Skip to main content

Pedagoginen yliopistonlehtori

Helsingin yliopiston Yliopistopedagogiikan keskus (HYPE) on koko Helsingin yliopistoa palveleva tutkimus- ja kehittämisyksikkö, joka sijaitsee kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Keskuksen tehtävänä on yliopistopedagoginen tutkimus Helsingin yliopistossa kaikissa tiedekunnissa ja kaikilla tieteenaloilla sekä tutkimukseen pohjautuvan yliopistopedagogisen koulutuksen, pedagogisen asiantuntijuuden palveluiden, opetuksen kehittämisen ja laadunvarmistuksen järjestäminen. Yliopistopedagogiikan keskus tukee Helsingin yliopiston strategian 2021-2030 toteuttamista.

 

Kasvatustieteellinen tiedekunta ja yliopistopedagogiikan keskus hakee

PEDAGOGISTA YLIOPISTONLEHTORIA

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.8.2024 alkaen.  

 

Pedagogisen yliopistonlehtorin tehtäviin kuuluvat yliopistopedagoginen tutkimus, Helsingin yliopiston henkilöstön yliopistopedagoginen koulutus ja yliopistopedagogiikan alan opinnäytetöiden ohjaus. SosPedatiimiin sijoittuvan pedagogisen yliopistonlehtorin tehtävänä on erityisesti valtiotieteellisen tiedekunnan koulutusohjelmien pedagoginen tuki. Yliopistonlehtori osallistuu tutkimusintressiensä mukaisesti yliopistopedagogiikan keskuksen ja SosPeda-tiimin tutkimustoimintaan ja toimii aktiivisesti alan kansainvälisissä ja kotimaisissa asiantuntijayhteisöissä. Yliopistonlehtori sitoutuu ja osallistuu Yliopistopedagogiikan keskuksen yhteisölliseen kehittämiseen.

 

HAKUEDELLYTYKSET

Tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa ja kykyä antaa laadukasta tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjata opinnäytteitä. Tehtävään valittavalla henkilöllä tulee olla näyttöjä yliopisto-opetuksen, oppimisen ja hyvinvoinnin empiirisestä tutkimuksesta sekä monipuolista kokemusta yliopistopedagogisesta koulutuksesta. Lisäksi henkilöllä tulee olla määrällisten ja/tai laadullisten tutkimusmenetelmien osaamista. Pedagogiset opinnot (60 op), kokemus opinnäytetöiden sekä tutkimusrahoituksen hankkimisesta katsotaan eduksi.

 

Yliopistoasetuksen mukaan yliopiston opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, jolla hänen on annettava opetusta. Tämän tehtävän opetuskieli on suomi. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää lisäksi vähintään tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää lisäksi taitoa antaa opetusta englannin kielellä. Henkilölle, joka ei ole saanut koulusivistystään Suomessa suomen tai ruotsin kielellä, voidaan myöntää erivapaus ruotsin kielen taidosta. Työnantaja tukee kielen oppimista. Lue lisää kielivaatimuksista.  

 

Hakijoiden ansioita arvioitaessa otetaan huomioon:

-    tieteelliset julkaisut

-    muu tieteellinen toiminta

-    opetus- ja ohjauskokemus ja muut opetukselliset ansiot

-    pedagoginen koulutus

-    opetuksen kehittäminen

-    oppimateriaalin tuottaminen

-    opetusnäyte

-    haastattelu.

 

PALKKA JA EDUT

Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan tasoihin 5-6 (7). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa. Palkka on noin 3500-5000 euroa kuukaudessa riippuen tehtävään valittavan henkilön kokemuksesta ja ansioista. Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika.

 

Työssä menestymisen tukena ovat sekä tiedekunnan kollegat että kampuksen hallinto- ja tekninen henkilökunta. Huolehdimme työntekijöiden hyvinvoinnista ja arjen sujuvuudesta mm. joustavien työjärjestelyiden, kattavan työterveyshuollon sekä edullisten ja monipuolisten Unisportin liikuntapalveluiden avulla. Osaamisen kehittämistä tuemme eri tavoin, mm. monipuolisella henkilöstökoulutustarjonnalla. Lue lisää henkilöstöeduistamme.

 

HAKUOHJEET

Hakemus jätetään yliopiston sähköiseen rekrytointijärjestelmään oheisen Hae paikkaa -linkin kautta. Hakijat, joilla on helsinki.fi-käyttäjätunnukset ja voimassa oleva työsopimus, apurahatutkijan sopimus, vierailevan tutkijan tai vierailevan professorin sopimus Helsingin yliopistossa hakevat tehtävää Työntekijän kirjautuminen -linkin kautta.

 

Hakemukseen tulee liittää yhtenä PDF-tiedostona seuraavat asiakirjat:  

1. Yliopistoportfolio (Ks. malli)

2. Numeroitu julkaisuluettelo OKM:n julkaisutyyppiluokituksen mukaisesti (Ks. malli)

3. Yliopistopedagoginen kehittämissuunnitelma (enintään 2 sivua)

4. Selvitys tieteellisestä toiminnasta (1-3 sivua sisältäen toiminnan tiedeyhteisöissä, kansainvälisen tieteellisen työskentelyn sekä tutkimusrahoituksen hakemisen ja oman roolin siinä).

 

Nimeä PDF-tiedosto muodossa: sukunimi_yolehtori_HYPE ja kohdista liite hakemaasi tehtävään. Muita liitteitä, kuten suosituskirjeitä tai todistuksia ei tarvita. Lisäksi pyydämme sinua täyttämään erillisen lomakkeen opetusansioistasi.

 

Huomioithan, että hakuedellytysten (esim. tutkintovaatimus) tulee olla täyttynyt hakuajan päättymiseen mennessä.

 

Helsingin yliopisto sitoutuu edistämään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä ehkäisemään syrjintää kaikessa toiminnassaan. Toivomme tehtävään hakijoita eri taustoista.

 

Hakuaika päättyy 16.4.2024 klo 23.59.

 

LISÄTIEDOT

Lisätietoja tehtävästä ja työskentely-ympäristöstä antaa Yliopistopedagogiikan keskuksen johtaja professori Auli Toom (puh. 050 4154852, auli.toom(at)helsinki.fi).

Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Hector Nystedt (hector.nystedt(a)helsinki.fi).

Rekrytointijärjestelmän tekninen tuki: rekrytointi(at)helsinki.fi.

 

Kasvatustieteellinen tiedekunta on maamme monialaisin, kansainvälisesti arvostettu kasvatustieteiden ja opettajankoulutuksen tutkimus- ja koulutusyksikkö. Tutkimus ja opetus tähtäävät ihmisen kulttuurisen ja sosiaalisen potentiaalin toteutumiseen parhaalla mahdollisella tavalla yksilön ja ihmiskunnan hyväksi. Koulutustarjontamme sisältää sekä opettajan kelpoisuuksia tuottavaa että muihin akateemisiin asiantuntijatehtäviin johtavaa perus-, jatko- ja täydennyskoulutusta.on dynaaminen, inspiroiva ja kansainvälinen työ- ja opiskeluympäristö, jossa on laadukas tutkimus- ja opetusinfrastruktuuri. Kannustamme tutkimuksessa, opetuksessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa eettisyyteen, rohkeuteen ja luovuuteen.

 

Lue lisää Helsingin yliopistosta työnantajana.

 

 

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti