Skip to main content

Hallinnon asiantuntija

Tervetuloa hallinnon asiantuntijaksi vastaamaan vaikuttamistoimielinten toiminnasta!

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue etsii hallinnon asiantuntijaa vastaamaan vaikuttamistoimielinten toiminnasta (nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto, vanhusneuvosto) ajalle 8-12/2024 80 prosentin työpanoksella ja 20 prosentin työpanoksella vaalikauden vaihtumiseen liittyvistä projektipäällikön tehtävistä. Ajalla 1-10/2025 vastaat täysipäiväisesti vaalikauden vaihtumiseen liittyvistä projektipäällikön tehtävistä.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen 14 toimielimen sekä lukuisten päätösvaltaisten viranhaltijoiden päätöksenteon koordinaatio on keskitetty päätöksenteon tuen palveluihin, joka tukee koko hyvinvointialuetta suoriutumaan päätöksentekoon liittyvistä tehtävistä parhaalla mahdollisella tavalla. Hallinnon asiantuntija työskentelee päätöksenteon tuen palveluissa, joka vastaa edellä mainitun lisäksi keskitetyistä kielenkääntämispalveluista ja yksilöasioista tehtyjen oikaisuvaatimusten valmistelupalveluista.

Hallinnon asiantuntijana vastaat vaikuttamistoimielinten (nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto, vanhusneuvosto) koordinoinnista. Valmistelet kokousten esityslistoja yhdessä sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaisten ja puheenjohtajien kanssa. Tuet myös sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaisia esimerkiksi vaikuttamistoimielinten työpajojen toteuttamisessa. Toimit vaikuttamistoimielinten kokouksissa kokoussihteerinä ja laadit pöytäkirjat. Hallintosihteerit ovat tukenasi pöytäkirjojen täytäntöönpanossa. Lisäksi vastaat erilaisista kehittämishankkeista, kuten vaikuttamistoimielinten osallistamisen tapojen kehittämisestä.

Yhteistyö ja vuorovaikutus vaikuttamistoimielinten puheenjohtajien ja jäsenten kanssa on sinulle luontevaa niin kokousten ulkopuolella kuin kokouksissakin. Hahmotat vaikuttamistoimielimissä käsiteltävien asioiden valmistelun ja juoksutuksen osana koko hyvinvointialueen toimintakenttää. Vaikuttamistoimielinten kokousaineisto on suomeksi. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on kaksikielinen, joten kokouksissa voi käyttää molempia kotimaisia kieliä.

Tammikuusta 2025 lähtien vastaat kokoaikaisesti vaalikauden vaihtumiseen liittyvän projektipäällikön tehtävistä. Seuraavat aluevaalit, hyvinvointialueen demokraattisen järjestelmän perusta, järjestetään huhtikuussa 2025, jonka myötä hyvinvointialue vastaanottaa 79 uutta aluevaltuutettua. Uuden aluevaltuuston on määrä asettaa kesäkuun kokouksessaan uudet kokoonpanot muihin luottamustoimielimiin, kuten aluehallitukseen ja lautakuntiin. Yhteensä uusia luottamushenkilöitä tulee olemaan arviolta 200, joiden vastaanottamista tulee suunnitella jo hyvissä ajoin vuoden 2024 loppupuolella.

Luottamushenkilöiden vastaanottamisen osalta laaditaan luottamushenkilön käsikirja, joka pitää sisällään perustiedot luottamustoimen hoitoon ja hyvinvointialueen toimintakenttään liittyen. Lisäksi luottamushenkilöille luovutetaan luottamustoimen hoitoon tarkoitettu sähköpostiosoite ja laitepaketti - jakotilaisuuksia järjestetään ympäri Länsi-Uuttamaata. Hallinnon asiantuntija vastaa lisäksi luottamushenkilöiden, puheenjohtajien ja esittelijöiden koulutuskokonaisuuksien valmistelusta sekä erikseen määritellyistä selvitys- ja kehittämistehtävistä.

Päätöksenteon tuen palveluissa saat taatusti kokemusta poikkeuksellisen monipuolisista hallinnon tehtävistä, jotka antavat hyvät, elleivät jopa herkulliset ja ravitsevat eväät työelämään. Eväistä puheenollen, jo ensimmäisenä työpäivänäsi sinua lähestyvät toimiston eri kahvirinkien edustajat, joten valmistaudu valitsemaan puolesi - paahtoasteella on väliä!

Työsuhde alkaa 1.8.2024 tai sovitusti. Työaika on 36 tuntia ja 15 minuuttia / viikko. Työsuhteen muut ehdot HYVTES:n mukaisesti. Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika.

Haastatteluja saatetaan järjestää jo hakuaikana.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto sekä aikaisemmalla työkokemuksella osoitettu taito ja kyvykkyys, jota tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää. Valittavalta vaaditaan suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa.

Työtehtävissä menestyminen edellyttää

- Projektinhallintataitoja

- Monien kokonaisuuksien samanaikaista hallintaa

- Täsmällisyyttä

- Aktiivista ja oma-aloitteista työotetta

- Valmiutta monenlaisiin työtehtäviin

- Kykyä sisäistää uusiakin asioita nopealla aikataululla

- Hyvää kirjallista ilmaisutaitoa

- Tiivistämisen taitoa ja esitysten valmistelutaitoja

- Hyviä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja

- Hyvinvointialueen toimintakentän, sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden keskeisten kokonaisuuksien hahmottamista ja tuntemusta

Arvostamme aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä, ymmärrystä julkisen päätöksenteon prosessin keskeisistä vaiheista sekä tuntemusta julkishallinnon toimintaympäristöstä.

Eduksi luemme kokemuksen julkishallinnon asianhallintajärjestelmän (esim. Dynasty 10) käytöstä ja ruotsin kielen kirjallisen ja suullisen taidon.

Työntekijöiden hyvinvointi on meille tärkeää ja haluamme tarjota monipuolisia etuja henkilöstöllemme. Saat käyttöösi vuodessa 200 euroa, jonka voit käyttää toiveidesi mukaan kulttuuri-, hyvinvointi-, liikunta- tai matkalippuetuuksiin. Lisäksi tarjoamme sinulle dynaamisen ja ammattitaitoisen työyhteisön tuen sekä laaja-alaisen tehtäväkentän muuttuvassa toimintaympäristössä.

Hyvinvointialueen modernit työtilat sijaitsevat Espoon Otaniemessä, Aalto-yliopiston metroaseman läheisyydessä: Tekniikantie 15, 02150 Espoo. Työtä on mahdollista tehdä osittain etänä. Työsuhde-etuihisi kuuluvat muun muassa kulttuuri- ja liikuntaetuja, lounasetu sekä työmatkaetu.

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävän sisällöstä antaa päätöksenteon järjestämisen ja tuen päällikkö Markus Hirvilammi p. 040 636 9914 tai sähköposti markus.hirvilammi@luvn.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti