Skip to main content

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja

Määräaikainen virkasuhde

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Työavain: KANSLIA-07-2-23
Haku Päättyy: 29.05.2023 klo 16:00
Palvelussuhde: 20.12.2023
Työpaikan osoite: Konepajankuja 3 , 00510

Helsinki haluaa olla kaupunki, jossa voi toteuttaa itseään, luoda mahdollisuuksia ja tarttua niihin. Helsinki on kasvun paikka, jossa on hyvä kasvaa lapsesta aikuiseksi ja kasvattaa osaamistaan.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta - taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala avustaa noin tuhat kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön yhteisöä vuosittain 67 miljoonalla eurolla. Toimialan noin 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Oletko kokenut ja näkemyksellinen johtaja, jolle elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki on sydämen asia? Onko sinulla vahvaa osaamista ja paloa luotsata kulttuurin ja vapaa-ajan palveluja?

Määräaikaisuuden päättyessä haemme nyt seuraavalle seitsemän vuoden virkakaudelle

TOIMIALAJOHTAJAA kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle

Toimialajohtajana vastaat kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan uudistumisesta, strategisesta johtamisesta, tavoitteiden saavuttamisesta ja talouden hallinnasta. Henkilöstöjohtaminen sekä toimintakulttuurin kehittäminen ovat johtajan tärkeitä vastuita, ja niiden edistämisessä tarvitaan valmentavaa johtamisotetta. Olet kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan sekä toimialan apulaispormestarin esittelijä. Sinulla on kaupungin johtoryhmän jäsenenä keskeinen rooli myös koko kaupungin johtamisessa yhdessä muiden johtajien kanssa. Toimit esihenkilönä neljälle palvelukokonaisuuden johtajalle ja toimialan hallintojohtajalle.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kehittämään vetovoimaista pääkaupunkia, joka on täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Pääset Suomen suurimman kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluiden johtoon, jossa tekemiselläsi on vahva yhteiskunnallinen merkitys.

Kelpoisuusvaatimukset ja menestymisen edellytykset

Toimialajohtajan kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, kokemusta johtamistehtävissä sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Tehtävässä menestyäksesi sinulla tulee olla vahvaa aiempaa kokemusta ja näyttöä suuren organisaation strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta. Sinulla on ymmärrystä ja kokemusta kulttuurin ja vapaa-ajan sektorin tehtävistä. Koet innostavana koko toimialan palveluiden kirjon kulttuurista kirjastoon ja nuorisotyöstä liikuntaan. Henkilöstön johtajana kirkastat kaupunkistrategian mukaiset tavoitteet ja kykenet luomaan innostunutta ja sitouttavaa työkulttuuria.

Olet taitava sisäisten ja ulkoisten yhteistyöverkostojen rakentaja: sinulla on kokemusta vaativasta sidosryhmäyhteistyöstä ja näet tiiviin työskentelyn poliittisen johdon kanssa innostavana. Myös julkiset esiintymiset ovat sinulle luontevia. Kansainvälisessä yhteistyössä tarvitset sujuvaa englannin kielen taitoa. Eduksesi luetaan Helsingin kaupunkiorganisaation tuntemus ja kokemus johtamisesta julkiselta sektorilta.

Olemme Helsingin kaupungilla määritelleet johtamisen kulmakivet, joiden mukaista johtamista odotamme ja tuemme. Näkemyksellisyys, innostus, linjakkuus ja toimeenpanokyky ovat johtamisemme perusta. Näiden odotamme näkyvän myös sinun johtamisessasi.

Virka on määräaikainen (7 vuotta) ja siinä on kuuden kuukauden koeaika. Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan.

Kaupungilla johdon tehtävissä sovelletaan kokonaispalkkajärjestelmää. Palkka määräytyy tehtävän vaativuuden sekä tehtävässä menestymisen edellyttämän kokemuksen mukaan.

Hakeminen

Hakuaika päättyy 29.5.2023 klo 16. Rekrytoinnin ensimmäinen vaihe toteutetaan videohaastatteluna, johon lähetetään kutsut viikolla 22. Ensimmäisen kierroksen haastattelut pidetään 12.-13.6.2023.

Sopimusala
KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa
kansliapäällikkö Sami Sarvilinna puh. 040 3342111, ti 16.5. klo 16.30-17.30 ja
ti 23.5. klo 17-18.

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja

Helsinki
Määräaikainen ja projektityö

Julkaistu 26.05.2023

Yrityksen liikevaihto: 
Yli 100 000 000 €
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti