Kela

Kela

Tietoa yrityksestä

Hyvinvointi syntyy yhdessä

Suomalainen sosiaaliturva ei synny itsestään. Sen rakentamiseen tarvitaan osaajia.

Kela huolehtii Suomessa asuvien perusturvasta eri elämäntilanteissa. Kelassa on töissä yli 8 500 eri alan ammattilaista. Valtaosa työskentelee asiakaspalvelussa ja etuuksien ratkaisussa, mutta kelalaisia on paljon myös erilaisissa suunnittelu- ja johtotehtävissä. Kela on myös työpaikka noin 900 IT-osaajalle, jotka kehittävät ja hoitavat Kelan tehtävien vaatimia laajoja tietojärjestelmiä.

Kela on luotettava työnantaja, joka joustaa tarvittaessa. Kela pitää hyvää huolta työntekijöistään, mikä näkyy myös henkilöstökyselyissä. Meillä joustetaan elämäntilanteiden ja erilaisten tarpeiden mukaan: opinto- ja vuorotteluvapaat sekä osittainen hoitovapaa ovat meillä arkipäivää. Nykyaikaiset järjestelmät mahdollistavat monelle kelalaiselle myös säännöllisen etätyön.

Kelalaiset kokevat työnsä mielekkääksi ja monipuoliseksi. Työyhteisön henki saa vuosittaisissa henkilöstökyselyissä hyvät pisteet. Tarjoamme hyvät työsuhde-edut. Niihin kuuluu esimerkiksi kattava työterveyshuolto ja lounasetu. Lisäetuna on työn merkityksellisyys, suomalaisen hyvinvoinnin rakentaminen yhdessä mahtavan porukan kanssa.

Meillä voi toimia monipuolisissa tehtävissä ympäri Suomen. Tehtäväkenttämme on laaja, minkä vuoksi työllistämme eri alojen ammattilaisia. Koulutukseltaan kelalaiset ovat esimerkiksi sosionomeja, tradenomeja, yhteiskuntatieteiden maistereita, farmaseutteja, lääkäreitä ja juristeja. Tehtävien moninaisuus tarjoaa mahdollisuuden myös erilaisiin urapolkuihin.

Tuemme kouluttautumista. Kela tarjoaa mahdollisuuden erikoistua oman alan osaajaksi. Uusi työntekijä saa kattavan perehdytyssuunnitelman, ja henkilöstön kehittymistä ja kouluttautumista tuetaan työuran aikana.

Kehittyvä Kela on vetovoimainen. Suomalaisen sosiaaliturvan uudistaminen vaikuttaa väistämättä myös Kelassa, jossa uusia järjestelmiä ja palveluja kehitetään vauhdilla. Meille hakee töihin vuosittain yli 20 000 ihmistä. Sopisitko sinäkin meille töihin?

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme osoitteessa www.kela.fi/rekrytoi.

Yritysprofiilin tyyppi: 
Työnantaja
Yrityksen koko: 
Yli 1000 henkilöä
Yrityksen toimiala: 
Terveydenhuollon palvelut
Yrityksen liikevaihto: 
Ei käsitteellisesti ole

Video: 

Yrityksen sijainnit

Tervetuloa töihin Kelaan!

Meillä saat tehdä merkityksellistä työtä ja rakentaa suomalaista hyvinvointia. Kela on perheystävällinen työpaikka, jossa kannustetaan ammatilliseen kehittymiseen.

Kela on luotettava työnantaja
Kela vastaa Suomessa asuvien ja monien ulkomailla asuvien suomalaisten sosiaaliturvasta eri elämäntilanteissa. Olemme yhteiskunnallisesti merkittävä toimija: tuotamme tietoa ja tutkimusta sosiaaliturvasta, rakennamme tietojärjestelmiä ja osallistumme lakimuutosten valmisteluun.

Kela on luotettava työnantaja, joka pitää hyvää huolta työntekijöistään. Meillä on töissä noin 8 000 eri alan ammattilaista. Kelalaisia työskentelee ympäri Suomea Hangosta Inariin.

Kela on iältään vanha instituutio, mutta hengeltään jatkuvasti kehittyvä. Asiakaslähtöisyys, palvelumuotoilu ja ketterä kehittäminen ovat Kelassa arkipäivää.

Kannamme vastuumme
Vastuullisuus on meille tärkeää. Kela on suuri työnantaja, ja henkilöstön monimuotoisuuden huomioiminen sekä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen ovat keskeinen osa vastuullisuustyötämme.

Lisäksi huomioimme parhaamme mukaan myös ekologisen vastuullisuuden erityisesti toimitilojen käytössä. Kannustamme työntekijöitämme tekemään hyvää: jokainen kelalainen saa käyttää yhden iltapäivän vuodessa vapaaehtoistyöhön.

Kelan arvot ovat ihmistä arvostava, osaava, yhteistyökykyinen ja uudistuva.

Miksi töihin Kelaan?

Jos merkityksellinen työ, luotettava työnantaja, hyvä yhteishenki ja myönteinen tekemisen meininki kiinnostavat, Kela voi olla sopiva työpaikka sinulle.

Meillä saat tehdä tärkeää työtä ja rakentaa suomalaista hyvinvointia yhdessä osaavan porukan kanssa. Kannustamme työntekijöitämme myös kasvamaan asiantuntijoina ja kehittämään omaa osaamistaan.

Henkilöstö on meille tärkeä.

Arvostamme työyhteisöissämme eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia ammattilaisia. Emme tee töitä otsa rypyssä, vaan kannustamme luomaan rentoa yhteisöllisyyttä ja kokeilemaan erilaisia toimintatapoja työn sujuvoittamiseksi. Työyhteisön henki saa meillä vuosittaisissa henkilöstökyselyissä hyvän arvosanan.

Huolehdimme henkilöstöstämme

Merkityksellisen työn ja kokeilevan työkulttuurin lisäksi tarjoamme erinomaiset työsuhde-edut, kuten kattavan työterveyshuollon, ravintoedun sekä kulttuuri- ja liikuntaedun. Työterveyshuoltoon kuuluu myös hammashuolto. Osassa Kelan toimipisteistä on mahdollisuus nauttia lounasta talon omassa ravintolassa.

Kulttuuri- ja liikuntaseteleiden lisäksi tarjoamme mahdollisuuden harrastaa monenlaista liikuntaa ja kulttuuria yhdessä työkavereiden kanssa tai itsekseen.

Joustamme elämäntilanteen mukaan ja olemme perheystävällisiä

Tarjoamme luotettavan ja eri elämäntilanteiden mukaan joustavan työpaikan. Meille on tärkeää, että työntekijämme pystyvät yhdistämään työn ja vapaa-ajan. Tuemme henkilöstöämme erilaisin työn joustoin parhaamme mukaan niin, että työn tekeminen sujuu myös silloin, kun arki yllättää.

Olemme kehittäneet Kelassa perhe- ja isäystävällisyyttä sekä työpaikan tasa-arvoa useiden vuosien ajan. Työn ja muun elämän yhteensovittamisen kokemukset ovat muuttuneet Kelassa positiiviseen suuntaan erityisesti viimeisimpien henkilöstökyselyjen mukaan.

Perheystävällisyyden eteen tehty kehittämistyö palkittiin toukokuussa 2021, kun Väestöliitto myönsi Kelalle Perheystävällinen työpaikka –tunnuksen.

Lue lisää yrityksestä Kela

Kela IT

Tiesitkö, että Kelassa on oma IT, jossa työskentelee lähes 900 IT-asiantuntijaa mitä monipuolisimmissa tehtävissä? Meillä on tarjota IT-alan hommia niin kokeneille konkareille kuin uransa alussa oleville IT-ammattilaisillekin.
Lue lisää

Kela

Kiinnostaako sinua yhteiskunnallisesti merkityksellinen työ luotettavan työnantajan palveluksessa? Kenties haluat olla mukana rakentamassa suomalaista hyvinvointia tsemppaavassa työporukassa? Asiakkaiden palveleminen on yksi Kelan tärkeimmistä tehtävistä.
Lue lisää