Skip to main content

Ympäristöasiantuntija

Vakinainen virkasuhde

Kaupunkiympäristön toimiala, Palvelut ja luvat, Ympäristöpalvelut, Ympäristönsuojelu ja ohjaus

Työavain: KYMP-03-39-24
Haku Päättyy: 15.05.2024 klo 16:00
Palkka: 3 708,15 euroa/kk
Palvelussuhde: 1.9.2024
Työpaikan osoite: Työpajankatu 8, 00580, Helsinki

Haemme vakituiseen virkasuhteeseen liikenteen ympäristöasiantuntijaa.

Tehtävä sijoittuu ympäristönsuojelu ja ohjaus -yksikön ympäristövaikutusten arviointi -tiimiin. Tiimi vastaa alueidenkäytön suunnittelun ympäristövaikutusten arvioinnin asiantuntijatehtävistä, Helsingin kaupungin ilmansuojelusuunnitelman, meluselvityksen ja meluntorjuntasuunnitelman valmistelun, toteutuksen ja seurannan koordinoinnista sekä kestävän liikkumisen ja liikenteen vähäpäästöisyyden edistämiseen liittyvistä tehtävistä.

Ympäristöasiantuntijan tehtävänä on:
- Liikenteen ympäristövaikutusten asiantuntijatehtävät ja niihin liittyvän verkostomaisen yhteistyön kehittäminen kaupunkiorganisaatiossa sekä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla
- Kestävän liikkumisen ja vähäpäästöisyyden edistäminen sidosryhmäyhteistyön ja viestinnän keinoin (ympäristökriteerit, kannustimet, viestintä)
- Hankkeiden ja selvitysten toteutus ja ohjaus sekä osallistuminen yhteishankkeisiin ja suunnitteluun liikenteen ympäristöasiantuntijana
- Kaupungin ajoneuvo- ja kuljetuspalveluhankintojen ympäristökriteerien ja pysäköinnin vähäpäästöisyyskriteerien valmistelu
- Ilmansuojelu- ja meluntorjuntasuunnitelman toimenpiteiden toteutukseen osallistuminen

Pääset toimimaan osana laaja-alaista asiantuntijaorganisaatiota, jossa tehdään jatkuvaa yhteistyötä yli yksikkö- ja palvelurajojen sekä myös kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Saat osaavan, moniammatillisen työyhteisön tuen ja vaihtelevia työtehtäviä.

Helsingin kaupungin työntekijänä saat myös runsaasti erilaisia henkilöstöetuja. Kaupunki tarjoaa muun muassa vapaa-ajan etuja, kuten runsaan henkilöstöliikunnan tarjonnan ja Epassin kulttuuri- ja liikuntaedun, lounasedun, työmatkalippuedun sekä henkilöstökassan jäsenyyden ja alennuksia eri liikkeistä. Suurena työnantajana tarjoamme monia mahdollisuuksia ammattitaidon kehittämiseen, kuten kattavan koulutustarjonnan sekä monenlaisia urapolkuja. Työsi jälki on meille arvokasta ja palkitsemme mielellämme hyvistä työsuorituksista. Toimipisteemme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Kalasatamassa, työajat ovat joustavat ja työtä tehdään monipaikkaisesti. Suhtaudumme työn ja muun elämän yhteensovittamiseen kannustavalla otteella mahdollistamalla eri elämäntilanteisiin sopivia ratkaisuja.

Tehtävän kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä taito.

Tehtävässä edellytetään liikenteen ympäristövaikutusten ja liikenteen toimintaympäristön tuntemusta, kokemusta liikenteen ympäristövaikutusten arvioinnista sekä kykyä strategiseen ajatteluun ja suurten kokonaisuuksien hallintaan. Työssä edellytetään myös hyvää englannin kielen taitoa.

Eduksi luetaan liikennejärjestelmätuntemus ja maankäytön suunnittelun tuntemus, hyvät vuorovaikutukselliset ja viestinnälliset taidot sekä kokemus verkostomaisesta työskentelystä, ml. kansainvälinen yhteistyö. Menestyäksesi tehtävässä tarvitset innostunutta, oma-aloitteista ja itseohjautuvaa työotetta.

Palkkaus perustuu tehtävän vaativuuteen. Tehtäväkohtainen palkka on 3 708,15 euroa/kk. Lisäksi maksetaan työkokemukseen ja kokonaisharkintaan perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa 0-18 %.

Lisätietoja voit kysellä joko puhelimitse tai sähköpostitse, lisätietojen antajan löydät alta.

Jos lukiessasi huomasit, että tämä voisi olla sinua varten, niin lähetä heti hakemus tai vinkkaa hausta eteenpäin. Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja jätä hakemuksesi 15.5. klo 16.00 mennessä.

Täytäthän hakemuksesi ensisijaisesti Hae paikkaa -linkin kautta. Tarvittaessa kirjallisen hakemuksen voit toimittaa Helsingin kaupungin kirjaamoon: Kaupunkiympäristön toimiala, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki (Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11-13). Kuoreen tunnus KYMP-03-39-24. Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.

Huomioithan, että virassa on kuuden kuukauden koeaika ja virkaan valittavan on esitettävä hyväksyttävä arvio edellytyksistä hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä 30 päivän kuluessa virkaanottopäätöksen tiedoksiannosta.

Meillä teet vaikuttavia töitä ja mahdollistat itsesi näköisen työuran!

Kaupunkiympäristön toimialalla teemme merkityksellistä työtä 1700 osaajan voimin. Suunnittelemme, rakennamme ja ylläpidämme Helsingin kaupunkiympäristöä sekä tarjoamme siihen liittyviä palveluja.

Tavoitteenamme on toimiva ja kaunis kaupunki. Suunnittelemme ja rakennamme vetovoimaista ja viihtyisää kaupunkitilaa niin uusille kuin vanhoille alueille. Varmistamme, että kaupunki kasvaa lähiluonnon arvoja kunnioittaen. Me teemme yhdessä töitä kestävän tulevaisuuden puolesta. Toimintamme tavoitteena on auttaa Helsinki hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.

Palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuteen kuuluvassa ympäristöpalvelussa vastaamme ympäristön- , luonnon- , vesien- ja terveydensuojelusta sekä tupakka-, elintarvike-, eläinsuojelu- ja talousveden valvonnasta ja eläinlääkintähuollosta.

Tutustu meihin osoitteessa www.hel.fi/kaupunkiymparisto ja tule osaksi laajaa asiantuntijajoukkoa luomaan kasvavaa ja elinvoimaista Helsinkiä!

Sopimusala
TS Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa
Tiimipäällikkö Eeva Pitkänen, p. 09 310 31517 to 3.5. klo 12.30-14 ja ke 8.5. klo 9-11 tai [email protected]
Yksikön päällikkö Laura Walin, p. 09 310 33250 ma 13.5. klo 15-16, ti 14.5. klo 9-11 ja ke 15.5. klo 15-16

Lisätietoa
https://www.hel.fi/fi/paatoksenteko-ja-hallinto/kaupungin-organisaatio/toimialat/kaupunkiympariston-toimiala

Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti
Haluatko suosituksia samankaltaisista työpaikoista sähköpostitse?Tilaa hakuvahti