Kemppi hitsaa pilvellä – valokaarihitsauksen konserni haluaa pilvinatiiviksi ja etsii spesialistia rakennustöihin

Digitaalinen liiketoiminta on Kempille yhtä kouriintuntuvaa bisnestä kuin hitsauslaitteetkin.

Metallitöissä Kemppi tarkoittaa monelle samaa asiaa kuin hitsaaminen ja brändi on tuttu myös maailmalla. Valokaarihitsauksen pioneeri on ollut jo vuosia myös ohjelmistotalo. Digitaalinen liiketoiminta on konsernille yhtä kouriintuntuvaa bisnestä kuin hitsauslaitteetkin. Ensin Kemppi vei hitsikoneet pilveen ja jatkossa kaikki sen IT-kehitys on pilvinatiivia. Muutoksen tekijäksi etsitään senioritason cloud specialistia tai arkkitehtia.

Etsimämme ammattilainen on oikeastaan arvoketjujen arkkitehti. Koko muutos tähtää siihen, että tehdään sitten elektroniikkaa, laitteita, ohjelmistoja tai kansainvälistä kauppaa, jokaiselle arvoketjulle saadaan ketterästi uusia ratkaisuja pilvisiirtymän ansiosta”, Kempin ICT-johtaja Ukri Hokkanen sanoo.

Pilvestä etsitään etenkin joustavuutta ja nopeaa reagointikykyä. Tarve voi olla verkkokauppa, dataan perustuva päätöksenteko tai vaikka digitaalinen kumppanuus. Hokkanen odottaa itse, että Kempin kaikista liiketoiminnan prosesseista saadaan pilven avulla entistä läpinäkyvämpiä.

Pilviteknologiat on tarkoitus ajaa osaksi koko Kempin päivittäistä työarkea. Se edellyttää, että pilviarkkitehtuuriin osataan poimia oikeat teknologiat ja niiden edut osataan myös sanoittaa eri liiketoiminta-alueilla arvoksi. Hokkanen sanoo, että tehtävässä pääsee tuomaan nykyaikaisten pilviteknologioiden arvoja näkyville ja kertomaan mitkä asiat siellä ovat järkeviä, ja mihin ei kannata lähteä mukaan.

“Kokonaisvaltaisesti pilven mahdollisuudet ymmärtävällä asiantuntijalle tämä on todellinen paikka vaikuttaa siihen, mihin pilveä käytetään.”

Hypekäyrä ei ohjaa työskentelyä

Hokkanen on itse erityisen innostunut Kempin pilvisiirtymän piirteestä, joka kertoo laajemminkin konsernin leivissä työskentelystä. Hän sanoo, ettei Kemppi tee pilvisiirtymää sen takia, että tällainen “buzzword olisi jäänyt hallituksen mieleen ja sitä pitää tehdä muiden mukana.” Pilviarkkitehtuurin kehittäminen on Kempillä yhtä luonnollinen asia kuin investointi hitsausmenetelmien tuotekehitykseen.

“Eli meillä on laitevalmistuksen teollisuusyritys, joka tekee ohjelmistokehitystä ja myy digitaalisia palveluita hyvin modernissa mittakaavassa. Ei tällaisia paikkoja yksinkertaisesti ole muita.”

Hokkanen on itsekin suhteellisen tuore kemppiläinen. Työhistoriasta löytyy pilviharppausten läpivientejä vastaavilta perinteisen teollisuuden aloilta – viimeksi ICT teknologian ja parempien kotien parissa.

“Olen seurannut Kemppiä pitkään. Täällä on yhdistetty laitteet, niiden käyttäjät ja digitaaliset palvelut jo silloin, kun muualla alettiin vasta puhumaan siitä.”

Tärkein edellytys pilvikehitykselle on valmiina. Kempin työkulttuurissa jokainen liiketoiminta-alue työskentelee yhteisen tavoitteen eteen.

“Digital services koodaa, yksi tekee elektroniikkaa ja toinen rakentaa laitteita. IT on yhtenä komponenttina tuottamassa palveluita, mutta yhdessä me näitä Kemppejä rakennetaan.”

Yksi Hokkaseen itseensä vedonnut asia Kempissä on se, että kyseessä on moderni perheyhtiö. Kun yrityksen kasvua ja tuotekehitystä tutkii, tekemisen tapa selviää nopeasti.

“Kaikki Kempillä ovat täysillä sen takana, että täällä saa kehittää ja viedä asioita eteenpäin. Se on todella mukava ympäristö työskennellä, kun lähdemme nyt viemään pilvikehitystä eteenpäin täydellä sykkeellä.”

 

Lue lisää samankaltaisia artikkeleita

Etelä-Karjalan hyvinvointialue EKHVA

IHMINEN SE ON LÄÄKÄRIKIN Tule meille töihin. – Täällä sie voit olla sellainen kuin olet.
Lue lisää

Poliisi

Poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Poliisi toimii arjen turvaajana ja varmistaa, että Suomessa on turvallista olla ja elää. Meidät on helppo tunnistaa ja meitä on helppo lähestyä niin kadulla kuin verkossa.
Lue lisää

Suomalaiset kertovat ikäsyrjinnästä: “Vanhat ovat hitaita ja sairaslomalla jatkuvasti”

Väestön vanhetessa myös ikäsyrjintä on vähentymään päin. Silti sitä koetaan edelleen. Joblyn kysely paljastaa, miten suomalaiset kokevat ikäsyrjintää työelämässä.
Lue lisää