Skip to main content

Pelastakaa Lapset on maailman johtava sitoutumaton lapsijärjestö ja lasten suojelun ammattilainen. Turvaamme jokaisen lapsen oikeuden elämään, suojeluun, oppimiseen ja osallisuuteen Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset tekee töitä lapsen oikeuksien edistämiseksi yli 100 maassa joka ikinen päivä, yli 100 vuoden kokemuksella. Olemme ensimmäisten joukossa paikalla haastavimmissakin tilanteissa, siellä missä lasten eriarvoisuus on suurinta ja olosuhteet vaikeimmat. Jatkamme työtämme, kunnes meitä ei enää tarvita.

Haemme

HANKEPÄÄLLIKKÖÄ

keskustoimistoomme Helsinkiin vanhempainvapaan sijaisuuden ajaksi 10.6.2024 - 1.8.2025.

Euroopan unionin osarahoittama (Amif-rahasto) Lasten tuki vastaanottotoiminnassa -hankeon osa Pelastakaa Lasten kotimaan valmiustoimintaa. Hankkeessa kehitetään yhteistyössä vastaanottokeskusten, Maahanmuuttoviraston ja vammaisjärjestöjen kanssa järjestön Lapsiystävällinen tila -toimintaa huomioimaan entistä vahvemmin eri-ikäisten ja erityistarpeisten lasten psykososiaalisen tuen tarpeet vastaanottoympäristössä sekä sen myötä laajemmin kriisi- ja häiriötilanteissa.

Hankepäälliköntehtävänä onvastata hankehallinnosta, kehittämisestä, sekä psykososiaalisen tuen toiminnan kehittämisestä kriisejä kohdanneiden lasten tueksi matalan kynnyksen toiminnassa.Hän vastaa hankkeen talousseurannasta, arvioinnista ja puolivuosittaisesta EU-raportoinnista ja varmistaa rahoittajan vaatiman EU-näkyvyyden toteutumisen.

Hankepäällikkö kehittää toimintoja yhdessä hankesuunnittelijan kanssa sekä vastaa yhteistyöstä hankekumppaneiden kanssa. Hankepäällikkö huolehtii myös Lapsi- ja nuorisoystävällisten tilojen toiminnan käynnistämistä ja toteuttamista Oulussa, Salossa/Turussa ja Helsingissä yhdessä kyseisillä paikkakunnilla työskentelevien 20 % ohjaajien ja hankesuunnittelijan kanssa. Hankepäällikkö työskentelee Helsingistä Pelastakaa Lasten keskustoimistolta käsin.

Hakijalta edellytetään:

- vahvaa osaamista kehittämistyöstä, hankehallinnosta ja projektien toteuttamisesta

- psykososiaalisen tuen vahvaa ymmärrystä

- kokemusta erilaisten materiaalien tuottamisesta ja koulutustoiminnasta

- soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa

Arvostamme kokemusta lasten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä sekä hyviä verkostoitumis- ja yhteistyötaitoja. Aiempi kokemus vastaanottoympäristössä toimimisesta sekä vammaistematiikan tuntemuksesta on tehtävässä eduksi. Erityisesti aiempi kokemus EU-rahoitteisista projekteista nähdään eduksi. Työssä tarvitaan aika ajoin englannin kielen taitoa.

Hankepäällikön tehtävä sijoittuu järjestössä kotimaan ohjelman kehittämistoimintoihin valmius- ja pakolaistyön tiimiin, jota johtaa pakolais- ja valmiustoiminnan kehittämisestä vastaava kehittämispäällikkö.

Lasten turvallisuus on meille tärkeää kaikessa toiminnassamme ja työntekijöiden sitoutuminen lasten suojelemiseen väkivallalta on ehdoton edellytys valinnalle tehtävään. Lisäksiedellytämme Pelastakaa Lapset ry:n sitoumuksen allekirjoittamista lasten suojelemiseksi.

Tehtävä on määräaikainen ja kokoaikainen. Tehtäväsisältääjonkin verranmatkustamista sekäajoittainvaihteleviatyöaikoja.

Työsuhteessa noudatetaan yksityisensosiaalipalvelualan työehtosopimusta.Palkkaus määräytyy osaamisesi ja kokemuksesi mukaan. Esitäthän hakemuksessa myös palkkatoiveesi.

Haethan tehtävään perjantaihin 3.5.2024 mennessä.

Lisätietoatehtävästä antaa: Hankepäällikkö Jenny Starck, [email protected], 050 478 6345

Lasten tuki vastaanottotoiminnassa -hankkeen kuvaus

Pelastakaa Lasten Lasten tuki vastaanottotoiminnassa -hankkeessa kehitetään ja toteutetaan kohtaavaa toimintaa sekä koulutustoimintaa vastaanottokeskuksissa asiakkaina olevien lasten erityistarpeiden havaitsemiseksi ja lasten tukemiseksi.

Hankkeen tavoitteena on varmistaa, että vastaanottokeskuksissa asiakkaina olevilla kriisejä kohdanneilla lapsilla ja alaikäisillä nuorilla on saatavillaan säännöllistä matalan kynnyksen ohjattua toimintaa, joka tukee lasten ja nuorten psykososiaalista hyvinvointia. Hankkeessa tuotettavan tiedon ja koulutusten kautta haavoittuvassa asemassa olevien lasten erityistarpeet, mukaan lukien vammaisten lasten tarpeet, kyetään huomioimaan entistä paremmin vastaanottotoiminnan kehittämisessä. Hankkeen myötä vastaanottokeskuksissa työskentelevät ammattilaiset ja vastaanottotoiminnan tukena olevat vapaaehtoiset kykenevät jatkossa havaitsemaan herkemmin lasten erityisiä tuen tarpeita, tukemaan heitä tai ohjaamaan heitä jatkotuen piiriin.

Hankkeessa kehitetään lapsille ja alaikäisille nuorille suunnattuja psykososiaalisen tuen menetelmiä osana Lapsi- ja Nuorisoystävällisten tilojen toimintaa Oulun, Helsingin ja Turun vastaanottokeskuksissa. Lapsiystävällisen tilan toimintaa toteutetaan kaikissa kolmessa vastaanottokeskuksessa ja Nuorisoystävällisen tilan toimintaa Oulun vastaanottokeskuksen alaikäisyksikössä koko hankekauden ajan. Hyväksi havaituista psykososiaalisen tuen menetelmistä kootaan työkalupakki, jota jaetaan vastaanottoympäristössä toimivien ammattilaisten ja vapaaehtoisten käyttöön.

Vastaanottokeskuksissa asuvien lasten kanssa toimimisen tueksi kehitetään ja toteutetaan vapaaehtoisille suunnattu Lapsiystävällisten tilojen verkkokoulutus sekä ammattilaisille suunnattu Lasten tuki vastaanottotoiminnassa -koulutus. Lasten osallisuuden vahvistamiseksi toteutetaan lapsille työpajoja, joiden kautta saadaan lasten omaa ääntä kuuluviin. Eriasteisesti vammaisten lasten huomioimiseen kiinnitetään hankkeen materiaalituotannossa erityistä huomiota.

Hanke on osa Pelastakaa Lasten kotimaan valmiustoimintaa.

Yhteystiedot: Johanna Peltomaa, [email protected]
Työpaikan osoite: Koskelantie 38, 00610, Helsinki, 00610 Helsinki
Palkkaus: Katso kuvaus
Työ alkaa: Työskentelyn aloitus sovitaan yhdessä
Työaika: Kokoaikatyö
Työn kesto: Toistaiseksi voimassa oleva
Hakuaika päättyy: 03.05.2024 20:59
Jätä hakemus: https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/avoimet-tyopaikat/f5c137ff-4...
Ilmoitus jätetty: 18.04.2024 13:56
Työmarkkinatorin ilmoitusnumero: f5c137ff-45ee-4be8-8da6-3d3bd17aa449

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Hankepäällikkö

Helsinki
Uusimaa
Kokopäiväinen, Vakituinen, Määräaikainen ja projektityö

Julkaistu 18.04.2024

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti