Skip to main content

 

 

 

Lieksan kaupungin hyvinvoinnin palvelualueelle haetaan museonjohtajaa vakituiseen virkasuhteeseen 15.6.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Pielisen museo on Lieksan kaupungin omistama kulttuurihistoriallinen museo. Museon painopisteinä ovat paikallinen historia, rakennusperinne, vanhempi metsätyöperinne sekä kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taide ja elämä. Pielisen museoon kuuluvat museon päärakennus, suuri ulkomuseoalue rakennuksineen ja kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakoti, ateljee ja Paaterin kirkko. Pielisen museon uusi päärakennus valmistuu marraskuussa 2024. Museolla on laajat valokuva- ja esinekokoelmat. Pielisen museo on mielenkiintoinen ja monipuolinen toimintaympäristö.

Pielisen museossa on kolme vakituista työntekijää: museonjohtaja, museoamanuenssi ja museotyöntekijä. Museonjohtaja vastaa Pielisen museon hallinnosta, taloudesta ja museon toimintojen kehittämisestä. Museonjohtaja toimii museon vakituisten ja määräaikaisten työntekijöiden esimiehenä. Näiden lisäksi museonjohtaja osallistuu tiedottamiseen sekä kokoelmien hoidon, tapahtumien ja näyttelyiden suunnitteluun yhteistyössä museoamanuenssin kanssa. Vakinaisten työntekijöiden ohella Pielisen museossa ja Paaterissa työskentelee yhteensä kahdeksan kausityöntekijää kesäkauden erilaisissa tehtävissä.

Viran kelpoisuusvaatimuksia ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ns. museoaineissa (kuten esim. kansatiede, arkeologia ja historia), museologian perusopinnot, tehtävän edellyttämä riittävä perehtyneisyys museon toimialaan ja tehtäviin sekä museoalan työkokemus. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä johtamis- ja esimiestaitoja, hyvää kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoa, paineensietokykyä, riittävää tietoteknillistä osaamista ja kykyä hankkia yhteistyökumppaneita ja verkostoitua.

Alkuperäiset opiskelu- ja työtodistukset tulee esittää mahdollisen haastattelun yhteydessä.

Haemme museonjohtajaa, joka mm. edistää yhteistyötä museon ja paikallisten toimijoiden sekä muiden sidosryhmien välillä, osaa ottaa huomioon eri kohderyhmien tarpeet museon toiminnassa, seuraa museoalan kehitystä sekä osallistuu museotoiminnan kehittämiseen aktiivisesti ja innovatiivisesti. Arvostamme museotoimintaan liittyvän markkinoinnin osaamista.

Tehtävän hoitamisessa tarvitaan B-luokan ajokorttia.

Tehtävään valitun henkilön on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lausunto terveydentilastaan. Viran täytössä sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Museonjohtajan viran palkkaus määräytyy Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan.

Lieksan kaupunki on savuton työpaikka

Lisätietoja

http://www.lieksa.fi

 

Yhteystietomme

Lisätietoja: hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen, puh. 0401044101, sähköposti [email protected]
Hakemukset pyydetään lähettämään ensisijaisesti sähköisesti Kuntarekryn kautta www.kuntarekry.fi 29.4.2024 klo 15.00 mennessä (työavain LIE-02-17-24).
Mikäli sähköinen hakeminen ei ole mahdollista, voi hakemuksen lähettää postitse osoitteeseen Lieksan kaupunki, kirjaamo, PL 41, 81701 Lieksa. Myös paperisten hakemusten tulee olla perillä viimeistään 29.4.2024 klo 15.00.

Tietoa organisaatiosta

Lieksa on noin 10 300 asukkaan vireä kaupunki Pohjois-Karjalassa, Pielisen rannalla, alle 100 km päässä Joensuusta.

Lieksan kaupunki on paikkakunnan suurin työnantaja noin 350 työntekijällään. Pitkät työurat, toimiva palkkausjärjestelmä, panostaminen työhyvinvointiin ja koulutukseen sekä alati kehittyvä organisaatio ovat Lieksan kaupungin vahvuuksia työnantajana. Lieksan kaupungin strategia ulottuu vuoteen 2030, strategian menestyksen kärjet ovat julkisuuskuva ja viestintä, työ, toimeliaisuus ja yritystoiminta sekä terävä taloudenpito. Lieksan kaupunki on savuton työpaikka.

Lieksassa on monipuolinen elinkeinorakenne, toimivat kaupalliset ja julkiset palvelut sekä hyvät harrastusmahdollisuudet koko perheelle. Lieksa on kuuluisa kauniista luonnostaan: Koli, Ruunaan retkeilyalue, Pielinen ja Patvinsuon kansallispuisto sekä lukuisat järvi- sekä vaara- ja harjumaisemat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Lieksassa panostetaan erityisesti kaupunkilaisten hyvinvointi- ja liikuntapalveluiden kehittymiseen. Lieksassa on tilaa elää, asua ja harrastaa!

Lieksa - Missä korpi, siellä kulta

Sijainti
Pappilantie 2
81720 Lieksa

 

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Museonjohtaja

81700 Lieksa
Määräaikainen ja projektityö, Vakituinen

Julkaistu 03.04.2024

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti