Skip to main content

Tutkimusteknikko

Haetaan tutkimusteknikkoa kasvi- ja mikrobiyhteisöjen monimuotoisuutta selvittävään ERC-rahoitteiseen tutkimushankkeeseen 31.12.2028 saakka. Työ alkaa 2.5.2024 tai sopimuksen mukaan.



"The Coevolutionary Consequences of Biodiversity Change" eli CO-EVOL-hanke on Euroopan tiedejärjestön (ERC; http://erc.europa.eu) rahoittama tutkimushanke, jonka puitteissa pyritään selvittämään kuinka mikrobien monimuotoisuus ja kasvi-mikrobivuorovaikutussuhteet ovat muuttuneet biodiversiteettimuutoksen myötä. Tutkimuksessa yhdistyvät maastokartoitukset, ekologiset kokeet niin kentällä kuin kasvihuoneessa, geneettiset analyysit ja matemaattinen mallinnus. Projekti kuuluu professori Anna-Liisa Laineen ryhmän tutkimuksiin ja on osana Reseach Centre for Ecological Change (REC) -keskusta.

 

Tehtävän kuvaus

Tutkimusteknikko vastaa yhdessä hankkeessa työskentelevän projektisuunnittelijan kanssa tutkimusaineiston keruusta ja ylläpidosta niin maastossa, kasvihuoneella kuin laboratoriossa.



Työtehtäviä ovat muun muassa

  • Tutkimuskasvien ylläpito kasvihuoneella
  • Kasvinäytteiden analyysit (kuten mykorritsojen mikroskopointi)
  • DNA-eristykset ja erilaisten näytteiden prosessointi laboratoriossa
  • Tarvike- ja kemikaalitilaukset
  • Kasvillisuuskartoitukset ja mikrobinäytteiden keräys eri puolilta Suomea
  • Siirtoistutuskokeet biologisilla asemilla
  • Yleisesti tutkimusryhmän jäsenten tukihenkilönä toimiminen vaihtelevissa tehtävissä

 

Toivomme sinulta

Parhaan valmiuden tehtävän hoitamiseen antavat opinnot ekologian, evoluutiobiologian, kasvibiologian, mikrobiologian tms. tutkimusta sivuavalta alalta (myös lähiaikoina valmistuva hakija huomioidaan), kohtalainen suomen ja englannin kielen taito, huolellinen ja oma-aloitteinen työote, hyvät tietotekniset perustaidot sekä kyky toteuttaa vaihtelevia ja lyhyt- ja pitkäkestoisia töitä aikataulumuutoksista häiriintymättä. Kokemus vastaavista tehtävistä katsotaan eduksi. Tehtävä edellyttää kenttätyöskentelyä eri puolilla Suomea ja ajokortista on apua, joskaan se ei ole välttämätön.

 

Tarjoamme sinulle

Kansainvälisen työyhteisön, vaihtelevia työpäiviä ja mahdollisuuden oppia uutta.

 

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän asiantuntija- ja tukihenkilöstön vaativuustason mukaisesti. Tutkimusteknikon vaativuustaso on 6. Tehtävän kohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaisen suoriutumiseen perustuva palkanosa. Tehtävän kuukausipalkka tulee olemaan n. 2400 € - 2700 € /kk. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

 

Hakuohjeet

Hakijoita pyydetään jättämään hakemuksena yhtenä pdf-tiedostona, joka sisältää motivaatiokirjeen ja ansioluettelon lisäksi vähintään kahden suosittelijan yhteystiedot.

 

Hakemus jätetään yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae työpaikkaa -linkistä.



Hakuaika päättyy 4.4.2024.


 

Lisätietoja tehtävästä antavat professori Anna-Liisa Laine ([email protected]) ja projektisuunnittelija Krista Raveala ([email protected], 0503185238). Voit tutustua ryhmän tutkimukseen sivuilla https://lainelab.net/.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Tutkimusteknikko

Helsinki
Kokopäiväinen

Julkaistu 05.04.2024

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti