Näillä aloilla on eniten työpaikkoja juuri nyt – katso 5 vinkkiä, joilla onnistut työnhaussa
Syksy on vilkasta työnhakuaikaa. Kesälomien jälkeen työnhaussa seuraa perinteisesti vuoden toinen sesonki, kun yritykset julkaisevat uusia työpaikkoja lähes yhtä runsaasti kuin vuodenvaihteen jälkeen.
– Työpaikkojen julkaisumäärissä nähdään vuosittain piikit aina lomakausien jälkeen. Samalla myös työnhakijat ovat aktiivisimmillaan. Lomien aikana on usein aikaa miettiä urasuunnitelmia, ja paluu töihin voi herättää myös ajatuksen työpaikan vaihdosta, kertoo Joblyn Content Manager Roy Kokkonen.
Joblyssa on tällä hetkellä eniten avoimia työpaikkoja terveydenhuollossa, jota on jo pitkään vaivannut osaajapula. Tämän jälkeen eniten paikkoja on tarjolla teollisuudessa, asiakaspalvelutehtävissä, asennus- ja kunnossapitotöissä sekä hotelli- ja ravintola-alalla.
Alkusyksyn katsotuimpia aloja ovat puolestaan myynti, asiakaspalvelu sekä hallinto- ja toimistotyö.
Eniten työpaikkailmoituksia Joblyssa juuri nyt:
- Terveydenhuolto
- Teollisuus
- Asiakaspalvelu
- Asennus ja kunnossapito
- Hotelli- ja ravintola-ala
- Rakentaminen
- Myynti
- Sosiaalityö
- Kuljetus ja logistiikka
- Hallinto- ja toimistotyö
Alkusyksyn katsotuimmat alat Joblyssa:
- Myynti
- Asiakaspalvelu
- Hallinto- ja toimistotyö
- Terveydenhuolto
- Teollisuus
- Asennus ja kunnossapito
- Kuljetus ja logistiikka
- Hotelli- ja ravintola-ala
- Rakentaminen
- Tuotanto
Viisi vinkkiä onnistuneeseen työnhakuun
1. Päivitä CV ja räätälöi hakemus
Varmista, että ansioluettelosi on ajan tasalla ja sisältää tarvittavat tiedot, kuten työkokemus, koulutus ja olennaiset taidot. Jokainen hakemus kannattaa räätälöidä juuri haettavaan työpaikkaan sopivaksi. Korosta hakemuksessa erityisesti työnantajan arvostamia taitoja ja kokemuksia.
2. Ota ilo irti verkostoista
Hyödynnä verkostoja, kuten sosiaalista mediaa, ammatillisia tapahtumia, kavereita ja entisiä kollegoja. Monia työpaikkoja ei välttämättä ilmoiteta julkisesti, joten hyvät kontaktit voivat avata uusia mahdollisuuksia.
3. Valmistaudu työhaastatteluun huolellisesti
Ennen haastattelua tutustu yritykseen, sen toimialaan ja tuotteisiin. Harjoittele yleisimpiä haastattelukysymyksiä ja valmistaudu kertomaan osaamisestasi esimerkkien avulla. Mieti myös kysymyksiä, joita haluat esittää työnantajalle.
4. Ole aktiivinen
Seuraa aktiivisesti uusia avoimia työpaikkoja. Luo hakuvahti, jolla saat tiedon oman alasi työpaikoista heti sähköpostiisi. Kontaktoi ja kysy rohkeasti lisää kiinnostavista paikoista. Avoimella hakemuksella voit osoittaa kiinnostuksesi, vaikka yritys ei aktiivisesti rekrytoisikaan.
5. Opi jokaisesta kokemuksesta
Jos et saa kutsua haastatteluun tai työtarjousta, älä lannistu. Pyri selvittämään, mitä voisit tehdä paremmin seuraavalla kerralla, olipa kyse hakemuksen sisällöstä tai haastatteluista. Työnhaku on taito, jonka oppii tekemällä.