Skip to main content

Sektorchef för kultur- och fritidssektorn

Tjänsteförhållande på viss tid

Kultur- och fritidssektorn

Jobb id: KANSLIA-07-2-23
Sista ansökningsdag är: 29.05.2023 klo 16:00
Anställningsrelation: 20.12.2023
Adress till arbetsplatsen: Maskinverkstadsgränden 3, 00510

Helsingfors vill vara en stad där var och en kan förverkliga sig själv samt skapa och ta vara på möjligheter. Helsingfors är en plats för tillväxt, där det är bra att växa från barn till vuxen och utöka sina kunskaper.

Kultur- och fritidssektorn erbjuder stadens invånare och besökare årligen fler än 20 miljoner upplevelser - konst, evenemang, kurser, hobbyer, lokaler, friluftsområden och mobilitetstjänster. Kultur- och fritidssektorn bistår årligen cirka tusen sammanslutningar inom kultur, idrott och ungdomsarbete med 67 miljoner euro. Sektorns ungefär 1 800 anställda upprätthåller och förbättrar Helsingforsbornas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap.

Är du en erfaren och visionär ledare? Ligger dig en upplevelserik och attraktiv stad varmt om hjärtat? Har du gedigen kompetens och brinner du för att leda stadens kultur- och fritidstjänster?

I och med att tjänsteperioden går ut söker vi nu för nästa sjuårsperiod en

SEKTORCHEF för kultur- och fritidssektorn

Som sektorchef kommer du att ansvara för förnyelse och strategisk ledning av kultur- och fritidssektorn och för sektorns måluppfyllelse och ekonomiförvaltning. Till sektorchefens viktiga ansvarsområden hör personalledning och utveckling av verksamhetskulturen, vilket kräver coachande ledarskap. Du är föredragande för kultur- och fritidsnämnden samt för sektorns biträdande borgmästare. Som medlem i stadens ledningsgrupp kommer du också att spela en nyckelroll i ledningen av hela staden tillsammans med andra chefer. Du arbetar som chef för fyra direktörer för servicehelheter och sektorns förvaltningsdirektör.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en unik möjlighet att utveckla en attraktiv huvudstad som är full av aktiviteter och möjligheter att delta. Du kommer att ansvara för kulturtjänsterna i Finlands största stad, där ditt arbete har stor samhällelig betydelse.

Behörighetskrav och förutsättningar för framgång

Behörighetskraven för sektorchefen är högre högskoleexamen, erfarenhet av ledningsuppgifter samt utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i finska och nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

För att lyckas i denna roll ska du ha gedigen och dokumenterad tidigare erfarenhet av strategisk och operativ ledning av en stor organisation. Du har förståelse av och erfarenhet av uppgifter inom kultur- och fritidssektorn. Du inspireras av hela utbudet av sektorns tjänster, från kultur och bibliotek till från ungdomsarbete och motion. Som personalens ledare konkretiserar du målen enligt stadsstrategin och du har förmågan att skapa en entusiastisk och engagerande arbetskultur.

Du är skicklig på att bygga interna och externa samarbetsnätverk: du har erfarenhet av krävande intressentsamverkan och tycker att ett nära samarbete med den politiska ledningen är inspirerande. Offentliga framträdanden är också naturliga för dig. I stadens internationella samarbete behöver du flytande kunskaper i engelska. Kunskaper om Helsingfors stadsorganisation och erfarenhet av strategisk ledning inom den offentliga sektorn räknas som merit.

I Helsingfors stad har vi definierat så kallade hörnstenar för ledarskap och vi förväntar oss och stöder ledarskap som följer dessa. Vision, entusiasm, konsekvens och exekutiv förmåga är grunden för vår ledning och vi förväntar oss att dessa återspeglas i ditt ledarskap.

Tjänsten är tidsbegränsad (7 år) och har en prövotid på sex månader. Den som utses ska före hen tar emot tjänsten visa upp ett godtagbart läkarintyg över sitt hälsotillstånd.

I staden tillämpas på chefsbefattningar ett lönesystem med totalersättning. Lönen bestäms utifrån den ansvarsnivå och erfarenhet som krävs för att utföra de uppgifter som ingår i tjänsten.

Ansökning

Ansökningstiden löper ut 29.5.2023 kl. 16. Den första fasen av rekryteringen genomförs som en videointervju. Inbjudningarna till videointervju skickas vecka 22. Intervjuerna i den första omgången hålls 12.-13.6.2023.

Kontraktets omfattning
AKTA Allmänt kommunalt tjänste- och arbetskollektivavtal

För mer information om uppgiften, vänligen kontakta
För mer information, kontakta kanslichef Sami Sarvilinna tfn. 040 334 2111, tis. 16.5 kl. 16. 30-17.30 och tis. 23.5 kl. 17-18

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Sektorchef för kultur- och fritidssektorn

Helsinki
Määräaikainen ja projektityö

Julkaistu 26.05.2023

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti