Skip to main content

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet lediganslår
tjänsten som myndighetschef

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) är en expertmyndighet med drygt 40 anställda som handhar tillsyn, prövning, information och förebyggande verksamhet inom miljö, hälsa, hälso- och socialvård samt erbjuder veterinärvård 24h per dygn och laboratorietjänster inom livsmedel, jordbruk och miljö. Arbetsområdena för myndigheten är i ständig utveckling och aktuellt just nu är till exempel arbete med förnyelsebar energi och det för ÅMHM nya området tillsyn och tillståndsansvar för privat hälso- och sjukvård. Myndigheten lägger stor vikt vid att fortsättningsvis digitalisera sina arbetsprocesser. ÅMHM erbjuder attraktiva och mångsidiga arbetsuppgifter med goda personalförmåner som till exempel flexibla arbetstider och friskvård.
Myndighetschefen leder och utvecklar arbetet inom myndigheten och fungerar som föredragande inför styrelsen. Till arbetsuppgifterna hör bland annat att upprätta resultatplan, budget, verksamhetsplan och verksamhetsberättelse för myndigheten. I arbetet ingår även kvalitetslednings- och miljöledningsarbete, ansvar som arbetarskyddschef, kompetensutveckling samt frågor i anslutning till arbetsplatsdemokrati och jämställdhet. Myndighetschefen ingår i en ledningsgrupp bestående av två sektionschefer, laboratoriechef och två jurister.
Vad vi söker
Vi söker en handlingskraftig ledare med tidigare erfarenhet av förvaltning som är resultatinriktad, ser helheter och värderar myndigheten som en resurs samt värnar om personalens välmående. I ditt arbete med att leda organisationen bör du också kunna främja god kommunikation och bra relationer såväl inom myndigheten som med andra målgrupper och nätverk samt skapa och upprätthålla goda kundkontakter och hantera eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
Behörighetskrav för tjänsten är en fyraårig magisterexamen inom lämpligt ämnesområde från universitet eller högskola. Meriterande är erfarenhet av ledarskap och förvaltning samt arbete med ekonomi och budget. Myndighetens förvaltningsspråk är svenska och vi förutsätter att du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Inom vårt arbetsfält hanterar vi såväl åländsk lagstiftning som riks- och EU-lagstiftning, varför du förutsätts kunna ta till dig juridiska texter. B-körkort är en förutsättning. Inkomna ärenden hanteras enligt förvaltningslagen och registreras i vårt ärendehanteringssystem EDP Vision.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi ser fram emot att höra mer om dig vid en eventuell intervju! Vi hoppas att just du vill bli vår nya ledare och jobba för ett levande örike med en ren och trygg livsmiljö för både människor och djur!
Tillträde och ersättning
Tjänsten tillsätts tidsbundet för en period om fem år. Tillträde enligt överenskommelse så snart som möjligt. Prövotid tillämpas.
Löneanspråk lämnas i samband med ansökan.
Ansökan och information
Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden. Din ansökan och löneanspråk ska vara ÅMHM tillhanda senast fredagen den 31.05.2024 kl. 15.00 (lokal tid) på adressen:
ÅMHM, Norragatan 17, AX-22100 Mariehamn eller per e-post på [email protected]
Mer information om tjänsten fås av:
Sektionschef Erica Danielsson eller myndighetsjurist Jessica Eriksson tel. (+358-18-) 528 600 e-post [email protected]
Hemsida: www.amhm.ax

Yhteystiedot: ÅMHM
Norragatan 17
AX-22100 Mariehamn
eller per e-post på [email protected]
Mer information om tjänsten fås av:
Sektionschef Erica Danielsson eller myndighetsjurist Jessica Eriksson, (+358-18-) 528 600, [email protected]
Työpaikan osoite: Norragatan 17, 22100 Mariehamn
Työ alkaa: Työskentelyn aloitus sovitaan yhdessä
Työaika: Kokoaikatyö
Työn kesto: Toistaiseksi voimassa oleva
Hakuaika päättyy: 31.05.2024 12:00
Jätä hakemus: https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/avoimet-tyopaikat/16f91c10-b...
Ilmoitus jätetty: 13.05.2024 16:06
Työmarkkinatorin ilmoitusnumero: 16f91c10-b3d8-4624-a52f-408bd3284295

Lähde: Työmarkkinatorin asiakastietojärjestelmä

.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Myndighetschef

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM
Postiljonsgränd 3 AX 22100 Mariehamn, Åland, Mariehamn 22100
Maarianhamina
Ahvenanmaa
Kokopäiväinen, Vakituinen

Julkaistu 13.05.2024

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti