Skip to main content

Tutkijatohtori molekyylimateriaalien orgaanisen kemian alalle

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin.Yliopistoyhteisöömme kuuluu 13 000 opiskelijaa ja yli 4500 työntekijää, joista 400 on professoreita.Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.Monimuotoisuus on osa meitä, ja teemme jatkuvaa työtä yhteisömme monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Siksi kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta liittymään yhteisöömme.

Valoaktiiviset orgaaniset materiaalit -tutkimusryhmä etsii nyt

Tutkijatohtoria molekyylimateriaalien orgaanisen kemian alalle

Etsimme tutkimusryhmäämme tutkijatohtoria työskentelemään orgaanisen kemian, supramolekulaarisen kemian ja valoaktiivisten materiaalien rajapinnassa. Olemme kiinnostuneita molekyylikromoforien rakenteen ja funktionaalisuuden välisestä suhteesta. Tässä tehtävästä tulet kehittämään uusia väriaineita, joiden toiminta perustuu aggregaatiosta aiheutuvaan ilmiöön. Tavoitteena on, että materiaali vaihtaa emittoivan ja emittoimattoman tilan välillä reagoidessaan valoon.

Mikäli intohimosi on värikäs kemia ja korkeatasoiset sovellukset, hae mukaan!

Tieteellinen ympäristö

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa sijaitseva Biotuotteiden ja biotekniikan laitos (BIO2) on kansainvälisesti tunnettu korkeatasoisesta tutkimuksestaan kehittyneiden materiaalien valmistamiseksi kestävästi uusiutuvista luonnonvaroista. Laitos kuuluu alallaan Euroopan johtavien tutkimuslaitosten ja yliopistojen joukkoon.

BIO2-laitoksen tavoitteena on olla osaltaan synnyttämässä uusia resurssitehokkaita ja ympäristöystävällisiä valmistusmenetelmiä. Laitos keskittyy tutkimuksessaan erityisesti lignoselluloosapohjaisiin materiaaleihin ja tuotteisiin nanomateriaaleista uusiin selluloosapohjaisiin tekstiileihin. Biotieteiden alueella laitoksella on tutkimusta bioprosessitekniikassa, molekyylibiotekniikassa, entsyymiteknologiassa, metaboliamuokkauksessa, synteettisessä biologiassa sekä biomolekyyli- ja biohybridimateriaaleissa.

Odotuksemme

  • Hiljattain hankittu tohtorintutkinto (viimeisen viiden vuoden aikana) soveltuvalta alalta, kuten orgaanisesta kemiasta tai siihen vahvasti liittyvältä alalta

  • Asiantuntemusta orgaanisesta synteesistä sekä yleisistä puhdistus- ja karakterisaatiotekniikoista (NMR, massaspektrometria ja absorptiospektroskopia)

  • Tuntemusta supramolekulaarisesta kemiasta ja itsejärjestäytymissysteemeistä

  • Hyvää englannin kielen taitoa

Eduksi katsotaan, jos sinulla on osaamista tai olet kiinnostunut joistain seuraavista osa-alueista:

  • Aiempi kokemus molekyylivalokytkimistä katsotaan vahvaksi eduksi

  • Vahva kiinnostus "pehmeiden taitojen" kehittämiseen, kuten henkilökohtaisten rahoitusten hakemiseen, opiskelijoiden ohjaukseen, jne.

Mitä tarjoamme

  • Monikulttuurillisen ympäristön, joka koostuu viidestä kansallisuudesta neljästä eri maanosasta

  • Huippuluokan edellytykset orgaaniseen kemiaan, valokemiaan ja materiaalien karakterisointiin

  • Täysi tuki itsenäisen tutkimuksen saavuttamiseen

Tehtävään valitulle henkilölle tarjotaan 18 kuukauden määräaikainen työsopimus. Tutkijatohtorin aloituspalkka on noin 3900-4100 EUR/kk kokemuksesta riippuen.

Kiinnostuitko?

Jos haluat liittyä joukkoomme, jätäthän seuraavat hakumateriaalit englannin kielellä viimeistään 19.05.2024 hakusivustomme kautta ("Hae nyt"):

  • Motivaatiokirje (max. 1 sivu)

  • CV, ml. julkaisuluettelo (max. 5 sivua)

  • Suosittelijoiden nimet ja yhteystiedot (2 kpl)

Aalto-yliopiston työntekijöiden ja vierailijoiden tulee hakea paikkaa sisäisen HR-järjestelmän Workday (avainsana Find Jobs) kautta käyttämällä olemassa olevaa Workday-käyttäjätiliään (ei ulkoisten avoimien työpaikkojen verkkosivujen kautta.

Lisätietoa

Mikäli haluat lisätietoa tehtävään liittyen, voit olla yhteydessä tohtori Eduardo Anayaan ([email protected]).

Aalto-yliopisto voi perustelluista syistä jättää tehtävän täyttämättä, jatkaa hakuaikaa tai huomioida hakemukset, joita ei ole jätetty hakuajan aikana.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti