Työhyvinvointi
Työttömäksi jääminen voi nostaa pintaan koko tunteiden kirjon. Tunnemyrskyn kanssa ei kannata jäädä yksin.
Työnhakupalvelu Joblyssa on tällä hetkellä runsaasti uusia avoimia työpaikkoja. Rekrytointien myötä myös perehdytys tulee ajankohtaiseksi useassa yrityksessä.
Mielenterveys on laaja ja monimuotoinen käsite, joka vaikuttaa jokaisen elämään. Mutta mitä mielenterveys oikeastaan tarkoittaa, ja miten voimme ylläpitää sitä arjessamme?
”Kaikilla tunteilla on tarkoituksensa, myös niillä, mitä pidetään negatiivisina. Esimerkiksi hetkellinen ahdistus tai ärtymys voivat suojella tai toisaalta motivoida toimimaan”, kertoo psykologi.
Kaikki pohtivat välillä, onko oma ala tullut valittua oikein. Jos työ aiheuttaa pitkittynyttä ahdistusta, asiaan kannattaa kuitenkin puuttua.
Nykypäivän ihminen toimii biologisesti samoilla aivoilla kuin kivikauden ihminen. Siksi digilaitteiden aiheuttamat keskeytykset ja multitasking aiheuttavat ongelmia.
Yhteisöllisyys on heikentynyt määräaikaisilla työntekijöillä, johtajilla ja nuorilla aikuisilla.
Psykologin mukaan asetamme itse riman usein korkeammalle, kuin mitä työpaikka toivoo.
Lähes jokainen kokee yksinäisyyttä jossain elämänsä vaiheessa. Joka viides suomalainen on yksinäinen ja vielä yleisempää se on nuorilla aikuisilla ja ikääntyvillä.
Johtaminen, koulutus, vertaistuki ja matalan kynnyksen palvelut ovat kulmakiviä työntekijöiden mielen hyvinvoinnin tukemisessa.