Skip to main content

Elintarvikekemian yliopistonlehtori

Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta hakee ELINTARVIKEKEMIAN YLIOPISTONLEHTORIA alkaen 1.1.2025 tai sopimuksen mukaan. Vakinainen tehtävä sijoittuu elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolle.

 

Yliopistonlehtori vahvistaa osaston elintarviketieteellistä tutkimusta ja opetusta mukaan lukien ruokainnovaatiotoiminta. Tehtävässä edellytetään elintarvikkeiden aineosien, niiden kemiallisten reaktioiden ja vuorovaikutusten ja analyysimenetelmien vahvaa osaamista sekä biologisten vaikutusten tuntemusta. Tehtävään valitulla henkilöllä tulee olla tarvittavat pedagogiset taidot ohjaamiseen, opettamiseen ja opetuksen kehittämiseen elintarviketieteiden kandi- ja maisteriohjelmissa sekä alan tohtorikoulutuksessa.

 

VALINTAKRITEERIT

Yliopistonlehtorin tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa ja kykyä antaa laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjata opinnäytteitä. Hakijoiden ansioita arvioitaessa otetaan huomioon tieteelliset julkaisut ja muut tutkimustulokset, joilla on tieteellistä arvoa, opetuskokemus ja pedagoginen koulutus, taito tuottaa oppimateriaalia, muut opetustoimessa saavutetut ansiot ja tarvittaessa opetusnäyte.

 

Yliopistoista annetun asetuksen mukaan yliopistonlehtorilta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, jolla hän antaa opetusta. Tässä tehtävässä opetuskieli on suomi. Lisäksi hänellä tulee olla ruotsin kielen vähintään tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyvää englannin kielen taitoa.

 

MITÄ TARJOAMME

Tarjoamme vastuullisen ja mielenkiintoisen työn monipuolisessa toimintaympäristössä. Tiedekunnassa pääset toteuttamaan alan tutkimukseen perustuvaa, ylintä koulutusta Suomessa ja olet osa kansainvälisesti arvostettua ja laadukasta tieteellistä tutkimustoimintaa. Tehtävä antaa mahdollisuuden kehittää omaa ammattiosaamista monitieteisessä työyhteisössä. Työn tukena ovat osaston ja tiedekunnan opetus- ja tutkimushenkilökunta sekä Viikin kampuksen hallinto- ja tekninen henkilökunta. Helsingin yliopistossa on käytössä yliopistonlehtorin uramalli https://www.helsinki.fi/fi/tutustu-meihin/ura-ja-avoimet-tyopaikat/akateeminen-ura/yliopistonlehtorin-ja-kliinisen-opettajan-uramalli

 

Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan tasoihin 5-7. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa, jolloin bruttopalkka on 3 410-5 500 euroa kuukaudessa. Tehtävä täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

 

HAKUOHJEET

Pyydämme liittämään hakemukseen seuraavat asiakirjat YHTENÄ pdf-tiedostona suomeksi tai englanniksi:

  1. perustelut miksi haet kyseistä tehtävää (enintään 1 sivu)
  2. ansioluettelo (CV)
  3. numeroitu julkaisuluettelo (pyydämme noudattamaan OKM:n julkaisutyyppiluetteloa https://koodistot.suomi.fi/codescheme;registryCode=research;schemeCode=Julkaisutyyppiluokitus)
  4. tutkimus ja tieteellinen toiminta (enintään 3 sivua)
  5. osallistuminen hallintotehtäviin
  6. selvitys muusta toiminnasta, jonka hakija haluaa saattaa tiedekunnan tietoon.
  7. Pyydämme toimittamaan opetusansioiden kuvauksen erillisellä lomakkeella osoitteessa: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/124406/lomake.html

 

Yleisohjeet hakuasiakirjoista:

https://www.helsinki.fi/fi/tutustu-meihin/ura-ja-avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/ohjeita-opetus-ja-tutkimustehtavia-hakevalle

 

Liitteet kootaan YHDEKSI pdf-tiedostoksi, joka nimetään seuraavasti: elinarvikekemiayol_sukunimi_etunimi. Muita liitteitä ei tarvita.

 

Ulkoiset hakijat hakevat tehtävää rekrytointijärjestelmässä Hae nyt -linkin kautta.

 

Hakijat, joilla on helsinki.fi-käyttäjätunnukset ja voimassa oleva työsopimus, apurahatutkijan sopimus, vierailevan tutkijan tai vierailevan professorin sopimus Helsingin yliopistossa hakevat tehtävää Työntekijän kirjautuminen -linkin kautta

 

Hakuaika päättyy 22.4.2024 (klo 23.59).

 

Helsingin yliopisto toivoo hakijoita monipuolisesti eri sukupuolten edustajista, kieli- ja kulttuuritaustoista sekä vähemmistöistä.

 

LISÄTIETOJA:

  • Lisätietoja tehtävästä antaa osaston johtaja, professori Marina Heinonen ([email protected], puh. 02941 58224)

 

  • Lisätietoa rekrytointiprosessista antaa HR-asiantuntija Mirkka Juntunen ([email protected], puh. 02941 57583)

 

 

MEISTÄ:

Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto on yksi kuudesta maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan osastoista. Osastolla työskentelee noin 140 henkilöä, joista 25 opetustehtävissä. Vastaamme ruokajärjestelmän kestävyyden haasteisiin tutkimalla ja kehittämällä elintarvikkeiden raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä, jotka tukevat siirtymää entistä terveellisempään ja ympäristöystävällisempään ruokavalioon. Tutkitulle tiedolle ruoasta, ruokavalioista, niiden terveysvaikutuksista ja kuluttajaryhmien erityistarpeista on muuttuvassa yhteiskunnassamme aiempaa suurempi tarve. Ruokainnovaatiotoiminta on osa osaston opetusta ja tutkimusta. Osaston koulutusohjelmia ovat elintarviketieteiden kandi- ja maisteriohjelma sekä ihmisen ravitsemuksen ja ruokakäyttäytymisen maisteriohjelma. www.helsinki.fi/fi/maatalous-metsatieteellinen-tiedekunta/tutkimus/elintarvike-ja-ravitsemustieteet

 

Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta sijaitsee Viikin kampuksella ja missiomme on uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön edistäminen, jota toteutamme tieteellisen tutkimuksen ja siihen perustuvan opetuksen avulla. Keskeisimmät koulutus- ja tutkimusalamme ovat maatalous-, metsä-, elintarvike- ja ravitsemustieteet sekä mikrobiologia ja taloustiede. Hallussamme on siten koko luonnonvarojen ketju pellosta pöytään, metsätieteet maaperän kemiasta markkinointiin sekä toiminnan ympäristövaikutukset. Tiedekunnastamme valmistuu monipuolisia bioalan ja liiketoiminnan osaajia elinkeinoelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin. 

www.helsinki.fi/fi/maatalous-metsatieteellinen-tiedekunta

 

 

 

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Elintarvikekemian yliopistonlehtori

Helsinki
Kokopäiväinen

Julkaistu 23.04.2024

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti