Maailmanmatkaajasta myyjäksi - Jutta, 32, auttaa työnantajia ja työnhakijoita löytämään toisensa

Jutta Rautio on työskennellyt niin kalastusaluksella Australiassa kuin baarimikkona Kambodžassa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Rautio aloitti B2B-myyjänä Monster-työnhakusivustolla. Nyt hän kertoo, mikä sai oululaisen maailmanmatkaajan asettumaan aloilleen Helsinkiin.

Maaliskuussa 2016 Jutta Rautio nousi kalastusalukseen Australiassa. Alun perin Oulusta kotoisin oleva Rautio oli pestautunut jättikatkarapuja pyytävän aluksen miehistöön.

Työ oli rankkaa ja ympärivuorokautista.

– Ja vaarallista. Joka vuosi kalastajia katoaa. Jos aluksen kannelta huuhtoutuu mereen, ei sieltä oikein voida pelastaa, nykyisin 32-vuotias Rautio kertoo.

Pesti aluksella kesti parin kuukauden ajan, jonka aikana hän koki sekä upeita hetkiä että pelottavan rankkoja myrskyjä.

Elämänsä aikana Rautio on työskennellyt eri puolilla maailmaa. Australian lisäksi matkan varrelle lukeutuu maita kuten Kambodža, Kanada, Kolumbia ja Nepal.

Reissujen lomassa Rautio kouluttautui restonomiksi. Opiskelutkin veivät hänet ulkomaille.

– Lähdin osana opintoja puolen vuoden harjoitteluun Hollantiin. Harjoittelun päätyttyä sain vakituisia töitä account managerina. Lopulta se reissu kesti neljän vuoden ajan ja tein opinnäytetyön töiden ohella, hän naurahtaa.

Raution mukaan ulkomailla työskenteleminen oli upeaa, mutta myöhemmin paluu Suomeen tuli ajankohtaiseksi.

– Kun kolmekymmentä alkoi lähestymään, halusin vakituistaa elämääni. Ajattelin, että olen jo toteuttanut haaveitani ja vähän enemmänkin, Rautio sanoo.

"Ihmiset etsivät ihmistä"

Maaliskuussa 2022 Rautio istuu työpisteellään Alma-talossa Helsingissä. Kaksi kuukautta aiemmin hän aloitti työt Monster-työnhakusivustolla, jossa hän myy työpaikkailmoituksia ja näkyvyyttä rekrytoiville yrityksille.

– Pohjimmiltaan tässä on kyse siitä, että ihmiset etsivät ihmistä. Me autamme oikeita työnantajia ja työnhakijoita löytämään ja valitsemaan toisensa, Rautio toteaa.

Erilaisia myyntitöitä hän on tehnyt pienestä pitäen. Jo ala-asteella hän myi puutarhasta kerättyjä siemeniä naapureille.

Nykyinen työnkuva on kuitenkin monipuolisempi kuin mikään aiemmista.

Raution mukaan työ Monsterilla on palkitsevaa, koska hän pääsee auttamaan asiakkaita todellisissa tarpeissa. Ilmoituksille saadaan näkyvyyttä laajasti sekä diginä että printtinä.

Alman eri mediat, kuten Iltalehti, Kauppalehti ja Talouselämä ovat asiakkaille valmiiksi tuttuja.

– Toimivia ratkaisuja on kiva myydä. Alussa jopa yllätyin, kuinka laaja mediatalo Alma onkaan.

Työkaveriksi Jutalle?

Monsterissa on parhaillaan Junior Account Managerin haku auki. Tehtävä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden päästä kasvamaan menestyväksi ratkaisumyynnin osaajaksi Monsterin myynnin huippuammattilaisten johdolla.

Rautio kertoo, että esihenkilöt ja kollegat ovat jatkuvasti apuna sparraamassa sekä auttamassa uusia myyntitiimin jäseniä. Töitä tehdään jouhevasti etänä ja toimistolla.

– Olen saanut niin paljon jelppiä ja tukea. Kyllä alkuun oli vähän perhosia vatsassa, mutta nopeasti ne lähtivät, koska meillä on todella kannustava ja inspiroiva ilmapiiri. Työkavereiden kesken läppä lentää, Rautio hymyilee. 

Rautio on jo suositellut paikkaa tutuilleen.  

– Tässä työssä nälkä kasvaa syödessä. Opin jatkuvasti uutta, ja tulokset näkyvät selkeästi.

Olisitko sinä Monsterin uusi huippumyyjä? Katso työpaikkailmoitus täältä ja lähetä hakemus!