisningsprov

- intervju.

 

LÖN OCH FÖRMÅNER

 

Vi erbjuder en lockande arbetsplats i en inspirerande, internationell och mångvetenskaplig miljö. Bruttolönen för en universitetslärare är 3150-4000 € per månad beroende på den anställdes meriter och arbetserfarenhet.



Därtill erbjuder Helsingfors universitet sina anställda mångsidiga möjligheter och förmåner såsom stöd för kompetensutveckling och biblioteks-, motions- och välfärdstjänster. Läs mera om karriärmöjligheter och förmåner på webbsidan. Anställningen inleds med en 6 månaders prövotid.



ANSÖKNINGSANVISNINGAR

 

Ansökan med bilagor ska lämnas in i Helsingfors universitets elektroniska ansökningssystem. Klicka på knappen nedan "Ansök nu". Sökande som är anställda vid Helsingfors universitet ska lämna in sin ansökan genom att logga in på SAP Fiori: https://msap.sap.helsinki.fi. Ansökningstiden går ut 5.4.2024.



De sökande ombeds bifoga följande dokument på svenska eller finska:

- curriculum vitae

- en vision (högst 2 sidor) för hur den sökande planerar att utveckla samordning av praktikundervisningen is socialt arbete

- en högst 3 sidor lång redogörelse för de pedagogiska meriterna

 

Andra bilagor, t.ex. rekommendationsbrev eller intyg behövs inte i detta skede.

 

Närmare instruktioner för CV och publikationsförteckning hittar du på webbsidan.



YTTERLIGARE INFORMATION

 

Ytterligare information om anställningen och verksamhetsfältet ges av professor Timo Harrikari, [email protected].

Ytterligare information om rekryteringsprocessen ges av HR-specialist Minna Maunula, [email protected].



Statsvetenskapliga fakulteten vid Helsingfors universitet är Finlands ledande enhet för samhällsvetenskaplig forskning och utbildning och har det bredaste ämnesutbudet i landet. Fakultetens ämnen klarar sig bra även i internationella jämförelser och är bland de 50 bästa på många områden. Fakulteten har en stark internationell forskningsprofil och internationella utbildningsprogram och studenter. Personalen omfattar ca 500 anställda och varje år utexamineras 350 kandidater, 400 magistrar och över 40 doktorer från fakulteten. Ytterligare information finns på webbplatsen https://www.helsinki.fi/sv/statsvetenskapliga-fakulteten.

 

 

 

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Universitetslärare i socialt arbete

Helsinki
Kokopäiväinen

Julkaistu 06.04.2024

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti