Skip to main content

Onko sinulla kokemusta markkinavalvonnasta tai tuotevalvonnasta? Kiinnostaako sinua tehtävät tupakkalain tuotteiden valvonnassa? Tule työkaveriksemme Valviraan!

Haemme tarkastajaa terveys, oikeudet ja tuoteturvallisuusosaston terveyden edistäminen -ryhmään Helsingin toimipisteeseen 1.6.2024 lukien tai sopimuksen mukaan.

Valvira ohjaa valtakunnallisesti tupakkalain toimeenpanon valvontaa ja lupahallintoa osana ympäristöterveydenhuoltoa, tavoitteena ihmisille myrkyllisiä aineita sisältävien ja riippuvuutta aiheuttavien tupakkatuotteiden ja muiden nikotiinipitoistentuotteiden käytön loppuminen. Yhtenä Valviran tehtävistä on toimia yhdessä kuntien kanssa markkinavalvontaviranomaisena tupakkalain alaisten tuotteiden ja niiden vähittäismyyntipakkausten osalta.

Tarkastajana toimit terveyden edistäminen -ryhmään kuuluvassa tupakkatiimissä, jossa pääasiallisena tehtävänäsi on tupakkalain alaisten tuotteiden, eli tupakkatuotteiden, nikotiininesteiden, sähkösavukelaitteiden ja kasviperäisten poltettavaksi tarkoitettujen tuotteiden markkina- ja tuotevalvonta. Tehtävään sisältyy komission ylläpitämään keskitettyyn EU-CEG -järjestelmään tehtyjen kansallisten tuoteilmoitusten tarkastukset sekä toiminnanharjoittajien ohjaus ja valvonta. Ilmoituksista tarkastetaan tuotteesta toimitetun tiedon laatu ja niistä ilmenevä tuotteen vaatimustenmukaisuus, kuten ainesosat ja niitä koskevat toksikologiset tiedot, päästöt sekä paloturvallisuus. Tarkastaja vastaa osaltaan tarkastushavaintojen kirjaamisista tarvittaviin tietojärjestelmiin ja laatii tupakkavalvontaan liittyen tilastoja ja seurantaraportteja. Lisäksi osallistut lainvastaisten tuotteiden kieltopäätösten valmisteluun yhdessä tiimin juristien kanssa. Tarkastajana tehtäviisi kuuluu olennaisena osana myös kuntien ohjaus sekä yhteistyö tuotevalvontaa kunnissa tekevien viranhaltijoiden kanssa.

Nimityksessä voidaan soveltaa enintään kuuden kuukauden koeaikaa. Virkaan valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys
(turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Virkaa hakeneiden nimet ovat julkisia.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti