7 vinkkiä hyvään työhakemukseen

Työhakemus on yksi ensimmäisistä asioista, joihin työnantaja kiinnittää huomionsa. Näiden vinkkien avulla teet työhakemuksestasi tehokkaan ja onnistut työnhaussa:

1. Muista oikeinkirjoitus ja hyvä kieli

Työnantaja voi saada avoimeen työpaikkaan jopa satoja työhakemuksia. Kirjoita hakemuksesi hyvällä kielellä ja vältä kirjoitusvirheitä.

2. Kohdista työhakemus avoimeen työpaikkaan

Muista korostaa hakemuksessasi kyseisen tehtävän osalta tärkeimpiä asioita. Lue työpaikkailmoitus huolella ja pyri vastaamaan hakemuksessasi työnantajan esittämiin toiveisiin ja vaatimuksiin.

3. Älä kerro elämänkertaasi

Työnantajaa kiinnostaa, miksi juuri sinä sopisit avoimeen tehtävään, ei koko elämäntarinasi. Pidättäydy siis kyseisen työpaikan osalta oleellisissa asioissa.

4. Aloita ytimekkäästi

Työhakemuksen aloittaminen on usein hakijoille hankalaa. Aloita työhakemus jämäkästi – lukijan mielenkiinto herää helpommin, kun menet suoraan asiaan.

5. Muista myydä osaamistasi

Työhakemuksesi tarkoitus on vakuuttaa työnantaja osaamisestasi ja sopivuudestasi avoimeen työpaikkaan. Hakemuksen tulee korostaa vahvuuksiasi ja varmistaa haastatteluun pääsysi.

6. Työhakemus ei saa olla liian pitkä

Jos työhakemuksesi on pidempi kuin yksi sivu, se voi saada lukijan haukottelemaan. Pidä hakemus lyhyenä ja ytimekkäänä.

7. Päätä hakemuksesi vahvasti

Korosta vielä mielenkiintoasi ja vahvuuksiasi kyseistä tehtävää kohtaan sekä allekirjoita hakemus yhteystiedoin ja saatesanoin.
 

Katso avoimet työpaikat

 

Artikkeli julkaistu vuonna 2015.