Paluu töihin loman jälkeen – vinkit, joilla selätät stressin

Kun lomat on lusittu, koittaa jälleen arki ja paluu töihin. Kuinka tehdä töihin palaamisesta mahdollisimman helppoa?
Paluu lomalta töihin.

Elokuussa monella on edessään paluu töihin. Loman jälkeen olo on toivottavasti virkistynyt ja palautunut. Moni kuitenkin kokee stressiä loman loppumetreillä ja ensimmäisinä työpäivinä.

Jos ajatus sorvin ääreen palaamisesta ahdistaa, kokosimme muutaman vinkin, joiden avulla saat pehmeän laskun työmaalle.

1. Ajattele positiivisesti

Loman jälkeen pääset näkemään jälleen työkavereitasi. Jos unirytmi on päässyt repsahtamaan, pieni ryhtiliike arkeen tekee varmasti hyvää. Töihin palaaminen on helpompaa, jos yrität suhtautua siihen myönteisesti.

2. Palaa töihin keskellä viikkoa

Usein lomaltapaluu tuntuu helpommalta, jos edessä on lyhyempi työviikko. Keskiviikosta on lyhyempi aika viikonloppuun kuin maanantaista. Kannattaa siis yrittää ajoittaa aloitus keskelle viikkoa.

3. Tee jotain kivaa työpäivän jälkeen

Vaikka loma loppuisi, ei kesä ole suinkaan vielä ohi. Elokuun iltoina on mukava tehdä jotain hauskaa ystävien tai perheen kanssa. Myös viikonloput esimerkiksi mökillä helpottavat paluuta arkeen. Jos työpäivän jälkeen väsyttää, saattaa kävelylenkki raikkaassa kesäilmassa piristää.

4. Pidä taukoja ja muista palautuminen

Muista pitää itsestäsi huolta ja palautua myös työpäivän aikana. Sovi lounastreffit kaverin kanssa ja satsaa kahvitaukoihin. Jos teet toimistotöitä, nouse välillä ylös! Taukojumppa ja seisominen työpisteellä pitävät aktiivisena.

5. Suunnittele päiväsi 

Ensimmäisenä päivänä kannattaa ottaa hetki priorisoinnille. Varaa aikaa siihen, että pääset kärryille ja ehdit perata esimerkiksi sähköpostin. Ensimmäisistä päivistä ei kannata tehdä liian kiireisiä, jos se vain suinkin on mahdollista. Laita asiat tärkeysjärjestykseen, tee to-do-lista ja noudata sitä. Kun etenet listalla eteenpäin, näet konkreettisesti, että saat asioita aikaiseksi. Jos keskittyminen pääsee herpaantumaan, listan avulla pääset nopeasti takaisin kärryille.

Lue myös: Ensimmäinen työpäivä edessä uudessa työssä? Katso vinkit, joilla onnistut
Lue myös: Saitko työtarjouksen, mutta haluat vielä katsella muita vaihtoehtoja? Toimi näin
Lue myös: Ensimmäisen kesätyön hakeminen - näin nappaat paikan ilman työkokemusta

 

Katso avoimet työpaikat