Skip to main content

Samankaltaisia työpaikkoja

Vesivoimavalvomon kehitysinsinööri

Generation-divisioona vastaa Fortumin sähköntuotannosta, tuotannon optimoinnista ja trading-toiminnasta Pohjoismaissa. Siihen kuuluvat ydinvoima-, vesivoima- ja tuulivoimatuotanto, sähköntuotannon optimointi ja sähkökauppa, markkina-analyysi sekä ydinvoiman asiantuntijapalvelut.

TAO-organisaatio optimoi parhaan hinnan sähköntuotannolle ja -kulutukselle sekä suojaa näiden toimintojen tulot johdannaisilla pitkälle tulevaisuuteen. Noin 95 TWh fyysistä sähkökauppaa ja noin 200 TWh johdannaisinstrumenttien kauppaa kulkee TAO:n kautta vuosittain. Operoimme myös Fortumin vesivoimalaitoksia, jotta voimme mahdollisimman tehokkaasti optimoida niiden tuotantoa vaihtelevilla energiamarkkinoilla. Sähköliiketoiminnan ja -markkinan syvällinen tunteminen on olennainen osa TAO:n liiketoimintaa. 

Tehtävästä

Etsimme kehitysinsinööriä tiimiimme Fortumin vesivoimavalvomoon Espooseen. Vesivoimavalvomomme vastaa Suomen suurimpien vesivoimalaitosten ympärivuorokautisesta kaukokäytöstä ja valvonnasta unohtamatta turvallisuutta ja ympäristöä. Vastuullamme on teholtaan yhteensä lähes 2000 MW:a vesivoimakapasiteettia. Osana ammattitaitoista tiimiämme pääset työskentelemään läheisessä yhteistyössä sähkökaupankäynnin ja voimalaitosten paikallisen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstön kanssa. Vesivoimavalvomossa suunnitellaan sekä johdetaan voimalaitoksilla ja sähköverkossa tehtävät sähkökytkennät huolto-  ja vikatilanteiden turvallisen työn takaamiseksi. 

Vastaat vesivoimavalvomon kytkentäprosessista, sisältäen mm. kytkentäohjelmien suunnittelua, valvomohenkilöstön koulutusta, järjestelmien ja sovellusten kehitykseen osallistumista. Työskentelet tiiviissä yhteistyössä trading-tiimin asiantuntijoiden kanssa varmistaaksesti, että vesivoima portfoliota käytetään optimaalisesti kaikilla markkinoilla. Lisävastuut katsomme osaamisesi ja kehittymisen mukaan, mahdollisuuksia tässä roolissa on paljon! Katsomme eduksisi mikäli pystyt osallistumaan vesivoimavalvomon 3-vuoroihin tarpeen tullen. 

Haluamme sinut mukaan matkalle läpi sähkömarkkinamurroksen kohti puhtaampaa tulevaisuutta. Oletko valmis tarttumaan haasteeseen?

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vastuullisen tehtävän Espoon Keilaniemessä sijaitsevassa käyttö- ja kaupankäyntikeskuksessa. Tehtävässä pääset kehittymään vesivoima-alan ammattilaiseksi sekä seuraamaan eurooppalaisia sähkömarkkinoita aitiopaikalta.  Saat kattavan koulutuksen tehtävään, erinomaiset työsuhde-edut ja mahdollisuuden päästä mukaan viemään toimintaamme eteenpäin muuttuvassa markkinaympäristössä! Tarjoamme tehtävään kilpailukykyisen kuukausipalkan ja mahdollisista 3-vuorotöistä hyvät vuorolisät.   

Mitä odotamme sinulta

Sinulla on sähköalan ammattihenkilön muodollinen pätevyys (Sähköturvallisuuslaki 1135/2016 §73-74), minkä vuoksi sinulla on soveltuva tekniikan alan korkeakoulututkinto (Ins./DI) sähkö-, energia- tai automaatiotekniikan alueelta tai olet hankkinut pätevyyden työkokemuksen kautta. Työkokemusta sinulla on kertynyt useampi vuosi esim. sähkö- ja automaatioalalla, erilaisissa valvomotehtävissä tai sähköverkon käyttö- ja kunnossapitotehtävien parissa. 

Menestyäksesi tehtävässä haluat oppia uutta ja olet valmis ottamaan vastuuta sekä tarvittaessa tekemään 3-vuorotyötä. Tärkeintä meille on positiivinen asenteesi ja aito kiinnostuksesi sähkömarkkinoita, sähkövoimajärjestelmien toimintaa ja energiatuotantoa kohtaan. Haluat kehittyä alan ammattilaiseksi kanssamme, me vastaamme koulutuksestasi tehtävään! Tehtävässä tarvitset myös englannin kielen taitoa, Ruotsin kielen taito katsotaan eduksesi. 

Kiinnostuitko?

Lähetä hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 9.4.2023. Lisätietoja tehtävästä antaa valvomopäällikkö Heikki Kauppinen, +358 40 192 4067 tai [email protected]. Haastattelemme hakijoita jo hakuaikana.

Tehtävään valitulta henkilöltä edellytämme hyväksyttyä turvallisuusselvitystä ja terveystarkastusta, joka sisältää myös huumausainetestauksen.

 

Fortumin energia rakentaa maailmaa, jossa ihmiset, yritykset ja luonto menestyvät yhdessä. Olemme yksi Euroopan puhtaimmista energiantuottajista ja toimintaamme ohjaavat kunnianhimoiset ympäristötavoitteet. Tuotamme ja toimitamme luotettavasti puhdasta energiaa ja autamme teollisuusasiakkaitamme vähentämään toimintansa hiilidioksidipäästöjä ja kasvamaan. Ydinliiketoimintamme Pohjoismaissa koostuu päästöttömästä ja tehokkaasta sähköntuotannosta sekä sähkön ja kaukolämmön myynnistä kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Yhtiömme 5 000 työntekijälle tarjoamme turvallisen ja inspiroivan työympäristön. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. fortum.fi 

Fortum vaikuttavuus

Fortum synnyttää merkittävimmät positiiviset vaikutuksensa liittyen yhteiskunnan infrastruktuuriin ja kasvihuonekaasupäästöihin, luokissa Yhteiskunta ja Ympäristö.

Fortum synnyttää merkittävimmät negatiiviset vaikutuksensa tai käyttää resursseja liittyen biodiversiteettiin ja niukkaan osaamispääomaan, luokissa Ympäristö ja Tieto.
Upright data for Fortum

Klikkaamalla graafia pääset näkemään koko Fortum Oy vaikuttavuusprofiilin.

Mikä vaikuttavuusprofiili?

Nettovaikutusprofiilin on mallintanut Upright Project. Profiili perustuu tieteellisen tutkimuksen ymmärrykseen erilaisten tuotteiden ja palveluiden vaikutuksista. Profiili kertoo mihin asioihin sinäkin olet mukana vaikuttamassa tämän työpaikan kautta. Lisätietoa Uprightista löydät täältä.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Vesivoimavalvomon kehitysinsinööri

Espoo
Kokopäiväinen

Julkaistu 10.04.2023

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti